Aktuálně: 3 716 inzerátů210 557 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Technické problémy - od mixéru až po vozidla

Fikovnice
Fikovnice 25.10.2024, 10:26:17 xxx.xxx.32.216
drvodelkafialova:

Tak nějak to ale bylo 😂. 

On to tak má. Jednou mu spadla v lese na hlavu dubová větev,krásně rozpůlila takovou tu ochranou helmu. Říkal že v první chvíli myslel že oslepl, ale to mu jen tekla krev do očí. Tak jel na chirurgii a zeptal se Šijete? 

Já už si zvykla, jen okolí to někdy úplně nedává. 

Holt život s mým mužem přináší každ den nové zážitky. Člověk to musí brát s humorem, přednostně černým.😄   

Dotaz “Šijete”? 😀 Ten jsme s kámoškou dostaly ve druháku na medicíně na praxi. Tak jsme tak nějak nesměle přikývly, že jo… A už jsme měly před sebou haldu plášťů:"Tak nám přišijete jmenovky!"😄

No a podobnej Vašemu muži byl můj táta. Jednou natíral čímsi strop na chalupě. Spadl z výšky, vykloubil dva klouby, měl plno obraženin a jako smutný svědek ze stropu zůstaly viset přilepené asi tři prsty gumové rukavice…😄

bambule
bambule 25.10.2024, 10:29:02 xxx.xxx.73.177

Můj muž mi jednou vrtačkou provrtal prst. Takže od té doby věta “Tady mi to na chvíli přidrž!” dostala úplně jiný rozměr. Nejvíc ho dostalo, když jsem mu řekla, po tom co jsem si prst jen omotala kapesníčkem,že ten regál snad doděláme, než pojedeme k doktorovi! Nakonec jsme k doktorovi ani nejeli. Ono to sice vypadalo že začátku hrozně, po umytí a zaschnutí to nebylo tak hrozné, akorát se mi tam ještě nějakou dobu po zhojení dělala píštěl 🤢🤔

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.10.2024, 13:24:59 xxx.xxx.171.143

Já mám strašnou historku s cirkulárkou. Kolega nám vyprávěl o svém sousedovi. Starší neškodný alkoholik, měřil asi 150cm a chodil vždycky v takovém dlouhém kabátě, říká se mu baloňák. Jednou přišel do hospody,měl takovou zelenou barvu a chtěl panáka, že mu není dobře a držel si tak zvláštně ten baloňák. Jak mu hospodský podal rumík a on se po něm natáhl najednou upadnul a kabát se otevřel. On si blbec normálně rozpáral břicho a střeva měl venku. Kolega vyprávěl, že jediný kdo byl něčeho schopný , byl místní řezník. Tomu krev ani střeva nevadila , zavolal záchranku a než přijela snažil se zastavovat krvácení ubrusy. Pak se zjistilo, že ten pitomec koupil kulatinu a doma měl tu největší cirkulu, na kterou, jak byl mrňous nedosáhl. Tak si dal pod nohy špalky, protože už měl pár promile, neudržel na těch špalcích rovnováhu, jak vrávoral, kotouč zachyt kabát a přitáhlo ho to. Naštěstí mu to jen rozřízlo tu vrchní vrstvu, jen tak aby vypadly ty střeva. 

Takže za týden už byl zas v hospodě, protože mu vnemocnici nechtěli nosit rum.  😃😃😃

Buggyra
Buggyra 25.10.2024, 13:27:24 xxx.xxx.198.226

Nemaj nakonec ty chudáci stroje větší technický potíže s lidma, než naopak?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.10.2024, 13:31:51 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.10.2024, 13:27:24

Tak problém bych ani neřekla. Konečně tělo je měkký plný vody. Ostří se o něj neztupí.  Jedině , že by zrezlo.

assil
assil 25.10.2024, 13:37:31 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.10.2024, 13:24:59

Fuj, z tohohle mám noční můry do dneška z filmu Johnny Cash, kterej nám kdysi pouštěli na angličtině, protože začíná úplně stejně jak se jeho brácha zabije přesně takhle cirkulárkou.

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 17:22:57 xxx.xxx.87.100

A začínalo to tady tak hezky, technicky, robotem, jsem se těšila, že se i něco přiučím👍Momentálně to vypadá, že spíš vyhodím oběd(ono by mi to ani neuškodilo😉) 

Drvodělko jak muž, i má něco od bolesti? Zvládá, hojí se? 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.10.2024, 18:56:35 xxx.xxx.171.143

Nebere nic. Nosí pantofle, zatím se hojí perfektně, já to radši furt převazuju. Pořídila jsem takový ten mastný fáč?nebo jak se to jmenuje, aby se nelepí na ránu. Já tam dycky dám ten mastný filc , pak obvaz s betadinou. Trochu se šetří, ale nedá si říct. Nicméně rána vypadá čistě, nic neteče, narozdíl od zvířat mě při převazu nepokousal, tak to snad bude dobrý😃.  

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 19:05:48 xxx.xxx.87.100

Ano, ty fáče na bércáky se stříbrem jsou dobré. Tedy já znám jen ty nevím, jestli je i něco jiného, podobného. Tak to je dobře, že to oba zvládáte takto v pohodě👍 Já se hroutím jen, když si to představím🙄

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.10.2024, 19:48:22 xxx.xxx.171.143

My to letos máme doma ve znamení úrazů. Já na jaře prošlápla díru, ozval se zvuk jak když praskne struna na piánu a noha mi krásně volně visela. Utržená achilovka. Výhoda je, že to nebolí, tak mě chtěl trumfnout. Ale jizvu mám o centimetr delší 😁, vyhrála sem.

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 25.10.2024, 19:56:10 xxx.xxx.87.100

Takže nohy jste si zesr.li, teď přecházíte na ruce?!?😉 Slyšela jsem, že achilovky se hojí měsíce, ne-li roky. Jak jste na tom teď? 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 25.10.2024, 20:01:48 xxx.xxx.171.143

Ale de to. Už jsem v práci a celkem to nebolí. Den po nástupu si doma muž udělal tohle.😛prostřídali jsme se.

efe
efe 25.10.2024, 20:32:08 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.10.2024, 19:43:04

Mastný tyl. 

Irma19
Irma19 28.10.2024, 11:46:02 xxx.xxx.119.53

Byla jsem pár dní u mamky a pomáhám řešit nefunkční pojezd dveří sprchového koutu. Sprcháč je ještě v záruce, teprve 8 měsíců starý.

Netočí se kolečka pojezdu, jsou úplně zaseklá. “Dostal” mě argument prodejce, prý jsou to kolečka kluzná a točit se nemají… prvních pár měsíců se ale točila😁

Blbé je, že prodejce to nemontoval, to jiný řemeslník, takže se obávám, že budou řešení reklamace přehazovat jeden na druhého.

Neorientujete se v tom někdo? Jak ideálně postupovat? Asi písemně, ale komu adresovat a co by v písemné žádosti nemělo chybět. Případně nějaké odkazy na legislativu, ať to má trochu razanci. Pokus o domluvu v dobrém nevyšel…

Díky 🍀

efe
efe 28.10.2024, 11:47:27 xxx.xxx.30.165

Nevim, jestli to dát sem nebo do stěžovacího tématu - páč už asi fakt potřebuju obejmout 🙂

Už měsíc jsem bez myčky. V myčce odešla elektronika v aquastopové hadici a ta se potom vylila do další elektroniky v myčce, následoval zkrat, myčka nenapouští vodu. Dle servisu tam mají tuto závadu 4x týdně, stane se asi půl roku po záruce. Oprava za 5,5. Ok, nová myčka stojí 12, tak jsem na to kývla, myčku dovezla do servisu (což znamená jí vymontovat z linky), tam tři týdny čekala na náhradní díly. Myčku jsem po opravě vyzvedla, dovezla, namontovali jsme jí, pustili a….. myčka nenapouští vodu a hlásí stále stejnou chybu, jako před měsícem… jako před opravou… jako před 5,5 tisícema! 😠

Servis po mě chce, abych ji znovu dovezla, u nich prý myčka fungovala a absolvovala 4 mycí cykly. To jsem odmítla s tím, že tedy chyba bude asi u mě se zapojením a že chci, aby přijeli ke mně. Nejdřív, že jo, pak zas, že jí mám dovézt. Nejradši bych jim řekla, ať si ty ND vymontujou, vrátěj mi peníze a já si dojdu koupit novou. Grrrrrrr…..

efe
efe 28.10.2024, 11:48:14 xxx.xxx.30.165
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 28.10.2024, 11:46:02

Nejsou zanesené vodním kamenem?

Orionka (neregistrovaný) 28.10.2024, 11:55:07 xxx.xxx.226.32
efe:

Nevim, jestli to dát sem nebo do stěžovacího tématu - páč už asi fakt potřebuju obejmout 🙂

Už měsíc jsem bez myčky. V myčce odešla elektronika v aquastopové hadici a ta se potom vylila do další elektroniky v myčce, následoval zkrat, myčka nenapouští vodu. Dle servisu tam mají tuto závadu 4x týdně, stane se asi půl roku po záruce. Oprava za 5,5. Ok, nová myčka stojí 12, tak jsem na to kývla, myčku dovezla do servisu (což znamená jí vymontovat z linky), tam tři týdny čekala na náhradní díly. Myčku jsem po opravě vyzvedla, dovezla, namontovali jsme jí, pustili a….. myčka nenapouští vodu a hlásí stále stejnou chybu, jako před měsícem… jako před opravou… jako před 5,5 tisícema! 😠

Servis po mě chce, abych ji znovu dovezla, u nich prý myčka fungovala a absolvovala 4 mycí cykly. To jsem odmítla s tím, že tedy chyba bude asi u mě se zapojením a že chci, aby přijeli ke mně. Nejdřív, že jo, pak zas, že jí mám dovézt. Nejradši bych jim řekla, ať si ty ND vymontujou, vrátěj mi peníze a já si dojdu koupit novou. Grrrrrrr…..

Jsem šťastná žena, myju nádobí ve dřezu 😀. Hrozí jen, že přeteče, nebo dojde teplá v bojleru.

mastnacek
mastnacek 28.10.2024, 11:57:19 xxx.xxx.80.12

Tece mycce dost vody? Treba ja koupil mamce pracku a pripojil. Pipipip malo vody. Rohacek mel svuj filtr a hadice taky… jeden jsrm vyhodil a voila…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.