Děkuju všem, stále se teda neví, ale břicho se uklidnilo.
Zeď nářků aneb potřebuji obejmout a potlapkat
Anonymní:Děkuju všem, stále se teda neví, ale břicho se uklidnilo.
To vám moc přeje, že se vám ulevilo.🌷 Tak snsd bude odhalena i příčina.
ŽlučníK? Houby?
Sarah, doufám, že budete brzo doma a bude Vám dobře a taky doufám, že o smečku je postaráno a nemusíte si dělat starosti? Takto nedávno odhučela do nemocnice moje známá, taky nevěděli. Projeli ji vším možným vyšetřením, jedny, nebo dvoje? ATB, ukázal se pak nějaký zánět, došly jsme k možnosti, že to třeba spustil stres v práci, protože to časově odpovídalo. Zaléčeno, šla domů a v pohodě. Moc držím palce.
lesnizinka:ŽlučníK? Houby?
Ne, houby nesbírám a nejím, na žlučník netrpim, protože ani nejím nic tučného. Kamarádka má teorii, že to může být slinivka, že někdy se může ozvat, když se tahají těžké věci, a nemusí to být hned zánět.
Manžel nedávno bolesti břicha, zvracení,mysleli jsme žlučník a on kámen v močových cestách.Tak ať brzy odhalí příčinu,není to nic vážného a jste zase fit.
Žlučník - ne vždy musí mít příčinu v těžkých věcech, měla jsem to před dvěma roky, kdy jsem si ten zánět způsobila česnekem.
Sarah, držím palce, hlavně ať přijdou na to, co to je!
Anonymní:Děkuju všem, stále se teda neví, ale břicho se uklidnilo.
..někdy dokáže potrápit tlusté střevo, většinou ze stresu- třeba takový dráždivý tračník, nebo pak Crohnova choroba, ulcerozní kolitida…
Tak pěkně příkladně stonejte, poslouchejte doktory ať jste brzy doma, víte jak to doma bez ženké pak vypadá, ne? 😉
Potlapkat ani nepotřebuju. Letos mi moc neslouží zdraví, furt nějaký menší problémy.
Pamatuju dobu, kdy se doktoři fakt snažili pomoci. Možná je můj problém, že to tak nějak očekávám, většinou marně. Teď jsem “zoufalá”☹️. Před 10 lety se mi udělala pod kolenem bolestivá cysta, dr. mi tu tekutinu vypustil, já sem mohla cestou domů hopsat, bylo to okamžitě v pořádku. Ortopéda jsem nepotřebovala do června t.r. a od té doby trpím (jak pes). Dr trošku z cysty odebere, prý nemůže všechno, a narve tam místo toho sajrajtu jinej=kortikoid. Včera, už šílená bolestí mažu na pohotovost (blbka), tzn. do nemocnice. Marně jako dycky. Co myslíte, že mi udělali? Třeba sono nebo tak něco? Nemám třeba trombózu? Neblázněte jako já. Prolustrovali mě, mámu, tátu a celou rodinu a poradili mi, abych se objednala na ortop. Vlekla jsem se dom, vzpomněla jsem si, že jsem se nezmínila, že nikdo od nás nebyl v KSČ ani u STB, ale ani disident, či politický vězeň, že jsme jen obyčejně žili … to jen k tý čtvrthodinový lustraci a zbytečný cestě za lékařem pro pomoc …
Jo a fakt mě baví, jak venčíte 😢.
….to je mi moc lito…že takhle….🌻
Ještě dodatek:
Minulý týden jsem byla se psem na očkování a fakt jsem myslela, že poprosím vetku, aby mi to vytáhla. Nakonec jsem si neřekla, jasně, že by to neudělala.
Nezlobte se na mě, ale na pohotovost s dlouhodobou bolestí a obtížemi?
Pohotovost je určena pro akutní případy. Pak ti, co opravdu potřebují akutní pomoc, čekají hodiny na ošetření a zdravotníci lítají jak hadr na holi.
Já k tomu můžu napsat jenom … ach jo. Já třeba děkuju bohu, že jsme po té, co odešla naše praktická doktorka do důchodu, dostali k té současné. Ta je pečlivá, až člověka štve, že ho honí po všelijakých vyšetření v rámci prevence. A že nás protlačila k dobrýmu revmatologovi.
My jsme vzhledem k synově nemoci byly hodně po nemocnicích, když byl děcko. A ja teda musím říct, že doktoří, kteří byli ppravdové kapacity… docenti, asistenti… tak se k nám chovali velmi slušně, vyslechli problém a snažili se ho nějak řešit, všechno nám vysvětlovali. No a v okresní nemocnici, tak tam teda někteří doktoři a teda snad ještě více některé sestry měli chování… nevím jak bych to nazvala… arogantní nadřazenost, defakto má člověk pocit, že je obtěžuje.
Navíc ne všechno se jim povedlo správně diagnostikovat.
Upřímně jsem tak poučená, že kdyby mi bylo něco vážnýho, kdybych potřebovala plánovanou operaci, tak odfrčím do Prahy.
Pohotovost x urgent.
Zhoršení zdr. stavu není legrace, pokud není pohotovost, a taky že pohotovost nemusí být vybavena stejně jako urgent, jde se na urgent. Komu se to nelíbí, ať si…
Tady člověk celej život platí do černý díry a pak bude prosit stádo doktorů, aby něco dělalo.
A to se pohotovost, na rozdíl od urgentu, platí.
Pohotovost jede v MB tak dvě tři hoďky denně, jako všude, kde ji eště zcela nezrušili, co? Co s akutní bolestí,
spáchat samovraždu, zavolat veterináře domů, esi by mě moh utratit.
Doktor vždy říká - kdyby se to zhoršilo, jděte na pohotovost.
No tak nepudu, přece nebudu nikoho votravovat, né.
A pak mi v pondělí ráno náš dr. řek - proč jste čekala až do pondělí?
Mohla jsem jít pěšky do nemocnice, kde pohot. eště nezavřeli, ale nevěděla jsem kam, protože naše okresní zařízení, kde poh. zrušili, nenapsalo, kam jinam máme jít.
rapotacko, tohle vůbec neposlouchejte, jděte na pojišťovnu a řekněte jim, kam všude jste šla a že chcete doktora, který pracuje,
ať je brzy líp! 🌻
Nehodlám s Vámi slovíčkařit. Nikdo nelítal jak hadr, dr. se mnou vlídně pohovořila, sestra - nekecám, si hrála zaujatě s telefonem. Potřebovala jsem pomoc. Dnes jsem ráno v TV slyšela, že budou léčit roboti. Může to být ještě horší? Určitě může.
Čtu tady v různých vláknech ty hrůzostrašné historky o lékařích a vůbec o zdravotnictví, a musím říct, že mám zkušenosti jiné. Nevím, čím to je a je mi líto, že řada z vás má špatné zkušenosti.
Vám všem, kteří řešíte nějaký zdravotní problém, přeji hodně sil a brzké uzdravení.
Rapoťačko, je mi líto, že máte takovou zkušenost. Já mám z pohotovosti jinou…
K vašim obtížím - jste z Brna nebo okolí? Nevedu to v patrnosti, tak nevím. Kdyby ano, tak ve FN Brno je ortopedická ambulance, kde berou bez objednání. Potřebujete ale doporučení PL, bez něj to asi nepůjde. I když, třeba ano, nejlepší je si tam zavolat a zeptat se. Telefonní číslo je na webu FN Brno.
Díky. Mám blíž ku Pze. Jo, musím to řešit a budu.
Díky i ostatním za účast.
- Tohle vlákno byl dobrej nápad, člověk se někdy potřebuje vykňučet.😄