Aktuálně: 3 728 inzerátů211 742 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Zeď nářků aneb potřebuji obejmout a potlapkat

kometa
kometa 20.11.2024, 09:33:35 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.11.2024, 05:58:09

že mám jakýsi pocit, že tolik bezzubých lidí dřív nebylo.

A tady bych to rozporovala. Myslím si, že těch bezzubých bylo dost.

kometa
kometa 20.11.2024, 09:35:19 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.11.2024, 06:00:42

že si zuby čistím naprosto chybně 

Já nejspíš taky. Ale viz výše - jsou lidi, kteří to s ústní hygienou nepřehánějí a stejně dobrý. Viz Buggyra.

lesnizinka
lesnizinka 20.11.2024, 12:08:20 xxx.xxx.85.7
kometa:

že mám jakýsi pocit, že tolik bezzubých lidí dřív nebylo.

A tady bych to rozporovala. Myslím si, že těch bezzubých bylo dost.

Já taky. Spíš bych řekla, že od 50ti měli všichni protézy. Ale kvalitní protézy! Nikdy se nastalo, že by babči či dědovi vypadnula třeba při jídle. Vůbec neměli problém s protézou sníst cokoliv. Trhat řízek. Teď? Škoda mluvit, znám snad jen jediného staršího člověka z okolí, z mých příbuzných a známých, kterému protéza sedí. Moje mamka je v perdeli úplně👎 Nesedí jí vůbec, vůbec se nenají☹️Musí pečlivě vybírat, co si uvaří, všechno krájí na pidikousíčky, jak děcku ve školce. Je taky nemocná, má kašel a říkala, že to je děs, zakašle a protéza jí vyletí. Už nevíme, jak to řešit. Několik úprav a závěr laboranta, že to už líp nepůjde👎

Co se týče čištění - mám závislost na elektrickém kartáčku😛 Když mi po 15letech vypověděl službu a já do doručení nového musela šmrdlat ručním, byla jsem úplně vynervnutá a s pocitem, že nemám vůbec ty zuby vyčištěné. Když přišel, stála jsem nad umývadlem a vrčela každý zub a třikrát dokola snad 10minut. Muž už na mě volal,  jestli si míním ohoblovat i sklovinu. Nemohla jsem se toho nabažit😉 Když jsem s pár letou přestávkou zase přišla ke své zubařce, protože se mi ulomil zub, první s čím vyrukovala, že musím na dentální hygienu a už mi cpala doporučenku. Koukám na ni: a to jako proč? A ona, že to je nutné, že si zuby sama tak nikdy nevyčistím…Tak jsem jí to rozporovala, že mám el.kartáček a myslím, že si je vyčistím dokonale neřkuli, že mám v obyvču mezizubní kartáčky a po obědě, či prostě v průběhu odpoledne musím ty mezizuby několikrát přešmrdlat(druhá úchylka😜) Podívala se na mě s despektem, že mi na zuby něco napatlá a ukáže mi, kde mám v tom čištění mezery. Nic, nenašla jediné místo, prý by tomu vůbec nevěřila. A že teda začne lidem el.kartáček víc doporučovat. Na hygienu jsem samozřejmě jít nemusela. 

assil
assil 20.11.2024, 13:35:29 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.11.2024, 09:35:19

No já jsem nedávno někde četla, že kazivost zubů je vázaná na bakterie v puse a ve slinách a že používání nití a mezizubních kartáčků po letech způsobí ubývání dásní a důrazně to tam nedoporučovali.

Takže názory jsou asi různý a jediný, co je jistý, že nikdo nic neví jistě. :😀

Varaxi
Varaxi 20.11.2024, 13:52:22 xxx.xxx.137.233

Mně doporučovali pít tvrdý alkohol. Ale mimo zubaře se to doktorům moc nelíbí. 🙂

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 14:26:31 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.11.2024, 13:52:22

😄

A víte, že když jsem měla zánět zubu, tak jsem ho taky léčila becherem? Pomáhalo!

lesnizinka
lesnizinka 20.11.2024, 14:45:54 xxx.xxx.85.7
Varaxi:

Mně doporučovali pít tvrdý alkohol. Ale mimo zubaře se to doktorům moc nelíbí. 🙂

To jste si určitě jen blbě vyložila😉 Určitě mysleli vypláchnout a vyplivnout…místo ůstní vody. No každý slyší, co chce slyšet, že áno🤪

lesnizinka
lesnizinka 20.11.2024, 15:41:26 xxx.xxx.85.7
assil:

No já jsem nedávno někde četla, že kazivost zubů je vázaná na bakterie v puse a ve slinách a že používání nití a mezizubních kartáčků po letech způsobí ubývání dásní a důrazně to tam nedoporučovali.

Takže názory jsou asi různý a jediný, co je jistý, že nikdo nic neví jistě. :😀

Tak samozřejmě, že na bakterie, to přece ví každý. Proto si ty zuby taky čistíme, aby tam ty potvory nestihnuly natropit neplechu😉 A stím čištěním mezizubních je to stejné, jako normálním čištění. Proto všude píšou měkký kartáček a netlačit. Stejně tak s nitěma a mezizubníma. Já jak jsem v tomto směru magor, stačí kus blbě zaseklého masa a jsem schopná dorasovat si tam dásně tak, že mě to pak bolí několik dní🙄 Jak mi narostly 8, zuby už mi do oblouku nevlezly a mám je blbě na sebe nacpané, teda v dolní čelisti i přes sebe👎

lesnizinka
lesnizinka 20.11.2024, 15:43:52 xxx.xxx.85.7

Koukám nahoru, jestli nepřibylo něco, než jsem to dopsala…samozřejmě ústní voda😏 jsem se uklikla.

biaca
biaca 21.11.2024, 13:19:04 xxx:xxx.7ae2:ee17

Tak včera jsem se dozvěděla, že můj zubař jde do důchodu. A nyní jsem v Jbc obvolala téměř všechny zubaře a ani jeden nepříjímá. A VZP, která je ze zákona povinna mi zubaře zajistit do 35 min. dojezdové vzdálenosti - mi poslala seznam zubařů v Novém Městě pod Smrkem(asi vtip)

Xerxova
Xerxova 21.11.2024, 13:44:26 xxx:xxx.c4a9:fde
biaca:

Tak včera jsem se dozvěděla, že můj zubař jde do důchodu. A nyní jsem v Jbc obvolala téměř všechny zubaře a ani jeden nepříjímá. A VZP, která je ze zákona povinna mi zubaře zajistit do 35 min. dojezdové vzdálenosti - mi poslala seznam zubařů v Novém Městě pod Smrkem(asi vtip)

nikde v okolí volní nejsou… my nakonec chodíme k zubaři, co nemá smlouvu s žádnou pojišťovnou a platíme si všechno…  Ale holt když chci mít zuby…

Irma19
Irma19 21.11.2024, 13:53:57 xxx.xxx.239.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.11.2024, 13:23:10

Díky za optání❤️

Trochu to začalo zlobit, ale v ještě celkem v normě. Už to asi doléčím doma.

biaca
biaca 21.11.2024, 14:20:10 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 21.11.2024, 13:44:26

Já doufám, že budu mít úspěch ve Střáži, kde se chystá nový zubař. 

Zrzavci
Zrzavci 21.11.2024, 14:36:34 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 21.11.2024, 13:53:57

Tak hurá, neuříznou vám ho! 🙂 Tak jen tak dál, hlavně se nehojit předčasně, v tomhle případku nikdá neříkám, aby se to brzo zahojilo. Já jsem to kdysi měla taky, že jsem blbě držela psu kost a taky palec, ale ,měla jsem štěstí - sice mačkal a silně se do toho opřel, ale jen zhmoždil ten nehet, bolelo to jako krááááááááááááááááááááva, a to jsem to neměla prokousnutý.

Orionka (neregistrovaný) 21.11.2024, 16:36:30 xxx:xxx.ccb6:9ab6

Ad zubaři: asi loni otvírali novou ordinaci v Hejnicích. Zájemci tam údajně stali celou noc, na všechny se nedostalo. Starosta je uklidňoval, ať vydrží, že až zjistí noví pacienti podmínky, zase se místa uvolní. Já jsem tam nebyla, starostu jsem jen četla, jak to dopadlo nevím.

Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 08:16:33 xxx.xxx.198.226

Nedávno se chlap ptal v Hejnicích. Stejně jako v NMpS. Neberou nikde, v NMpS říkali, že by měl nastoupit nový Ukrajinec, tak snad na jaře že by mohli registrovat nové pacienty, ale ten poslední Ukrajinec jim utekl, tak těžko říct, jak to nakonec dopadne. Frýdlant taky nebere, nikdo. Dotyčný hledající se registroval u soukromáka v Liberci a dali mu termín první návštěvy dva měsíce od registrace, že dřív nemožno.

Orionka (neregistrovaný) 22.11.2024, 08:52:26 xxx:xxx.ccb6:9ab6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.11.2024, 08:16:33

Ad ukrajinští zubaři. Jsou různí, ostatně jako i čeští, moravští a slezští. Jen naši mají povinnost registrace u lékařské komory. Cizinci (nepochopitelně) tuto povinnost nemají. Ti lepší se registrují dobrovolně. Lze položit komoře dotaz, jestli ten konkrétní lékař je u nich registrován. Pakliže není, může to o něčem svědčit. Říkal Šmucler - já tomu nerozumím.

Fikovnice
Fikovnice 22.11.2024, 09:06:17 xxx.xxx.32.45

Zub pořešen… Asi doposud mým nejhorším zubním zákrokem co do rozsahu a velikosti úkonu. Vzato kus čelisti, 4 injekce anestézky prd účinek! Včetně mandibulárky! I s korunkou naceněno nakonec na cca 20k. Zákrok trval necelé 4 hodiny! V průběhu zákroku zjištěno, že korunka nepůjde. Takže vyřešeno dostavbou rozsahu 4, se dvěma titanovými čepy. Jsem chudší o 7k, a to ještě se slevou. Bolí to pořád hrozně, ale asi víc mi vadí opětovné nasazení ATB (třetí během 3 měsíců). Takže asi tak. Bonbóny Roksy budu v obchodě objíždět velkým obloukem, stalo se mi to totiž tak, že jsem je já blbaňa požírala.

Orionka (neregistrovaný) 22.11.2024, 09:43:51 xxx:xxx.ccb6:9ab6
Fikovnice:

Zub pořešen… Asi doposud mým nejhorším zubním zákrokem co do rozsahu a velikosti úkonu. Vzato kus čelisti, 4 injekce anestézky prd účinek! Včetně mandibulárky! I s korunkou naceněno nakonec na cca 20k. Zákrok trval necelé 4 hodiny! V průběhu zákroku zjištěno, že korunka nepůjde. Takže vyřešeno dostavbou rozsahu 4, se dvěma titanovými čepy. Jsem chudší o 7k, a to ještě se slevou. Bolí to pořád hrozně, ale asi víc mi vadí opětovné nasazení ATB (třetí během 3 měsíců). Takže asi tak. Bonbóny Roksy budu v obchodě objíždět velkým obloukem, stalo se mi to totiž tak, že jsem je já blbaňa požírala.

A to všechno kvůli 1 zubu? Vždyť jich máte ještě cca 30, nebo 31. Trpět a ještě nesmět cucavé bonbóny !

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.