Velice obsáhlý přehled rostlin nevhodných, respektive nebezpečných pro papoušky je uveřejněn v knize autora Milana Bartla - Žako papoušek šedý. Tato kniha vyšla počátkem letošního roku v nakladadelství DONA./ cena kolem 300kč/.
Dobrý den - nemáte někdo tip na nějakou levnou rychlerostoucí pokojovou rostlinu, kterou bych mohla dát papouškovi k volnému okusu? Nebo třeba bylinky, či cokoliv vhodného, nenáročného na pěstování v bytě.
Pomalu přicházíme o všechny kytky, tak sháním alternativu, co mu nabídnout - ideálně aby mu to chutnalo, bylo to zdravá a snadno se to pěstovalo :o)
andrea : ja mám nasadené v kvetináčoch proso,ovos, pšenicu, lesknicu... proste všetko čo je v zmesi pre vtáctvo...to predkladám celoročne drobotine a aj papúchom...skrmujem to postupne, niečo hneď v rannom štádiu a niečo nechávam narásť
Děkuji za odpověď. Určitě to taky vyzkouším, ikdyž původně jsem chtěla dotaz směřovat směrem k rostlinám řekněme "okrasným" - jestli mě chápete, něco co vypadá víc jako kytka, než jako tráva , např máta, meduňka a pod..