Aktuálně: 3 723 inzerátů212 482 diskuzních příspěvků18 283 uživatelů

Střevní viróza

Lenocka
Lenocka 24.11.2024, 21:01:12 xxx.xxx.32.47
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.11.2024, 17:47:39

Echinaceu mám lidskou, ostropestřec není problém. B12 doplnit čím?

Krve nakonec doktorka nevzala a já jí o ně zapomněla říct. Nicméně na slinivku to nevidím, nálada skvělá, apetit velký. Játra můžou být, ono by tam teda stejně něco vyšlo vzhledem k hubnutí. Pokud v rozborech odpadu nic nebude, řeknu si o tu krev.

Já mám pořád utkvělý pocit, že se nakazili něčím, co v nich pořád je. Protože tam byl akutní průběh na začátku. Jenže co?  Můj odhad je campylobacter (test objednaný), v úvaze další patogenní bakterie, možná kokcidie (vím o takovém případu)?

Za zmínku stojí, že se vídají s jinými psy, konkrétně ta nejpostiženější si s jednou 2,5 letou hodně hraje, takže přímý kontakt, a nikoho nenakazili.

Terven
Terven 24.11.2024, 21:13:09 xxx.xxx.110.191
Lenocka:

Bohužel máme pokračování příběhu 😕

Po týdenní epizodě popsané v prvním příspěvku stále nemám psy v cajku. Koprologie před cca 3 týdny až na kvasinky negativní.

Jenže všichni psi zhubli a ne a ne nabrat. Pasáž ve střevech zrychlená a bohužel ta nejmladší má pořád odpad nevhodné konzistence a barvy. Odpolední venčení už z ní vypadne něco, co má konzistenci hnědožluté krupicové kaše 😖 Je vychrtlá, začínají se jí dělat prošlapy.

Naše veterina by dala naslepo ATB. To se mi moc nelíbí. Jela jsem tedy jinam, kde zkontrolovali celkový stav, udělali výtěr a poslali na bakteriologické vyšetření. Výsledky ještě nemám.

Dali jen 2 doporučení: 5 dní po sobě odčervit fenbendazolem (to jsem zatím odmítla, giardie se cíleně testovaly) a dát na alespoň měsíc gastro dietu - to jsem tedy s velkou nechutí udělala, zatím je to třetí den, odpad je jen míň žlutý (aby ne, když tam nejsou žádné tuky) a maličko pevnější. Fakt jen maličko zatím.

Už jsem docela nešťastná, nevím jak dál postupovat. Všichni říkají že to chce čas než se střeva dají dohromady, ale mně už to přijde strašně dlouho bez zlepšení, je to 1,5 měsíce. Nějaký nápad?? 🙏🙏🙏

Lenočko, řeším dlouhodobej průjem ve vlákně refrakterní průjem. 1,5 měsíce je houby…u nás to bylo střídavě horší a lepší cca 2 roky. Normální 💩bylo vždycky svátek. Slinivka to nebyla, odčervení nezabralo, giardie vyloučený…nejnověji vet nabral jakejsi “průjmovej profil” a posla to do Laboklinu. Přišly tři stránky výsledků úplně v cajku. Vet byl z toho celkem bezradnej, prý by byl raději, kdyby tam byl nějakej deficit- že by třeba něco mohl doplnit…takhle, že neví.

Navrhl opět dlouhodobej Entizol, navrhl dokonce i transplantaci stolice…a připustil, že můžu zkusit návrat na barf. Zvolila jsem ten barf. Zatím dobrý. A i kdyby následující 💩stálo za houby, pořád by to nebylo horší než na těch různých dietách. 

Vet je přesvědčenej, že se jedná o poblázněnej mikrobiom, bakteriální přerůstání. Bohužel jsou psi, co jsou doživotně na atb a bez nich nevyprodukujou normální 💩

Anonymní (neregistrovaný) 24.11.2024, 22:27:57 xxx.xxx.116.186

Já bych se nerozpakovala a kdyby měl pes dlouhodobou kákulu, ty ATB  Entizol bych dala…i na slepo, na výtěru a dalších vyšetřeních  jste se mohla s vaší vetkou přece domluvit …. larvicidní odčervení (to je na těch 5 dní ) by psovi taky neublížilo, myslím, že rozhodně méně, něž neustálá kákula…chápu, že někdo se brání hned podat razantní  léky, ale vlečení akutního stavu taky nikam nevede(obzvlášť střevo), jen k chronicitě. 

Nápad ? zkuste oregano

Anonymní (neregistrovaný) 24.11.2024, 22:50:58 xxx.xxx.116.186
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.11.2024, 22:27:57

A ještě červená řepa- vláknina, potrava pro probiotické bakterie…

LK (neregistrovaný) 24.11.2024, 22:54:22 xxx.xxx.137.69

Pri NO s veľmi citlivým tráviacim systémom, sme skúsili snáď všetko možné, až nám pomohlo probiotikum PROMAX od VetPlus. Minimálne pomohlo v tom, že hafo prestal hnačkovať. Jasné hnačka sa ešte pár krát vrátila, ale teraz už dobré 3 roky nič. 

Verun
Verun 25.11.2024, 08:38:37 xxx.xxx.220.12
Lenocka:

Echinaceu mám lidskou, ostropestřec není problém. B12 doplnit čím?

Krve nakonec doktorka nevzala a já jí o ně zapomněla říct. Nicméně na slinivku to nevidím, nálada skvělá, apetit velký. Játra můžou být, ono by tam teda stejně něco vyšlo vzhledem k hubnutí. Pokud v rozborech odpadu nic nebude, řeknu si o tu krev.

Já mám pořád utkvělý pocit, že se nakazili něčím, co v nich pořád je. Protože tam byl akutní průběh na začátku. Jenže co?  Můj odhad je campylobacter (test objednaný), v úvaze další patogenní bakterie, možná kokcidie (vím o takovém případu)?

Za zmínku stojí, že se vídají s jinými psy, konkrétně ta nejpostiženější si s jednou 2,5 letou hodně hraje, takže přímý kontakt, a nikoho nenakazili.

B12 doplnit čím?

Milgama, je i injekční.

B-komplex pro psy a kočky .

https://dumbylinek.cz/tierlieb-sb/588/tierlieb-vitamin-b-komplex-pro-psy-120-kapsli?gad_source=1

Vahine
Vahine 25.11.2024, 08:49:51 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 25.11.2024, 08:38:37

Ten odkaz na B-komplex vypadá dobře, ale v detailu třeba pozor na složku -kukuřičný škrob- kukuřice je např. u mého psa špatně. Lenočky psi třeba v pohodě, nevím 🤷‍♀️

kometa
kometa 25.11.2024, 10:05:38 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 24.11.2024, 21:01:12

B12 doplnit čím?

Ničím. Injekce se dávají samy o sobě. Trochu s nadsázkou nám ve škole říkali - když vet tápe, píchne B 12. Nic tím neukazí a protože je to barevné, tak to psychologicky vypadá líp než čirá tekutina. Ale pravda, že u nepřibírajících zvířat se doporučuje.

Třeba budete po bakteriologii chytřejší. Kokcidie by asi objevili, když už hledali giardie, si myslím.

kometa
kometa 25.11.2024, 10:09:55 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.11.2024, 22:27:57

ATB Entizol bych dala

Jenže dávat něco perorálně průjmujícímu zvířeti je zbytečné. A ATB už takhle pošramocenou střevní mikroflóru můžou dorazit úplně. A navíc se pak ani nic nevykultivuje.

Za mě by to chtělo hlavně pořádnou diagnózu, ať se ví, proti čemu stojíme.

Aluška
Aluška 25.11.2024, 10:12:34 xxx.xxx.200.75
kometa:

B12 doplnit čím?

Ničím. Injekce se dávají samy o sobě. Trochu s nadsázkou nám ve škole říkali - když vet tápe, píchne B 12. Nic tím neukazí a protože je to barevné, tak to psychologicky vypadá líp než čirá tekutina. Ale pravda, že u nepřibírajících zvířat se doporučuje.

Třeba budete po bakteriologii chytřejší. Kokcidie by asi objevili, když už hledali giardie, si myslím.

Já se ptala veta po tom  napadení Idorka ohařkou, jak měl hnutej krk, že bych mu koupila Milgamu ( jasný, tam je víc Béček ) a on mi na to řek, že ne, že lidi rvou do psů béčka a ti psi pak mají sračku….

Lenocka
Lenocka 25.11.2024, 10:26:53 xxx.xxx.32.47

Díky za tipy. Musím to v klidu promyslet, před 4 dny jsem jí dala na gastro dietu, tak tomu dám chvíli šanci, ať pořád něco neměním. Ten B-komplex z odkazů by ovšem přidat vadit nemusel.

Kukuřice mým psům dřív nevadila, v té dietě taky je. Jenže taky se to mohlo změnit.. 🤷‍♀️

Ach jo, vážně nevím kudy kam, abych pomohla a ještě víc neuškodila.

Edit: tak i s tím Bčkem počkám a pokud se nic neukáže, nechám udělat tu krev a budu doufat, že to někdo správně interpretuje. Nějaké další možné vyšetření? 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.