Zdravím měl bych na vás prosbu a potřeboval bych radu máme korelu ve voliéře a bylo vše dobrý až dnes odpoledne jsem přišel a našel ji na zemi je snažila se letět a moc jí to nešlo tak sem ji vzal domů do tepla a pořád že celá třepe pít pije chtěl bych se vás prosím zeptat co by to mohlo být přidám ještě foto trusu předem vám děkuji za odpověď
Zdravím, ten trus je divný! Odčervujete je? Zkontrolujte jí prsní kost a jestli je vystouplá neboli ostrá, tak máte problém. Tipuji, že není odčervena a v tomto případě už heřmánkový odvar nebo česnek nepomůže a budete muset nasadit léčiva. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 23.10.2024, 21:48:18
Ano, ten trus mě taky zaujal. Vím, jak normální ptačí vypadá. Takhle vypadalo “hovínko” u mého kocoura, který už skoro nežral, protože selhání ledvin. Následovala eutanázie.
Jojo a ještě si myslím, že naši konverzaci jste mohl zkopírovat a dát do diskuse i pro ostatní. Je to na Vás. S pozdravem Zappe
25.10.2024, 05:33
Aiwe92
Super děkuji moc připravím a zítra jim to budu hned podávat 🙂
24.10.2024, 20:36✓
zjarda
Ano to je celkem možné, že už nakažená byla. Když jste neudělal karanténu a rovnou jste jí pustil mezi ostatní, tak neváhejte a odčervejte je opět a pak podávejte silný heřmánkový čaj aspoň týden. Ano je to přesně ten přípravek👍 A 1stroužek očištěného česneku nakrájejte na plátky a tak 3 - 4 ty plátky nakrájejte na malé kousky nebo je klidně rozmačkejte a dejte do 1l vody. Večer si to připravte a ráno podejte👍
24.10.2024, 11:45
Aiwe92
Je abych se nepletu když jsem tam napsal co jste mě posílal raději jestli je to ono https://www.exotex.cz/Supervit-D-100g-d22.htm a ohledně toho česneku mohl bych vás požádat jak ten česnek dávkovat a kolik asi tak pro páru kotel a 3 páry andulek a pár Číňanů děkuji vám za odpověď
24.10.2024, 11:17✓
Aiwe92
Právě tady tahle korela ta byla darovaná jinak podávám kopřivu oni ji milují voliéru udržuji pořád i vodu a krmení to je základ jen mě napadlo že ta korelka už něco v sobě mohla mít když jsem ji dovezl byla doma cca měsíc a vše v pořádku až do včerejška a moc vám děkuji za tyhle rady moc si toho vážím
24.10.2024, 11:09✓
zjarda
Zdravím, tak to je škoda, ale zas z druhé strany zkušenost. Při tom odčervování se musí dát pozor na přesné dávkování! A navíc jestli odčervujete do vody, tak to nemusela vůbec pít nebo je to Austrálie a ta bez vody vydrží i delší dobu! Účinný postup je jen přímo do zobáku! Ale také vím, že je to trochu náročné nebo, když se chová např.100kusů a nebo 1 - 2kusy, tak to je teda rozdíl. No jestli můžu, tak bych doporučil = prevenci a to = důkladná hygiena a pravidelný úklid a dezinfekce zařízení, vše z přírody umývat, zamezit přístupu volně žijících ptáků hlavně jejich trusu, pravidelně a celoročně podávání česneku do vody 5dní v měsíci, Supervit D do vody dle návodu, do míchanice přidat rozkrajené čili papričky, nabízet kopřivu i do míchanic. Vím, že korely jsou celkem dost konzervativní, ale musíte je prostě očůrat! Přeji hodně štěstí, s pozdravem Zappe
24.10.2024, 07:18
Aiwe92
Zdravím také se mě ten trus od té korelky nelíbil ano byla odčervená bohužel nabralo to takové rychlosti že včera ráno byla ještě dobrá a odpoledne takhle vypadala takhle a co jsem psal o té rýmě že má tak do 10 minut už nežila ☹️ takže vůbec nevím co to mohlo být pít pila pořád děkuji vám moc za radu co jste mě psal vážím si toho