Labuťátko,mládě labutě🙂.
tak se tu přeme a dohadujeme jak se oficiálně jmenuje mládě od labutě? Je to labutě, house nebo něco jiného, díky za nápady.
tak se tu přeme a dohadujeme jak se oficiálně jmenuje mládě od labutě? Je to labutě, house nebo něco jiného, díky za nápady.
Lojza nebo Máňa? No jak si ho pojmenujete😜 Labuťátko, ne?
“átko” je dobrá berlička.🙂 Třeba u poštolky by to ale bylo nějaké divné.
Labuťátko,mládě labutě🙂.
J5:“átko” je dobrá berlička.🙂 Třeba u poštolky by to ale bylo nějaké divné.
Proč ne? Poštolátko zní přece hezky.
Já nevím proč. Jen je to takové legrační. Moje rozdováděná fantazie zkouší třeba jiřičku, vlaštovku a jako vrchol třeba motáka pochopa. Labuťátko je ale fajn.
Mrzké káčatko.🙂
Motáčátko pochopátko je náhodou kouzelný 🤣
Moje řeč! My tu češtinu ještě obohatíme.😉
A……. mládě - samička od kraba, je? 😀
Zrzavci:A……. mládě - samička od kraba, je? 😀
Krabátko? A samice krabička 😀
https://ziva.avcr.cz/files/ziva/pdf/jazykovy-koutek-hrose-myse-fretce-aneb-o-mladatech.pdf
Manželka kraba je krabice, dětičky jsou krabíčci, holčičky krabičky😛
Panečku to koukám, žádný problém. Kdybych chtěl být hodně drzý tak napíšu “ šikovný holky”. Protože jsem však byl v mládí dostatečně otloukán tak si podobné upřílišněnosti nedovolím a nechám je raději pro vnučky, budou nadšené (možná). Zbývá tedy ocenění které je sice korektní ale rve mé uši. “Dobrá práce dámy.”
Beru raději “šikovný holky”😉, a připomínám háďátka a hadičky, kamarádí určitě s krabíčky a krabičkama a když a když mají náladu tak přiberou do party i agamátka a agamičky🤣
A samice morčete? Asi morčice, mládě morčátko a samec morč? morčák?😀
Já tyhle výrazy používám. Ale jestli jsou správné, netuším.
Jenže ze mne původně vypadlo “pošťátko”. Doma hbitě ocenili můj výkon “raději toho nech protože to vypadá na nedonošeného pošťáka”. 🤪
To by mohlo být mládě poštovního holuba, ne?
Morčák je kachna. Mořčák ryba a moriak krocan, odtam také morské prasiatko,
takže dítě od morčete je jednoznačně sele.