»
Odpověď na příspěvek uživatele
Tom50 z 19.12.2024, 10:29:44
..doslova ma to dráždi, že tak dôležitú tému ako je melicitóza v našich úľoch si zaprasujeme diskusiou mimo témy ale už vás Tome poznám a viem že sa nezmeníte…
teda súhlasím s tým, že sú nejaké rozdiely medzi situáciou na Slovensku a v Čechách ale nie principiálne… je pravda, že u nás vo voľbách sa na kandidátke Slovenskej národnej strany (nakoniec z 8 poslancov sa stal poslancom len jeden člen strany, jej predseda ) do parlamentu prekrúžkovala partička z nezávislého rádia, jeho majiteľ majiteľ je poslancom aj s redaktorom a hlásateľka je dokonca ministerkou kultúry… zmocnencom vlády pre prešetrenie pandémie sa stal doktor, ktorý v čase pandémie bol označovaný za hoaxera a dezoláta a v správe ktorú nedávno na vládu predložil dokazuje, že na Slovensku NIKDY V MINULÝCH ROKOCH PANDÉMIA KORONY NEBOLA! … námestník ministerky kultúry pri ovládnutí Slovenskej televízie jednoznačne presadzoval názor, že televízii sa musí verejne diskutovať o všetkých témach , teda aj o teórii, že zem nemusí byť guľatá a je plochá…
prečo píšem, že sú minimálne rozdiely medzi medzi situáciou? …lebo predseda vlády včas rozdelil svoju partaj Smer, (ktorá predtým pohltila reformovaných komunistov -SDL, sociálnych demokratov - SD a drobné ľavicové strany), tí čo boli s ním nespokojný volili jeho “podžtašku” v druhej strane (dnes je z neho prezident) a po voľbách vytvorili spolu koalíciu, doplnenú o ten klub SNS.. premiér je už 4x premiérom a je to kovaný komunista, podpredsedom strany je poslanec v európskom parlamente, ktorý ako podpredseda parlamentu mal v kancelárii vyvesený obraz CHe Guevaru tak ten na oslavách 15 výročia strany vystúpil na tribúnu s pozdravom “česť práci, súdruhovia…”
ale to je OK, ak si niekto myslí že v roku 89 si pád komunistov “vycengali” ľudia na námestí je naivka (však tom4😉), a nepovalili ich ani študenti a to ešte by som rád podčiarkol,že nepadli ani kvôli aktivite CIA! ..tie kvetinové revolúcie v arabských štátoch či na ukrajine nemali nič spoločné s tým, čo komunisti robili u nás v roku 89…
píšem komunisti a viem čo píšem… rok 68 (som trochu starší a všeličo si pamätám) bol boj medzi dvoma skupinami komunistov , pričom navonok sa to malovalo ako “poľudštenie” komunistických metód a zlepšenie ekonomiky (Šik) a v roku 88 sa znovu v strane vytvorila silná partia komunistov, ktorá sa chcela dostať k moci a starí komunistickí páprdovia nebrali Gorbiho vážne a držali sa zubami, nechtami, tak táto partia sa chcela dostať k moci za každú cenu… pripravovala (tváriac sa že ide Gorbiho cestou) prevzatie moci v štáte, získanie siného súkromného majetku a ekonomické ovládnutie štátu a ďalšie fungovanie v kombinácii možností, teda niečo také ako sa to začalo robiť a robí v Číne …
nie všetko vyšlo podľa ich predstáv ale v podstate sa zachovala kontinuita , majetky , banky a fabriky sa presunuli správnym smerom zalepiac ľuďom oči kupónkou.. musím sa priznať že ja som na námestiach necengal, v koordinačnom centre som síce stretol aj študentov z Prahy, dostal som z fabriky komunistov von do mesta a aktívne vystupoval pri zmenách niektorých pozícii vo fabrika, lebo ľudia boli pripos.atí ( Tom píše že sú rovnakí aj teraz)…ale veľmi rýchlo som pochopil už v roku 90 čo sa deje.. a prestal som sa angažovať, pretože by som musel fungovať s ľuďmi, ktorí nie sú a nebudú moja krvná skupina…
ale, ak niekto píše že za komunistov bolo biele biele a čierne čierne, že pravdy boli jednoznačné a jasné tak je buď nevedomý alebo klame!.. dalo sa žiť, v rôznych oblastiach bol život jednoduchší a ľudia šťastnejší, ale to je o vnútornom nastavení človeka… dnešná doba umožňuje život na “vyššej” technickej a ekonomickej úrovni a je to tak u nás ako aj v komunistickej Číne…
to že sú goblesovsky presadzované západniarske hodnoty ako jediné správne , tak ako voľakedy bolo dobré len to čo bolo z východu je “daň z prepychu”😀… na to aby človek mohol aj v dnešnom systéme žiť musí vedieť kde je sever a ten ROZHODNE NIE JE NA VÝCHODE!
každý mal nárok na svoj názor za komunistov a má právo na svoj názor aj teraz… v čase pandémie (ktorá ale u nás nebola, no v čechách ano😉) sa u nás organizovali hromadné testovania, každý sa musel ísť dať otestovať a neskôr zaočkovať, pretože ináč bol pripravený o veľa svojich práv a bol pokutovaný… nebol som sa testovať, hoci 3 500 000 Slovákov to urobilo a nebol som sa ani očkovať, hoci ako dôchodca by som bol dostal 300 eur (vyše 7500 čk)… Tom vy mi nadávate do liberálov, lebo tvrdím že každý človek má právo na svoj názor, na svoju cestu… ale JEDINÁ PRAVDA, JEDINÁ CESTA, JE NIEČO NEPRIRODZENÉ, PRÁVE TÁ ROZNORODOSŤ NÁZOROV A PRÁVD (!) JE ZÁRUKOU VÝVOJA SPOLOČNOSTI, ZÁRUKOU ZMIEN A ZLEPŠOVANIA (nakoniec to sám tvrdíte!) ..
jediný správny názor to je cesta do pekla….
na margo čechov a slovákov sa ešte chcem vám ospravedlniť, že v tom roku 89 bol slovákom nielen prezident, ale aj šéf štb a ešte aj ten čalfa… no teraz babiš.. odpustite nám…😜