Aktuálně: 3 706 inzerátů210 352 diskuzních příspěvků18 252 uživatelů

Klisna pije sve mleko

Anonymní (neregistrovaný) 24.10.2024, 13:36:12 xxx.xxx.210.249

Jedna klisna ve staji si upiji vlastni mleko, co se s tim da delat?

kometa
kometa 24.10.2024, 17:28:30 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.10.2024, 13:36:12

A to přitom kojí i hříbě?

kometa
kometa 25.10.2024, 16:30:40 xxx.xxx.147.163
Arbora:

Mám len jednu otázku, ako?? nemáte video?

Taky jsem se zamyslela nad tím, jestli je to technicky vůbec možné. 

Stella (neregistrovaný) 25.10.2024, 17:19:08 xxx:xxx.1a8:411b
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 25.10.2024, 16:30:40

Já často vidim, když si morče čistí břicho. Ale jak by to udělala klisna, to netuším.

kometa
kometa 25.10.2024, 17:42:04 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stella z 25.10.2024, 17:19:08

Morče a klisna je stavbou těla něco jiného.

Stella (neregistrovaný) 25.10.2024, 18:03:19 xxx:xxx.1a8:411b
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 25.10.2024, 17:42:04

No právě…

kometa
kometa 25.10.2024, 18:59:30 xxx.xxx.147.163
Irma19:

Třeba je to moderní  klisna a cvičí pravidelně jógu 🤔

A udělá i roznožku.🙂

Jako, slyšela jsem, že se můžou samovypíjet krávy - což bych si u obr vemene ještě dokázala představit, i když horko těžko. Ale klisna?

Irma19
Irma19 25.10.2024, 19:05:32 xxx.xxx.239.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 25.10.2024, 18:59:30

Čistě teoreticky - klisna čtvercového rámce s delším krkem by to možná zvládla…

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 20:01:43 xxx.xxx.87.100

Žirafa? 😉 Kurňa, když si uvědomím, že se nemůžu předklonit, abych si zavázala boty…😏

kometa
kometa 25.10.2024, 20:37:01 xxx.xxx.147.163
Irma19:

Čistě teoreticky - klisna čtvercového rámce s delším krkem by to možná zvládla…

To by ten krk musela mít teleskopický. Podle mě to není možné. Když se zamyslím, kam si kůň tlamou dosáhne - podrbe se v místě podbřišníku, dokáže jezdce v sedle kousnout do nohy, ale že by si dosáhl do mezinoží…

Klasika. Zadavatel/ka se odmlčel/a mne si ruce, jak se to tady rozjelo.

Verun
Verun 25.10.2024, 20:39:12 xxx.xxx.220.12
kometa:

To by ten krk musela mít teleskopický. Podle mě to není možné. Když se zamyslím, kam si kůň tlamou dosáhne - podrbe se v místě podbřišníku, dokáže jezdce v sedle kousnout do nohy, ale že by si dosáhl do mezinoží…

A v leže? Já myslím, že kůn se podrbe zubama i na zadní noze a mezi nohama🤔 …to nějak zkusím odsledovat ve stáji.

U krav je to problém, pijí se sami nebo sousedku,  je to i dědičné, většinou vzniká ve společném odchovu telat, kdy není uspokojeno to sání, telata se olizují a sají si různé části těla…

kometa
kometa 25.10.2024, 20:41:40 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 25.10.2024, 20:39:12

Za mě ani vleže ne. Dokonce bych řekla, že je to ještě nemožnější. Sama víte, jak se ležícímu koni vyvalí pupek.

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděla koně, který se drbe zuby na zadní noze.

Zkuste odsledovat. Já už ke koním moc nechodím.

Saga
Saga 29.10.2024, 07:40:32 xxx.xxx.167.183

Za mě je to nemožné. Mám dvě klisny a aktuálně minulý týden jsem u jedné řešila neustálé kopání se do břicha, drbání v mezinoží o cokoliv, co se naskytlo, a tak jsem se jala prohlédnout její intimní partie, což obvykle skutečně nedělám. Právě proto, že ona si tam nedosáhne a nemůže to pořešit sama. Jako ten blivajz, co měla nastřádaný mezi struky, byl teda fakt hodně fuj a měla ho tam fakt hodně🤮. Černá lepivá zátka. Je poměrně teplo, obě kobyly v plné zimní srsti, tže zpocené jak vrata od chlíva🙄. Všechno jsem jí  prsty obrala a myslela, že to bude stačit. Nestačilo, druhý den kopala zas. Tak jsem si vzala čelovku, lehla si pod ní, abych zjistila, že má vedle struku přisáté klíště. Fuj! Klíště odstraněno, a já při bližším pohledu zjistila, že prostě potřebuje to místo okoupat, páč se jí tam zase tvoří zátka. Pro jistotu jsem koukla i na druhou kobylu, která nevykazovala žádný diskomfort - to samý v bledě modrým. Tže jsem jim to 4 dny omývala a pucovala a teprve pak to bylo dobré. Obě mi vždy držely jednu zadní nohu stranou, abych se pod ně vešla, bylo vidět, že je to pro ně úleva. A snažily se mi pomáhat čumáky, proto vím, že ani jedna si na vemínko nedostane. Tže technicky vážně nevím, co by to muselo být za plemeno, a ještě štíhlé, aby se ta kobyla ke struku ohnula.

Arbora
Arbora 29.10.2024, 10:12:41 xxx.xxx.131.15

Presne to mi napadlo, kedykoľvek nahmatám struky (normálnej) kobyle, okamžite stojí ko pribitá a nechá si čistiť ten čierny hnoj. Keby sa k vemenu dostala, aby sa napila, dostane sa aj k tomu bordelu.

Jasne, kôň sa ohne všelijak, ale aj s tými zubami skôr hryzkajú, než žeby boli schopný v tom ohnutí nejako sa pricucnúť.. Neviem, nevravím, že to nemôže byť možné, ale ak to má zadávateľka natočené, sem s tým.

Verun
Verun 29.10.2024, 20:32:26 xxx.xxx.220.12
Saga:

Za mě je to nemožné. Mám dvě klisny a aktuálně minulý týden jsem u jedné řešila neustálé kopání se do břicha, drbání v mezinoží o cokoliv, co se naskytlo, a tak jsem se jala prohlédnout její intimní partie, což obvykle skutečně nedělám. Právě proto, že ona si tam nedosáhne a nemůže to pořešit sama. Jako ten blivajz, co měla nastřádaný mezi struky, byl teda fakt hodně fuj a měla ho tam fakt hodně🤮. Černá lepivá zátka. Je poměrně teplo, obě kobyly v plné zimní srsti, tže zpocené jak vrata od chlíva🙄. Všechno jsem jí  prsty obrala a myslela, že to bude stačit. Nestačilo, druhý den kopala zas. Tak jsem si vzala čelovku, lehla si pod ní, abych zjistila, že má vedle struku přisáté klíště. Fuj! Klíště odstraněno, a já při bližším pohledu zjistila, že prostě potřebuje to místo okoupat, páč se jí tam zase tvoří zátka. Pro jistotu jsem koukla i na druhou kobylu, která nevykazovala žádný diskomfort - to samý v bledě modrým. Tže jsem jim to 4 dny omývala a pucovala a teprve pak to bylo dobré. Obě mi vždy držely jednu zadní nohu stranou, abych se pod ně vešla, bylo vidět, že je to pro ně úleva. A snažily se mi pomáhat čumáky, proto vím, že ani jedna si na vemínko nedostane. Tže technicky vážně nevím, co by to muselo být za plemeno, a ještě štíhlé, aby se ta kobyla ke struku ohnula.

Teda Sago, vy kobylkám neumýváte v létě, hlavně v létě, vemínka? 😉 mezinoží? 🤪

Tak ono je to i dobrý, aby si kobyla zvykla, že se tam šahá, kdyby měla hříbě a bylo třeba tam šahat nebo tam prostě šahat z nějakého léčebného důvodu .

Moje kobyla má cuccíky jako malé dětské prstíky, vedle kobyly, co mají hříbata, mají cucky o dost větší a celkově to vemínko je naducané…

No jo, budem muset trvat na dokumentaci. 

Saga
Saga 30.10.2024, 07:12:24 xxx.xxx.167.183

Verun, právě že v létě cachtáme furt, prakticky denně nebo obden, tedy v přírodním toku👍. Vlastně bych mohla říct, že letošní horké léto jsem s kobylama strávila prakticky jen u řeky. Malá Dáma je tak malá, že se ponoří po nozdry, tže jsem její intimní hygienu nijak neřešila, brala jsem to tak, že všechno odnese proud😄. A té velké jsem to dycky jen tak rukou ošplouchla (na ní je v našem toku vody málo, sotva po pupek). Jenže to bylo naposledy první týden v září. Pak už jsem s nima u vody nebyla a už to ani nešlo, po povodních bych se upřímně do té vody bála vlézt, okolí je zdevastované a kdo ví, co tam všechno plave🙄! Kobyly už v září nahodily zimní kožich, zvlášť ta malá je jak medvídek a kožich má plný lupů, jak se strašně potí😏. Že se jí tohle vytvoří mezi struky, s tím jsem ehm nějak nepočítala…A právě jsem viděla, jak se mi to snaží ukázat, to, že si tam prostě nedosáhne, mrskala ocáskem, kopala se do břicha a když jsem nereagovala, tak si prostě lehla, což jí asi ulevilo, jináč si to nedovedu vysvětlit😟. Holt jsem ke každodennímu vybírání z kopyt ještě přidala každodenní vybírání z vemene😄! Proto si nedovedu představit, jak kobyla sama sebe saje. Jako ony si do mezinoží trochu dosahnou, ale jsou zkroucený jak harmoniky a to je jen ve fofru, jakože kousnou, kde je to svědí a vrací se do původní pozice. Tže přisát se a držet? Dyť by s sebou sekly o zem…

Kallisto
Kallisto 30.10.2024, 09:32:45 xxx.xxx.217.242

Ten nepořádek na vemínku je ale furt, celoročně, co pár dní.  Je pro mě samozřejmé, že  při čištění koně tak jako ji omyju pod ocasem, omyju i vemínko, minimálně 1x týdně. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.