hned jako je fakt, že se před ranním venčením nadlábla granulí (už jsem jí vrátila její, gastro přestala konzumovat, zcela) neb já pod vlivem medikace dokonce i občas spím, a zcela jistě spím poté, co ji brzo ráno vypustím ven). A po procházce s vervou snědla masovou porci. Ale i tak by to při normálním stavu nebyl žádný problém.
ale jak to vyhodila šikovně - maso zvlášť, granule zvlášť ….😎
tak dietu Moja opustila před 2-3-4(?) dny, prostě přestala žrát i vařené i dietní granule. Takže návrat k “normálu” a mám žravého (přiměřeně) veselého psa. Ona měla v podstatě dietu někde od začátku září, kdy začala zvracet=přišlo hárání. A ve zvracení vlastně pokračovala pořád dál-vždy 1x o víkendu. Až teď to zase rozšířila na více dnů a vystřídala tím průjmem.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 31.10.2024, 14:14:06
To není moc pěkný 😕
Mně to zavání lehkou gastritidou. A nemůžu nevzpomenout mojí Kiru, při první gastritidě (při falešce) jsem to díky mé neznalosti nechala zajít moc daleko, víceméně nežrala skoro 10dní a většinu sežraného vyblila nenatrávené, někdy po půl hodině, někdy po 2h, jednou i po cca 16h. Mazec. Ta tedy chuť žrát skoro neměla. Ovšem zvláštní byla skvělá skoro až nadstandartně dobrá nálada, které se podivovali i veti. Skončila na Deganu a injekčních ATB, pže ten žaludek už by to asi ve zdraví nedal..
tak dietu Moja opustila před 2-3-4(?) dny, prostě přestala žrát i vařené i dietní granule. Takže návrat k “normálu” a mám žravého (přiměřeně) veselého psa. Ona měla v podstatě dietu někde od začátku září, kdy začala zvracet=přišlo hárání. A ve zvracení vlastně pokračovala pořád dál-vždy 1x o víkendu. Až teď to zase rozšířila na více dnů a vystřídala tím průjmem.
Já vám to samozřejmě nepřeju. Já mám žravýho a nepřiměřeně veselýho psa, jen periodicky, s různě dlouhýma přestávkama v řádu dnů, nemívá pěkný 💩
Už jsem si zvykla a neřeším to zdaleka tolik, jako když jsem zakládala vlákno Refrakterní průjem 🤣
Já byla dneska ráno s lidožravkou na veterině. V noci spala téměř bez hnutí, v půl pátý ráno snědla snídani, ale bez obvyklého apetitu a na mojí snídani nepřišla loudit. Jindy jí mám opřenou o koleno celou dobu. Vůbec se nehnula z pod peřiny. Nesla jsem jí kousek rohlíku, tak prej nee. Když jsem jí vynesla na zahradu, tak tam stála jak neštěstí. Nevrací a průjem nemá. Kamarádka mě postrašila tularemií z toho zajíce, co Bessča posvačila ve čtvrtek. Na to prej test nemají, ale neměla by to být, brali krve, leptospiróza vyloučena, játra a ledviny v pořádku, zuby pochválený že čistíme, uzliny ok, bílý krvinky víc takže nějakej zánět a teplota. Tak antibiotika na týden, kdyby se do pondělka nelepšila, tak mám volat. Večer už zbaštila misku, sice pomalejc, ale zbaštila a hned zase zalezla pod peřinu a tváří se jak utrpení….tak uvidíme zítra, antibiotika mezitím zaberou, no je taky stará že…ale není ve svý kůži, ani na veterině nebyla bojovná a nechala si vzít krev a vyšetřit.
Já byla dneska ráno s lidožravkou na veterině. V noci spala téměř bez hnutí, v půl pátý ráno snědla snídani, ale bez obvyklého apetitu a na mojí snídani nepřišla loudit. Jindy jí mám opřenou o koleno celou dobu. Vůbec se nehnula z pod peřiny. Nesla jsem jí kousek rohlíku, tak prej nee. Když jsem jí vynesla na zahradu, tak tam stála jak neštěstí. Nevrací a průjem nemá. Kamarádka mě postrašila tularemií z toho zajíce, co Bessča posvačila ve čtvrtek. Na to prej test nemají, ale neměla by to být, brali krve, leptospiróza vyloučena, játra a ledviny v pořádku, zuby pochválený že čistíme, uzliny ok, bílý krvinky víc takže nějakej zánět a teplota. Tak antibiotika na týden, kdyby se do pondělka nelepšila, tak mám volat. Večer už zbaštila misku, sice pomalejc, ale zbaštila a hned zase zalezla pod peřinu a tváří se jak utrpení….tak uvidíme zítra, antibiotika mezitím zaberou, no je taky stará že…ale není ve svý kůži, ani na veterině nebyla bojovná a nechala si vzít krev a vyšetřit.
neurologický problém? plotýnky, artroza-jakákoliv (prostě i změna počasí) …nechuť se hýbat, teplo pod peřinou dělá dobře…
neurologický problém? plotýnky, artroza-jakákoliv (prostě i změna počasí) …nechuť se hýbat, teplo pod peřinou dělá dobře…
Tak se asi jen přežrala tím zajícem, dneska už se hýbe jako dřív a žere všechno, cpala se na procházku, to jsem jí teda ještě nechala doma, krade Mirďovi hračky a loudí. Antibiotika doberem, když ta krev tvrdila že je tam nějakej zánět…Ona co přijela tak spí úplně celá pod peřinou, nekouká jí ani fous.
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 03.11.2024, 19:37:55
Možno by som ju aj tak nechala “preklepnúť” na artrózu/reumu. Predsa len neviete ako dlho žila vonku. Podobné slová ako: “…tak tam stála jak neštěstí….a tváří se jak utrpení.” používam pri známej keď má reumatický atak…inak vtedy tiež nemá veľmi chuť do jedla a je najradšej zalezená v posteli (zababušená ako by bola na severnom póle).
Možno by som ju aj tak nechala “preklepnúť” na artrózu/reumu. Predsa len neviete ako dlho žila vonku. Podobné slová ako: “…tak tam stála jak neštěstí….a tváří se jak utrpení.” používam pri známej keď má reumatický atak…inak vtedy tiež nemá veľmi chuť do jedla a je najradšej zalezená v posteli (zababušená ako by bola na severnom póle).
Ono je to s ní těžký, teď už zase na sebe nenechá nikoho cizího sáhnout, když je jí dobře. Chtěla jsem jí už kdysi vzít na dornovku, teda dornovkářka byla přímo u nás na druhý hafany. Chtěla jsem zkusit i tuhle ale bojovala statečně. Na nespolupracujího hafana se fyzioterapie asi nedá dělat.