Aktuálně: 3 731 inzerátů210 847 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Zeď nářků aneb potřebuji obejmout a potlapkat

lesnizinka
lesnizinka 19.11.2024, 12:47:30 xxx.xxx.85.7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.11.2024, 12:23:18

Takže trochu česky…co je endo? Vyčištěné zavřené kanálky? Nechápu proč snášet dáseň, neřkuli kost, to se normálně u korunky nedělá, teda mě nikdo nedělal a to jich mám nejmíň 6. Poslední..cca 3roky zpátky? Porcelánový čep i korunku, protože na kov mám alergii. 9 tísíc. Teď by mi v lednu měla vyndavat jednu starou, ještě na kovovém čepu i ten kovový podklad na korunce a dávat novou celoporcelánovou, protože právě mi to pořád dráždí dáseň👎 Jo, ve Zlíně, ale má tak plno, že objednává minimálně na půl roku dopředu🙄

Ještě jsem si to přečetla znova. Ono to není většinou tak hrozné, jak se zpočátku jeví. U korunky je jedno, kam až zasahuje, jestli rovně či zešika, navíc na 6 to není ani dobře vidět. Moje zubařka už mi milionkrát stoličky různě dostavovala, i když to vypadalo, že to nepůjde, nakonec to vždycky nějak vyrobila, abych se ještě vyhnula korunce, protože ona razí heslo, že svoje zuby nic tak nenahradí. 

Orionka (neregistrovaný) 19.11.2024, 17:21:29 xxx:xxx.3aba:7984
Fikovnice:

Lidi, prosím, kolik u vás stojí korunka na stoličku? Psala jsem, že jsem si urvala dolní šestku, a to tak, že debullně. Šikmo, na jedné straně až pod dáseň na úroveň bifurkace kořenů. Zub má endo, což je dobře. Bylo mi jasný, že dr. bude chtít trhat kořeny…ale ukecala jsem jej, že se prý “pokusí o nemožné”. Dostavbu, do ní čep, na něj korunku. Při příští návštěvě prý “poteče hodně krev” (jeho slova) = bude snášet dáseň a možná i kost. No a prvotní kalkulace je cca 16k. Bohužel šestky jsou stěžejní zuby a nechci o ni přijít. A to ještě není vůbec jisté, že zub bude zachráněn.

Přes zuby nejsem odborník, ale než snášet dáseň a možná i kost, tak když má zasahovat do kosti, což se na to vykašlat a volit implantát. To jeho “snášení”, jak vidno taky není za 5.60.

Orionka (neregistrovaný) 19.11.2024, 17:22:23 xxx:xxx.3aba:7984

A možná by byl implantát víc na tutovku.

Orionka (neregistrovaný) 19.11.2024, 17:34:20 xxx:xxx.3aba:7984

Taky potřebuju potlapkat. Ani tak ne já, jako Zlobřík - kocour, co si ho někdo pořídil a kašle na něj a on na mě chodí koukat oknem a chtěl by dovnitř do tepla. S výčitkou “ jeho pustiš a mě tu necháš!” Kdo na to má koukat, dala bych těm lidem po hubě.

Fikovnice
Fikovnice 19.11.2024, 18:07:43 xxx.xxx.32.52
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.11.2024, 17:21:29

No jo… Já mám velkou kazivost zubů, to je na tom blbý. Kost snášet třeba ne, to byla jen “pohrůžka”… Tím, že se to ulomilo až na kořenu, tak proto. Implantát by mě ale stál tak asi kolem 40k. Navíc je tam moc faktorů - hlavně hustota kosti (osteoporóza).

Pro LŽ: Promiň - endo = jde o mrtvý zub se zaplněnými kanálky. Jinak bych asi bolestí nevydržela rozlomení až na kořen.

Fikovnice
Fikovnice 19.11.2024, 18:11:03 xxx.xxx.32.52
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.11.2024, 17:34:20

Je krotký? Nechá se poohladit? To je ten, co Vašeho nahání…nebo si to pletu?

Kukačka zas vyžaduje permanentní hraní si. Potřebuju pracovat a pořád a pořád na mě čučí, hypnotizuje. A bohužel jej baví hra POUZE se mnou… Takže i můj kocour potřebuje potlapkat nebo spíš si tak nejm. hodinu cvrnkat s hračkami (ořechy, žaludy).

lesnizinka
lesnizinka 19.11.2024, 18:12:23 xxx.xxx.85.7
Fikovnice:

No jo… Já mám velkou kazivost zubů, to je na tom blbý. Kost snášet třeba ne, to byla jen “pohrůžka”… Tím, že se to ulomilo až na kořenu, tak proto. Implantát by mě ale stál tak asi kolem 40k. Navíc je tam moc faktorů - hlavně hustota kosti (osteoporóza).

Pro LŽ: Promiň - endo = jde o mrtvý zub se zaplněnými kanálky. Jinak bych asi bolestí nevydržela rozlomení až na kořen.

To znám, to je většina mých zubů, tedy stoliček. Tím pádem ani nemám strach ze zubaře😉

Orionka (neregistrovaný) 19.11.2024, 18:20:17 xxx:xxx.3aba:7984
Fikovnice:

Je krotký? Nechá se poohladit? To je ten, co Vašeho nahání…nebo si to pletu?

Kukačka zas vyžaduje permanentní hraní si. Potřebuju pracovat a pořád a pořád na mě čučí, hypnotizuje. A bohužel jej baví hra POUZE se mnou… Takže i můj kocour potřebuje potlapkat nebo spíš si tak nejm. hodinu cvrnkat s hračkami (ořechy, žaludy).

Jo, to je on. Mého kocoura chodím venčit jako psa. Vyplíží se na práh, vykukuje kolem dokola a teprve když obejdu zahradu, že tam nikde není, tak jde ven. Kdyby se kamarádili, tak bych ho dovnitř vzala. Chybí mu teplo a společnost.

Orionka (neregistrovaný) 19.11.2024, 18:25:32 xxx:xxx.3aba:7984

Už mockrát jsem slyšela Šmuclera vyprávět, že všichni mají kazivost stejnou, že někdo si zuby čistí, někdo ne a to je ten jediný rozdíl. Mě nebijte, to ne já, to Šmucler. Kdyby si (prý) lidi čistili zuby, tak by zubaři byli jen na rovnátka a zubní kaz by nebyl. A jak si furt dávají nějaké mety, tak zubaři mají metu do ….roku vymýtit zubní kaz.

orionka-2
orionka-2 19.11.2024, 19:13:34 xxx:xxx.9e43:8b83
Orionka:

Jo, to je on. Mého kocoura chodím venčit jako psa. Vyplíží se na práh, vykukuje kolem dokola a teprve když obejdu zahradu, že tam nikde není, tak jde ven. Kdyby se kamarádili, tak bych ho dovnitř vzala. Chybí mu teplo a společnost.

To je Zlobřík

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 19.11.2024, 20:14:57 xxx.xxx.85.7
Orionka:

Už mockrát jsem slyšela Šmuclera vyprávět, že všichni mají kazivost stejnou, že někdo si zuby čistí, někdo ne a to je ten jediný rozdíl. Mě nebijte, to ne já, to Šmucler. Kdyby si (prý) lidi čistili zuby, tak by zubaři byli jen na rovnátka a zubní kaz by nebyl. A jak si furt dávají nějaké mety, tak zubaři mají metu do ….roku vymýtit zubní kaz.

Podle sebe to brát nemůžu, protože já jsem byla šílené dítě, které nikdo ani nedonutil čistit si zuby🙄 No co už. Jenže mamka si zuby normálně čistila a většinu měla rozpadlou už na střední.  Já mám k tomu ty trávící problémy, ptala jsem se mamky, jestli si pamatuje od kdy(já ne, já si nepamatuju) prý asi od puberty (hm, divné) no a tím si myslím, že mám špatné vstřebávání živin, kromě rozpadlých zubů, prořídlé vlasy, nehty doslova papírové. Takže pan Šmucler neví co blábolí. Jako doktor by měl vědět, že existují různé nemoci, poruchy, které kvalitu zubů ovlivňují. Anorektička si může zuby čistit 10x denně a nevěřím, že to na nich nezanechá stopy, myslím anorexie. 

kometa
kometa 19.11.2024, 20:32:16 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.11.2024, 18:25:32

Už mockrát jsem slyšela Šmuclera vyprávět, že všichni mají kazivost stejnou, že někdo si zuby čistí, někdo ne

Sestra svého budoucího muže naučila čistit si zuby i večer. Když se poznali, činil tak jenom ráno. A měl jeden kaz. Zatímco sestra, stejně jako já, měla v tomhle věku plomb plnou hubu. Ač jsme si poctivě drhli zuby dvakrát denně. Tak nevím, no.

Zrzavci
Zrzavci 19.11.2024, 22:10:22 xxx.xxx.35.96
orionka-2:

To je Zlobřík

Obrázek

To je krásný zvíře! Je mi jasný, jakej vnitřní boj ve Vás probíhá. Blbštajn je to, místo aby se choval přívětivě a mohl tak mít svoje doma,tak  si to sám maří. Ale je opravdu nádherný, vypadá jak divoká kočka.

kometa
kometa 19.11.2024, 22:13:13 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.11.2024, 20:32:16

drhli

Samozřejmě drhly.

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 05:50:54 xxx.xxx.32.207
Orionka:

To mi připomíná Fida. Sjedu s ním výtahem, uprostřed noci dolů. A on ještě než vyleze z vchodových dveří ven, tak si stoupne na zadní, předníma se opře o sklo dveří a skenuje okolí - jestli tam na něj nečíhá nějakej bubák!😀

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 05:58:09 xxx.xxx.32.207
Orionka:

Na toto jsou různé názory… Genetika není bez role. Ale klidně se přiznám, že ulítávám na sladkých nápojích (džusy), a hodně, když pracuju. Pracovávám i v noci, no a když u toho sem tam popíjím sladké pití, tak si po každém loku zuby neběžím čistit🤫…takže vlastně ano, potvrzuji Vás i Šmuclera.

Vymýcení zubního kazu? To jsem ještě neslyšela. Jde celosvětově o nejrozšířenější onemocnění, tak to good luck! ;-) Ale je fakt, že mám jakýsi pocit, že tolik bezzubých lidí dřív nebylo. A to si vemte, že dřív nebyly mezizubní kartáčky a další vymoženosti. Já se úplně bojím napsat, že jedna šestka už mi chybí (ale to byla tehdy vina mladé zubařky, kvůli níž přišla o zub i moje sousedka a mně pak na jiné klinice řekli, že u mě šlo fakt o její zavinění). No a korunky už taky nějaké mám… 

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 05:59:06 xxx.xxx.32.207
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 19.11.2024, 19:13:34

Kdyby nebyl venkovní a Fido nebyl nemocný, tak pro něj snad najdu ještě u sebe místo…

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:00:42 xxx.xxx.32.207
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 19.11.2024, 20:14:57

Jo, to máš samozřejmě pravdu. Nemoci, a speciálně PPP (poruchy příjmu potravy), kvalitu zubů ovlivňují velmi!

Ještě dodávám k LŽ a ke Kometě, že ale taky hodně záleží na kvalitě a technice čištění zubů. A bez mučení přiznávám, že až někdy na VŠ jsem se dozvěděla, že si zuby čistím naprosto chybně (stran mnou používané techniky).

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 07:06:45 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.11.2024, 18:25:32

To je z mých soukromých zkušeností nesmysl, máti i já máme stejný genetický základ zubů, ona si čistí zuby jako magor dvakrát denně, drbe každý zub zvlášť, zatímco já na to z vysoka kašlu a čistím si zuby málo (nebudu říkat, jak často, už by tady se mnou nikdo nemluvil) a zuby máme úplně stejné 😀 Zubařka vždycky říká, jak mi závidí zdravé zuby, že by taky takové chtěla. Máti je má taky v podstatě zdravé, o tom žádná.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.