Aktuálně: 3 729 inzerátů211 020 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Bílý jogurt

J5
J5 21.10.2024, 19:31:31 xxx:xxx.935:8737
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 21.10.2024, 19:07:42

Děkuji megi🌹, jdu na to.

Anonymní (neregistrovaný) 21.10.2024, 21:28:15 xxx.xxx.81.10
Fikovnice:

Já bych, J5, ráda…

Jen cítím křivdu a nemám to ráda… První jsem na tazatele zareagovala věcnou odpovědí. A stále si stojím za tím, že moje následná oprava nebyla opravdu nic hrozného, co by muselo někoho vypakovat ihned z diskuze.

A stran jakýchsi stížností - kolik já se jich tu už dočetla! A vždy mě k tomu napadalo pouze a jenom, zda můžu dotyčnému nějak pomoct, je-li to v mých silách. Nic víc, a nic míň. A už vůbec ne, abych dotyčného začala poučovat.

S mlékem snad odepíší lidé více zainteresovaní do této problematiky.😉

S mlékem snad odepíší lidé více zainteresovaní do této problematiky.

ne, neodepisou. Nebavi je to. Nebavi je psat mezi  tunou balastu.

Doron
Doron 21.10.2024, 22:19:39 xxx.xxx.83.240
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 21.10.2024, 16:31:07

Fíkovnice, je mi líto, že cítíš křivdu a nespravedlnost, asi jsem to zavinila já ;(.

To víš , taky jsem v tom osobně namočená, byla jsem v dětství dysdys všechno;), zažila jsem hodně posměchu, pořád , když jsem ve stresu, píšu jako negramot. Dodnes si pamatuju, jak učitelka zuřivě bodá propiskou do čítanky a já nedokážu rozlišit b a d , je to přeci stejný;)))

Ty tady rozhodně nejsi hlavní strážkyní pravopisu;).

Daja
Daja 22.10.2024, 04:21:17 xxx:xxx.c277:5cd3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.10.2024, 18:48:07

Dobré ránko😉,

ha potěšil jste, že jste nám odpověděl a nezalekl se👍. 

Děkuji, super.

Dája

Daja
Daja 22.10.2024, 04:27:35 xxx:xxx.c277:5cd3
Doron:

Fíkovnice, je mi líto, že cítíš křivdu a nespravedlnost, asi jsem to zavinila já ;(.

To víš , taky jsem v tom osobně namočená, byla jsem v dětství dysdys všechno;), zažila jsem hodně posměchu, pořád , když jsem ve stresu, píšu jako negramot. Dodnes si pamatuju, jak učitelka zuřivě bodá propiskou do čítanky a já nedokážu rozlišit b a d , je to přeci stejný;)))

Ty tady rozhodně nejsi hlavní strážkyní pravopisu;).

A jéje, lidi si opravdu nevidí ani na špičku nosu a to ne jen tehdy když jste byla jako dítě😠.

Ani nevíte jak Vás chápu, trauma z dětství si poneseme stále se sebou😈.

Dája

p.s. ohledně jogurtu, tvarohu, hmm já dávám a dávala jsem aniž bych uvažovala co a jak. Prostě dám, množství podle velikosti pejska. Nepřemýšlím ani u sebe co, jak, kolik😀.

Dája

Fikovnice
Fikovnice 22.10.2024, 06:34:34 xxx.xxx.32.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.10.2024, 22:19:39

Doron, vždyť víš, že Tě mám ráda…

A možná i tušíš, že tady nešlo o můj první příspěvek v diskuzi.

Fikovnice
Fikovnice 22.10.2024, 06:41:39 xxx.xxx.32.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.10.2024, 21:28:15

Kolik věcných příspěvků jste, Petro, vložila do diskuze než byla zahlcena balastem?

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 22.10.2024, 07:23:23 xxx.xxx.119.6

Náš má rád kefír a acidko, jogurt Hollandii, tvaroh zas tak moc nemusí. 

Má nižší hodnoty fosforu, mírně - ale jsem pejskařka a ty prý řeší pořád nějaký blbosti, tak špekuluju, co by se tak dalo dělat.

Nemusí vnitřnosti, navaluje se mu, hlavně tedy ze syrových.  Snížit kosti? Dávám je od oka, když má jeden den větší kousek, má další den menší - tluču mu kachní krky. Krmím teď telecí, hovězí, sem tam kůň, sem tam kuřecí - páč dává jen nesupermarkeťácký, nepraný dršťky (miluje), sem tam opeču kousek plíce nebo jater, k tomu má brambor, mrkev nebo řepa, jablíčko (v sezóně to má pestřejší), dostane kousek celozrnýho chleba, miluje žloutek.  Nesnese vločky, zvládá trošek sardinek na chuť. 

Máte tip, na co si dát pozor (navážím si ty kosti, bobky má ale normální), co můžu dělat líp? Ze zajetých kolejí ho asi nedostanu, vyzkoušet nějaký přípravek?  Taky je řešení to neřešit, ale ptám se. Děkuju. 

Zrzavci
Zrzavci 22.10.2024, 07:38:45 xxx.xxx.226.62
Fikovnice:

Tak asi takto: Chodím hodně do Třetího víčka. Vy jste tam nechodila. Až po vzniku jakési rozepře jste se tam zjevila a moralizovala. Nejsem si vědomá, že byste tam dříve jakkoli přispívala. 

Diabetes jsem cca den nebo dva zpátky přesunula do vlákna s názvem - světe, div se - “Diabetes”.

A že píšete obsahově a do jisté míry i pravopisně/formálně podobně jako Megi, mě skutečně nepřekvapuje.

Ad starosti: Trochu si vzpomeňte, zda jste si také nejednou tak různě nepostěžovala, různě nemoralizovala atp. Ostatně s moralizováním mě dle mého názoru překonáváte. 

Je to takové “Zloděj volá: Chyťte zloděje!” Já tu napsala první reakci, že štěně může jak jogurt, tak tvaroh a dodala, že “ten jogurt je bílý”. Pokud Vám toto přijde jako stěžování si, moralizování a vychovávání druhých, tak mně holt ne. Je to o různém přístupu.

A úplně nejjednodušší je na mě prostě nereagovat. Vsadím se, že Vám bude lépe. Nebo si napište adminovi, ať se Vám moje příspěvky nezobrazují. Já si s většinou lidí zde povídám ráda a budu to tak dělat i nadále.

Dobré ráno, milá Fíkovnice,

vidíte a já jsem myslela, že jsem to napsala hezky, nebylo mým cílem Vás takto  rozdurdit, že cítíte dokonce až křivdu. Psala jsem to proto, že si to leckdy třeba člověk ani neuvědomí?  Víte, já sem - a myslím, že to tak má - když ne většina, tak teda hodně lidí  -chodím číst o zvířatech a nevidím důvod proč zde číst ve zvířecím tématu často různý plevel politický, tragický, či vulgární. 

Když jdu číst o bílém jogurtu, proč se tam od Vás dozvím jakémsi úmrtí?

Však Vám jsem, Balu, psala, kdo odešel zcela nedávno a kvůli komu… Smutné…

nebo když, jdu číst o vzteklině a vy to odkloníte na film s Vámi milovanou Janou Brejchovou a tak nějako, no. Však tu máme dostatek ne-zvířecích témat, přeci ne? Můžeme se vyřádit tam.

Nelozím po žádných netových diskuzích proto, že tam je negace opravdu dostatek a přehršel. Proto nechodím třeba téměř vůbec zde do Politiky a nezapojuju se tak nějak, do debat o hetero-homo-66pohlaví atd. Jsem tady proto, že je to zvířecí oáza a přepokládám, že se tu řeší zvířecí otázky především. Jasně, lidi budou mít různé názory na vše, co se kolem zvířat točí, někdy vzplanou vášně, protože to každý vidí jinak, ale pak je to prostě věc kolem zvířat a ne negace ze světa okolo. Třeba pochopíte, co mám na mysli a pocit ukřivděnosti se rozplyne.

Ad návštěva Třetího víčka - víte, historicky jsem tam chodila už na fauně a i tady na chovu občas zašla, zajdu. Sporadicky pravda, neb nestíhám. Ale i kdyby ne, i kdybych tam nikdy nebyla -ono podle Vás člověk nesmí někam přijít poprvé a něco napsat? K tématu? To by  pak ale nikdy nevzniklo přeci žádné fórum, protože vždy je tam někdo první.

Já jsem tam nemoralizovala, jak tvrdíte Vy, vyhranila jsem se proti vulgaritě, kterou tam psala paní Leithan. Vám toto, přijde jako moralizování? Vám nevadí vulgární příspěvky? Je pravda, že jste asi okřesaná z těch diskuzí, kde se pohybuje tak, jak jste sama kdysi psala, že jste na těch diskuzích závislá. To já ne, nelozím po nich a pořád mám tak nějak za to, že některé věci už jsou přes čáru  a bylo by dobré dodržovat pravidla slušného chování. Pokud Vám toto, že se někdo vymezí proti vulgaritě,  přijde jako moralizování, stejně, jako Ronje přišlo něco o žabomyších válkách, tak pak je to přesně o tom, co psala tady o pár příspěvků výše Aluška:

Věc šla k přestupkovému řízení, ta hnusná dostala pokutu, odvolala se a té normální paní profesorce přišlo od úřadu vysvětlení, že se vlastně nic nestalo, že doba zhrubla a že ty urážky vlastně jsou teď normální…kde to jsme, jaká doba zhrubla, slušné chování je přece pořád stejné….

Já prostě patřím mezi ty, kterým takovýhle věci normální nepřijdou. Protože prostě nejsou. Aby někdo na někoho pokřikoval, aby držel hubu? No, to pardon, to normální není. 

A úplně nejjednodušší je na mě prostě nereagovat.

nu ano, to já tak obvykle dělávám, ale když prostě vlezu do jogurtu  (to zní hezky, vlezu do jogurtu😀 ) a tam je zcela nesmysl úrmtí, čeština a tak jako,  no to už je na jednu prostě moc, chápejte.

Zrzavci
Zrzavci 22.10.2024, 07:45:54 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.10.2024, 06:41:39

Ona je možná třeba nevložila právě proto, že přišla v momentě, kdy tady právě už byla ta tuna balastu? protože už to opravdu některé lidi nebaví. Věřte mi. A je škoda, aby lidé odcházeli. Ze zvířecího fóra? Kde to vypadalo, že se tu budou scházet ti, kteří něco vědí? Já třeba příspěvky Petry četla moc ráda, vždy jsem se od ní něco dozvěděla, je to člověk, který může ostatním dobře a hodně poradit. 

Vždyť to přece by šlo, soustředit se na to a psát prostě k věci. A co k věci není, to hodit do Všeobecného, do Třetího víčka a tak. Věřte mi, prosím, že opravdu lidi nechtějí číst o úmrtí v jogurtech, abych to tak odlehčila.  Vy to tak asi nevnímáte, ale opravdu přestávají psát lidé, u kterých je to výrazně, výrazně škoda, protože mají ostatním co říct.  A kam budete pak chodit, když se to tady po čase zavře? Na ten Seznam jenom? Mezi anonymní hnusáky? Zkuste se prosím, na to co píšu nedívat jako na něco, co Vám má ukřivdit, ale jako na hezkou prosbu.

balu
balu 22.10.2024, 08:03:12 xxx.xxx.162.174

Zde je příkladná ukázka toho, proč je dobré znát pravopis a tuto znalost používat. Kdyby na začátku nebylo v nadpisu “Bílí jogurt”, nikdy by se tahle diskuze, s jogurtem nesouvisející, nerozvinula. 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 22.10.2024, 08:21:25 xxx.xxx.119.6

Neschopnost opustit myšlenku…

Fikovnice
Fikovnice 22.10.2024, 08:21:30 xxx.xxx.32.200

Moje opakovaná hezká prosba byla: Nereagovat na mě, nečíst mě, je to opravdu jednoduché. Ani nevíte, kolikrát jsem o to už prosila. Projděte si tuto diskuzi a zkuste si všímat, kdo a jak moc zde psal “balastně”.

Vy jste kdesi o xy příspěvků výše (uprostřed diskuze, kde jsem já už nepřispívala) napsala, že souzníte s Megi, protože máte společný produkt. A zničehonic vytáhnete kritiku mojí osoby. Megi pár dní zpět kdesi napsala, že není pravda, že by proti mně něco měla. A Vy se takto odkopete? Je to legrační.  

Už moc nevím, jak skutečně požádat o nečtení mých příspěvků. Jsou tu lidi, kterým nevadí. Vám ano, tak si mě prostě blokněte, ať už v hlavě nebo cestou admina. A to je skutečně hezká prosba.

O žádných seznamovských či jiných diskuzích nevím a “nelozím” po nich, tudíž vulgarity tam nemůžu posoudit. To, že Leithian občas napíše vulgárně, je pravda. A ona moc dobře ví, že jí ty vulgarismy kritizuji. Na druhou stranu ji znám a vím, že v sobě nemá žádné zlo nebo něco jiného. To, že Vy opakovaně moralizujete, je další pravda. Vaše občasná ohnivá vzplanutí třeba vůči Balu mám v paměti a také mi nedělalo dobře je číst. Takže Vás prostě nadále číst nebudu. Nepochopení mého příspěvku o odchodu někoho kvůli permanentní kritice a urážkách zde nemá ani smysl komentovat. Mějte hezký den.

Ph (neregistrovaný) 22.10.2024, 08:31:23 xxx.xxx.81.10
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.10.2024, 06:41:39

si to najdete, ja mam svedomi ciste 😉 vetsinou se za OT i omluvim. A i tu posledni dlouhou OT litanii jsem si mohla evidentne odpusit. Ale to byla takova posledni snaha o to, drzet se tematu… marna, uz to vim.

A jo, pridala bych dalsi prispevky, protoze me nejen vyziva psu zajima a bavi. A rada lidi opravuju, kdyz pisou ( mysli si) nesmysly. A kometa mela tak hezky nakroceno. Asi to mam podobne jako nekdo dalsi s pravopisem.  Jak si to prectu blbost, neudrzim se…Jen lezu na spravnejsi fora se svoji deformaci.  

Takze asi 3 ozdrojovane prispevky jsem neodeslala, protoze nez jsem to dohledala - nechci psat nesmysly - mezitim tema uteklo nekam…

Me to je asi jedno -  me to posouva.  Vzdycky me to donuti si neco dalsiho precist, nastudovat. Ale tady to pak konci porad stejne - u selskeho rozumu a hlavne nic nereste, vsak to neresite ani u sebe

kometa
kometa 22.10.2024, 08:36:39 xxx.xxx.224.101
J5:

Jenže cestou se nabalil problém. Zkráceně. Jak rozdojit jalovou krávu, případně samici jakéhokoliv savce. Já to považuji za nemožné, zdá se však že to nějak jde. Nikdy jsem se s tím nesetkal takže mně to vážně zajímá.

Jde to.

Na našem školním statku jsme opakovaně měli kozy, které, ač “panny”, dojily. Mimochodem vynikající mléko. Možná stačí přítomnost berana, který se v tomto ročním období velmi zajímá i o příslušnice jiného druhu. Dokonce jednou došlo k zabřeznutí, které skončilo potratem.

megi (neregistrovaný) 22.10.2024, 08:37:09 xxx.xxx.124.4

Za to nemůže nadpis, ale Vaše neschopnost se nad to povznést.
Prosím všecky, myslím všecky, i Zrzavcovou, se kterou nesouzním, protože na knihu potřebujete velmi velkou hromadu kritiky, aby se přesunuli do příslušných vláken.
Máte Třetí víčko, Všeobecný pokec, Češtinu. 
A admina prosím, aby ocaď ty OT příspěvky přesunul, nebo smazal. 
Až bude chtít někdo upozornit na ponižování češtiny, může tak učinit ve vláknu Čeština a dotyčnému poslat odkaz. 

Ronja s motejlem: Způsobuje ten mírně nízký fosfor nějaké problémy? Když ne, tak neřeším. Ten fosfor se měřil nějak víckrát, ráno i večer? Ono se to hodně odvíjí od toho, co pes zrovna jedl. 

Zrzavci
Zrzavci 22.10.2024, 08:38:10 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.10.2024, 08:21:30

Máte vzácný dar pootočit napsané a nebo nechápat psané. 

že souzníte s Megi, protože máte společný produkt

A Vy se takto odkopete?

Odkopu? Z čeho? Z toho, že jsem psala, že by se mohlo zdát, že máme stejný názor, protože  spolu něco vytváříme, ale že to právě kvůli tomu není? Tedy myšleno, že společná práce nemá nic společného s tím, co jsem psala níže? To je legrační?  

O žádných seznamovských či jiných diskuzích nevím a “nelozím” po nich,

no aha, tak už jste asi přestala, to já nevím, ale pamatuji si na ifauně, jak jste psala, že jste na nich závislá, že jsou pro Vás tyto diskuze všude možně důležité, to si pamatuji, to jsou Vaše slova. Udivilo mě to, protože jsem do té doby neznala nikoho, kdo je na diskuzích závislý a navíc to o sobě napíše. tak to je dobře, že už tam nechodíte. Ono to opravdu lidem nedělá dobře.

To, že Leithian občas napíše vulgárně, je pravda.

No tak vidíte. A proč mají lidé číst vulgarity? a proč nemohu napsat, že se mi nelíbí číst vulgarity, časté vulgarity. To je podle Vás moralizování? že člověk nechce číst vulgární pokřikování někoho? 

A ona moc dobře ví, že jí ty vulgarismy kritizuji.

a to jako pomůže čemu, tato skutečnost? Jako, že Vás bude poslouchat, jo?

Už moc nevím, jak skutečně požádat o nečtení mých příspěvků.

no to já bych ráda, ale ony jsou tak nějak …..jako…… dost často i tam kde se to nečeká. Viz ta vzteklina třeba, jdu se něco dozvědět a tam Jana Brejchová…. a myslím, že admini nedokáží zařídit aby xy konkrétních lidí nečetlo příspěvky někoho jiného. To asi nejde, nebo Vy myslíte, že to jde?

Zrzavci
Zrzavci 22.10.2024, 08:39:41 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 22.10.2024, 08:31:23

Moc prosím, můžete to odzdrojování sem hodit, nebo možná, že bych založila téma  Bílý jogurt znova a čistě? Já bych si to ráda přečetla.

Ph (neregistrovaný) 22.10.2024, 08:44:24 xxx.xxx.81.10
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.10.2024, 08:39:41

podruhe to hledat nebudu 😀 pockejte par tydnu a ono se zase nejake jogurtove tema objevi 😀

Zrzavci
Zrzavci 22.10.2024, 08:46:36 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 22.10.2024, 08:44:24

😂 Tak jo, dáme si to znova. Ale je to škoda. No, jak říkám.  Chápu, ale vzdělala bych se bývala byla ráda. 

Teď se stejně jdu vzdělávat jinam povinně, takže budu zdělaná tak jako tak. 🙂 Mějte se.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.