ahojky. dneska jsem si koupila dvě andulky. chvíli jsem se na ně dívala a potom jsem je zpatřila! zy nejkrásnější na světe. seděli vedle sebe a ozobávaly se na vzájem peří. obě měli ozobí růžové. řelka bych že to byly dva samci. byly ještě mladí. koupila jsem si tedy jednoznačně páreček. šedou samiku a modrého samečka.
ale hlavou mi to pořád vrtá jestli to mohly být dva samci teplý.
nebo jestli by se s toho některého vybarvila později samička
Zdravím.No homosexualita se u papoušků také vyskytuje, ale není nijak častá.Ovšem tady bych spíš řekl, že byli z jednoho hnízda.A můžou to být i dva samečci ale nemusí být "teplý".Sám mám v chovu dva samečky, kteří se fut cukrují ale brzo jim pořídím protějšky a budu mít dva páry;).
To je normální, buď se k sobě tulí mláďata z jednoho hnízda, nebo klidně staří samci kteří mají v budkách své samičky, u nich je to projev tolerance, utužování vztahů v hejnu, ne projev homosexuality.
děkuji.
myslíte si že když mám v jedné voliéře 3andulky s dvěma zebřičkymi o reuměrec120x50x50 a vedle je klec o orozměrech-60x50x50 že mi alespon jeden pár někdy zahnízdí jsou tam-jedna samička a jeedn sameček co jsem si včera koupila.
v druhé voliéře je-2samičky žluto černé a jeden zelený sameček. páry ještě však navytvořily
To není voliéra ale klec. Pokud chcete věnovat chovatelství a ne jen ptáky mučit v malých prostorech i s odchovama tak byste jim asi měla vytvořit normálnější podmínky k životu, budou tam trávit celý svůj život!!! Dejme tomu že ta jedna KLEC s délkou 120 cm se dá považovat za vhodné k životu a rozmnožování pro jeden pár andulek a nic víc, ta druhá je tak možná pro zebřičky na hnízdní sezonu s tím, že se mimo dobu hnízdění dají do většího nechat vylítat. Já osobně tedy nejdříve vytvářím podmínky k životu a neplánuji odchovy v neúnosných pidiklecích. Je také důležité utvořit páry a nemít liché samice, ty vám zničí během chvíle všechny snůšky nebo zabije mláďata. Radím trošku více uvažovat a nepouštět se do experimentů, vás by bavilo žít celý život v místnosti třeba 3 x 3? I pták je živý tvor, ne jen továrna na zbohatnutí při "výrobě" mláďat.
Ty klece jsou opravdu hodně malé.Nejdou třeba aspon spojit?Já mám andulky na odchov ve voliéře o rozměrech 150 x 120 x 100 (cm) d x v x š .Na zimu je mám ve voliéře o rozměrech 2 x 2 x 1,8 (m) d x v x š .Takže Vaše rozměry opravdu nejsou ideální.Ta druhá klec není ani pro párek andulek.
vám se to sakrament řekne!všichni do jednoho co?
víte koluik dneska stojí voliéry o tokovích rozměrech? a pro nergistrovanou před lukášem říhou:já nejsem vydřidruh. nikdy žádné ptactvo neprodávám! a že jich mám-zebřičky,korely,.....
a když už je prodávám tak jich dávám třeba za 20kč a nebo úplně zdarma!!!
já si myslím že to stačí. není to vyhovující ale andulky zahnízdí.
myslím si že máte pravdu. klece a voliérxy nejsou levná zaležitost. vyděl jsem jak 5páru andulek hnízdilo v klecce o rozměrech-50x100x50. A MĚLI TAM 8BUDEK! tak si vemte kolik tam měli místa k proletení. samozřejmě budky byly zavěšené ZE VNITŘ. taže ty rozměri co tady ta paní zminovala nejsou AŽ TAK HROZNÉ!
dobrý den. může 6párů andulek zahnízdit ve voliéře-1x1x1m?
s budkami zavěšenými ze vnitř?
já andulky nemám protože zabírají moc míst. ale mámina kamarádka je trak chová.
a v pohodě hnízdí.
jestli to jde normálně aby tak hnízdily tak jsi alespon 3párečky koupím.
To je přeci jasné že tam zahnízdí, jiná otázka je v jakých budou žít podmínkách. A pro všechny skutečné chovatele - jsem sama kdo nechápe držet andulky v kleci o 60 cm celý život? Plus nutno počítat odchov třeba o 5-ti mláďatech???
A slečno, pokud tvrdíte, že vám o odchovy nejde, že vše rozdáte, proč tak na odchovech lpíte když pro ně nemáte vyhovující podmínky? A to že jsou voliéry drahé??? Tak nic nechovejte. Mě se třeba hodně líbí koně, mám na něho, ale už nemám na ustájení. Mám si ho i tak koupit a držet ho třeba ve sklepě který má 2 x 2 m???? To asi těžko. Lidi kteří si pořizují živý tvory by měli uvažovat.
tak pozo! nevím jestli se to týkalo mě nebo paní elišky ale já chovám papoušky už 20let! andulky jsem začala až letos!!!!
já kupuju voliéru a rozměrech-5x5x5m!!!
ale nemůžu do tak velké voliéry pro aru dát něklik andulek!
kam bych proboha strčila toho aru??!!!
navíc tedka dodelávám mou poslední 12voliéru. A TA BUDE PRO KORELY A PRO MLÁDATA ANDULEK!!!!!!!
jestli vy považujete toto místo za nevyhovující myslete si to prosím sama pro sebe! a já na odchovech NELPÍM. ale v životě jsem neviděla tokové potvora jako jsou andulky!
nehnízdí a mají pořád něco.
třeba zebřičky nebo korela nebo i ten ARA je lepší!
co to je za přirovnání?
a yv chováte andulky ve velkém? viděla jste někdy velkochov. jalé KLÍCKY tam pro ně jsou? a přesto hnízdí.
a co ještě chováte krome andulek?
hnízdí vám andulky pravidelně?
já si myslím že je to vše v pořádku.
dávám jim pravidelně zeleninu. u té menší klece pravidelněčistím ale u té velké skoro ne jelikož tam nevlezu a andulky by mi utekly. a zabřičky mají dost míst k proletu jelikož už mi 2utekly a na světe toho míst je dost
Ano, andulky chovám a proto jsem také na tento příspěvek reagovala. Je to nejsnáze odchovatelný druh tak nechápu vaši otázku jestli mi odchovávají. A jestli jsem viděla velkochov? Naštěstí ne, já ani moji přátelé chovatelé v takovýchto podmínkách ptáky nedržíme. A protože to tak někdo praktikuje tak to musí být zákonitě normální? Reaguji na PROSTOR K ŽIVOTU ne na to jestli a čím své papoušky krmíte. Příklad- pokud budete svému dítěti dopřávat pestrou vyváženou a zdravou stravu, ale budete ho držet jen v dětském pokoji bez možnosti proběhnutí, jaké dítě vám vyroste? Zdravé a čilé nebo slabé a nemocné?
obrý den
chtěl jsem se zeptat od kdy do kdy můžou andulkjy hnízdit.
v jaké klec je to možné.
třeba jestli stačí projeden pár-50x50x50cm a o odhnázdění jestli můžu je dát domů do klecka opět 50x50x50 alle s dvířkami otevřženými stále.
a jakou musí mít tepltu jestli stačí-12-15 C.
a jestli můžu chodit na výstavi i bez rodokmenu s obyčejně koupenou andulkou a jaké musí být pravidla