Pes proočkovaný, já taky (tetanovka), rána zatím klidná…
Jinak zajímavost: Tetanovka (pll.) drží extrémně dlouho. Mojí kolegyni chtěli dát TAT, poslední měla nějak před 23 lety. Odmítla a sama si stanovila protilátky. Má jich habakuk.
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 16.11.2024, 14:17:45
Ale vidíš, že to asi bylo zbytečný - ty 3 dávky. To je teď ale jedno.
Hele, mojí mamce kdysi prokousl prst náš křeček. Taky nejdříve nešla k dr., pak jí to hnisalo a měla dlouhodobější polízanici. Nechci Tě strašit, ale přece jen…zajeď si na pohotovost.
Já jsem na tohle lempl a lehkomyslná…já bych určitě čekala, jak se to bude vyvíjet a k doktorovi bych šla pouze v případě, že by se mi hojení nezdálo nebo by se to zhoršovalo.
Jako pár kousanců od svých psů… omylem a blbou náhodou a že jsem strčila ruku někam v nevhodný okamžik…už jsem vyfasovala..ti rozvážnější si to uvědomí a nedokousnou, ale někteří jsou moc hrrr a ……ale nikdy mi to teda nešlo pod nehet…a nikdy nebyl problém
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 16.11.2024, 14:20:28
Zase na druhou stranu, když mě kdysi kousla nebožka fena (byla zmatená po operaci), bylo těch děr do palce víc a jedna šla až do kosti, chirurg rány vyčistil a na ATB jsem ho musela přemlouvat. Nakonec mi napsal amoksiklav, ale jen na 3 dny…
Zase na druhou stranu, když mě kdysi kousla nebožka fena (byla zmatená po operaci), bylo těch děr do palce víc a jedna šla až do kosti, chirurg rány vyčistil a na ATB jsem ho musela přemlouvat. Nakonec mi napsal amoksiklav, ale jen na 3 dny…
Tak to možná až taková nutnost není, ne?
Obávala bych se, že doktor bude chtít z pilnosti sundat nehet. A o to bych nestála. Vyčkala bych.
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 16.11.2024, 23:29:15
Dobre ranko😉,
tak co jak pak to vypadá?
Já neporadím, ale i já laik si myslím, že to bude tak trochu hnisat. Pokud to půjde nešla bych, sama bych ten hnis mačkala a léčila tak jak holky radí a hlavně dobry nápad Orinoka ustřihnout co nejvíce i ten roh nehtů.
Takových 14dní máte zaděláno a určitě prst bude bolet a trhat v tom jak samo léčení tak od doktora, tak že si nevyberete. Držím zdravých deset prstů ať prst není horší👍.