Aktuálně: 3 725 inzerátů211 150 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Šteňa kŕmenie

Vanda81
Vanda81 24.10.2024, 08:58:28 xxx.xxx.184.250

Ahojte, pred týždňom sme si priniesli 2 mesačné šteniatko. U majiteľa dostávalo granule royal canin starter, z týchto nám dali aj domov.  Od začiatku malo dost mäkké  a slabo tvarované hovienka. Postupne sme zacali prechádzať na  hypoalergenne granule brit jahnacie s ryzou, avšak šteňa má stále síce husté, ale kašovité výkaly. Ešte tomu chcem dať čas, či sa to nezlepší. Čo by mohlo pomoct? Inak  je čulé a veselé, nepreháňa ho, len ta konzistencia je nedobrá. Nebránim sa ani prilepšovaniu masom a prilohami, len sa bojím aby mu to viac neuškodilo. Ďakujem

Tenurri
Tenurri 24.10.2024, 09:13:23 xxx.xxx.22.64

Měnit štěněti granule po týdnu mi nepřijde jako dobrý nápad. Průjem může mít i ze stresu a ze změny prostředí. Já třeba taky nesouzněla úplně s granulemi od chovatele co se týká složení, ale nechala jsem je celý první měsíc, aby měl psík co nejméně změn, teprve potom jsem začala přimíchávat mnou preferované granule a přidávat i trochu masa, konzerv a dalšího - vždy po troškác se sledováním toho, jak mu to sedne.

Mimochodem nám chovatelka říkala, že pevnost bobku závisí i na tom, jestli má štěně tak akorát jídla. Že když dostane moc, bude mít měkčí bobek, a když málo, bude mít zase naopak moc tvrdý bobek. 

Ptala jste se chovatelky, jakou měl stolici před odběrem? Já všechny tyto věci řešila s ní a případně s veterinářem, kam jsme stejně po pár dnech přišli se zapsat a domluvit se na dalším očkovacím a odčervovacím schématu pro štěňátko.

Vanda81
Vanda81 24.10.2024, 09:22:44 xxx.xxx.184.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 24.10.2024, 09:13:23

Zdravím, nepýtala som sa, ale už ked sa vyprazdnovala u nich pred cestou, tak to hovienko nebolo bohviečo, proste velmi makké, nie hladké ale take rozstrapkané. Okrem toho z tych royal canin strasne prdela. Pardon za opis. 

hmn
hmn 24.10.2024, 09:42:40 xxx.xxx.36.172

já už bych, po zkušenostech (všichni 3 psi-kokcidie, giardie, klostridie), dala trus na rozbor (sběr z 5ti dnů, sbíráš 1., 3. a 5. den), po domluvě s veterinářem

granule - proč hypoalergenní?

prdění - hledej granule bez kukuřice, ta může nadýmat (také jsme měli doma plynovou komoru😀)

megi (neregistrovaný) 24.10.2024, 09:48:07 xxx.xxx.124.4

Já si prosím fotografii štěkanátka! 🙂

Je možné, že mu nejsou 2 měsíce?

Mě to pomalé přimíchávání nových granulí nějak nebere, 
právě proto, že když se děje něco takového, dáme dietu - kaši z dýně, batátů a mikro množství libového masa - okamžitě, bez přecházení.

Chvíli by se na původních granulích zůstat asi mělo, ale když jsou k ničemu…

Dejte dietu, můžete Fortifloru nebo Pro-kolin (probiotika)
a pak hledejte granule bez rýže, možná vadí; tyto dvoje granule mají jeden velký společný jmenovatel, zkuste se mu vyhnout. Ale až po veterině.
To je jedna možnost…
Druhá - nějaké giardie např., ale to by vypadalo asi hůř. 

Každopádně se běžte ukázat na veterinu, protože ty návrhy tady jsou laické pohledy
a potravinové doplňky,
psík může produkovat takový odpad z úplně jiného důvodu než nevhodných granulí.

Vanda81
Vanda81 24.10.2024, 15:14:15 xxx.xxx.184.250

Ďakujem za rady, budem to sledovať a určite budem kontaktovať našu veterinárku.

Praveže som myslela, že ryža nebude škodiť, ale už si dám na to pozor.

Objednala som pro kolin, to určite neublizi. 

Prikladám foto šteniatka. 

Obrázek Obrázek
impact
impact 24.10.2024, 15:35:15 xxx.xxx.163.181
Vanda81:

Ďakujem za rady, budem to sledovať a určite budem kontaktovať našu veterinárku.

Praveže som myslela, že ryža nebude škodiť, ale už si dám na to pozor.

Objednala som pro kolin, to určite neublizi. 

Prikladám foto šteniatka. 

Obrázek Obrázek

Ten je boží!

Jen bych měla obavy, že tady bude to prdění nevymýtitelný plemenný znak. 🤪😂

megi (neregistrovaný) 24.10.2024, 15:47:15 xxx.xxx.124.4

Tak jsem právě zjistila, že potřebuju buldoka! 🙂

Nádherný pes.

Vanda81
Vanda81 24.10.2024, 17:02:57 xxx.xxx.22.2
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 24.10.2024, 15:35:15

😀 tak s istou mierou plynov pocitam, ale  zas sa nechcem budit kazdu chvilu na smrad 😁

efe
efe 24.10.2024, 17:07:26 xxx.xxx.155.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vanda81 z 24.10.2024, 17:02:57

Záleží hodně na tom, jak dýchá a s jakou vervou žere. Některý naše placky totiž žraly tak šíleně vehementně, že u toho napolykaly hodně vzduchu a pak z nich samozřejmě ucházel. Ale se žrádlem, jako takovým, to souvislost nemělo.

kometa
kometa 24.10.2024, 17:18:13 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 24.10.2024, 17:07:26

Ale tady bych čekala, že to bude odcházet předem. Jako u sajících miminek.

Sardullah
Sardullah 24.10.2024, 17:26:10 xxx.xxx.221.216

Já si přivezla pyrenejku od chovatelky taky na royal caninu. Původní záměr byl, že jí na těch granulích nechám tak týden a pak přejdu na svoje jídlo..  v mém případě teda ne jiný granule, ale na barf. Nakonec jsem to ani týden nevydržela a jak jsem viděla, že se štěndo rozkoukalo, že už je u nás doma suverén, tak už papkala masíčko asi třetí den a žádnej problém nebyl.

Co se týče granulí tak nepotadím, jen mě zaráží, že hypoalergenní. 
Můj takovej laickej pohled na granule jen mimo jiné ten, že pejsek pak má línější zažívání… nebo jak to mám napsat… že u výhradních granulářů může být každá dietní chyba po zásluze potrestána třeba průjmem. A pokud pejsek není nějak nemocnej nebo nemá nějakej problém s alergiemi, tak si myslím, že hypoalergenní krmivo mu ten jeho trávicí systém ještě víc zlenivý.   ale je to jen taková moje doměnka.

Naali
Naali 24.10.2024, 18:52:22 xxx:xxx.2b28:d362

My jsme přešli hodně brzo, asi po třech týdnech na barf bez problémů. I když to nebylo vůbec v plánu. Granule od chovatelky byly echt prdící (hrášek) a ani změna na kvalitnější granule nepomohla s konzistencí 💩. Ale u nás rozhodlo i to, že ty granule jí nechutnaly. Žádné a v žádné podobě.

Štěňátko je krásné.

efe
efe 25.10.2024, 10:17:19 xxx.xxx.155.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.10.2024, 17:18:13

Tak to nefunguje. Ten vzduch se dostane normálně do střev.

Sardullah
Sardullah 25.10.2024, 11:33:42 xxx.xxx.221.216

Hele a není to s tím prděním tak, že některá plemena jsou na to náchylnější. Že stejná strava u jednoho štěněte cajk a u štěněte jiného určitého plemene prdící problém.

Ph (neregistrovaný) 25.10.2024, 12:05:06 xxx.xxx.81.130

že některá plemena jsou na to náchylnější

jj. ty “plemena”, co hltaji a maji kratky cumak - ty pak prdi bez ohledu na to, co zerou 🙂

a premyslim, jestli to nakonec nema vliv i na tu konzistenci vysledneho produktu? jestli treba diky vzduchu ve strevech se neposouva krmeni traktem jinak rychle, nez by melo? nemam to overene - jen buldoci fakt prdi a je to plemenny znak 🙂 

Vanda81
Vanda81 25.10.2024, 12:52:03 xxx.xxx.184.250

Brachycefalické plemená pohlcú pri žraní veľa vzduchu, ale nemyslím si že by to malo mať vplyv na to, že kadí hustú kašu a teda dosť to smrdí.  Veterina je naplánovaná, a fakt rozmýšľam nad tým, že prejdeme na surovú stravu. Dúfam teda, že jej tým v tomto štádiu neuškodím. Nejak sa mi tie granule prestávajú páčiť.  Máme prístup k hydine ( chováme ) a aj k divine. K dispozícii veľký mrazák..

Ph (neregistrovaný) 25.10.2024, 13:17:02 xxx.xxx.81.130
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vanda81 z 25.10.2024, 12:52:03

U takhle maleho stenete nejprve a jednoznacne kontrola na parazity a giardie. Tim bych osobne zacala. Velmi, velmi casto i kdyz chovatel odcervuje podle obecnych pravidel fenu i stenata - stenata zustavaji zacervena. 

Az pak krmeni. A je asi i jedno, jestli to bude o zmene grancli nebo o krmeni masem. 

A kdybych teda chtela mit jistotu - zkusila bych rovnou varenou dietku na par dni, co se stane.  To nicemu neuskodi a ukaze se jestli “prujem” zustane - je v tom neco jineho nez jen krmeni.  

Sardullah
Sardullah 25.10.2024, 13:19:03 xxx.xxx.221.216
Vanda81:

Brachycefalické plemená pohlcú pri žraní veľa vzduchu, ale nemyslím si že by to malo mať vplyv na to, že kadí hustú kašu a teda dosť to smrdí.  Veterina je naplánovaná, a fakt rozmýšľam nad tým, že prejdeme na surovú stravu. Dúfam teda, že jej tým v tomto štádiu neuškodím. Nejak sa mi tie granule prestávajú páčiť.  Máme prístup k hydine ( chováme ) a aj k divine. K dispozícii veľký mrazák..

Takhle na veterinu bych asi škoty.zašla určitě. Já… když se nám objeví průjem, tak dávám vařené hovězí s vařenou mrkví a rýží. Krmila jsem tím i štěndo s parvovirózou a teda měli jsme štěstí, že čuba přežila Nebo … a teď neříkám, že je to správně.. místo normálního jídla dostává pes jenom dětský piškoty.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.