Fikovnice: Tak asi takto: Chodím hodně do Třetího víčka. Vy jste tam nechodila. Až po vzniku jakési rozepře jste se tam zjevila a moralizovala. Nejsem si vědomá, že byste tam dříve jakkoli přispívala.
Diabetes jsem cca den nebo dva zpátky přesunula do vlákna s názvem - světe, div se - “Diabetes”.
A že píšete obsahově a do jisté míry i pravopisně/formálně podobně jako Megi, mě skutečně nepřekvapuje.
Ad starosti: Trochu si vzpomeňte, zda jste si také nejednou tak různě nepostěžovala, různě nemoralizovala atp. Ostatně s moralizováním mě dle mého názoru překonáváte.
Je to takové “Zloděj volá: Chyťte zloděje!” Já tu napsala první reakci, že štěně může jak jogurt, tak tvaroh a dodala, že “ten jogurt je bílý”. Pokud Vám toto přijde jako stěžování si, moralizování a vychovávání druhých, tak mně holt ne. Je to o různém přístupu.
A úplně nejjednodušší je na mě prostě nereagovat. Vsadím se, že Vám bude lépe. Nebo si napište adminovi, ať se Vám moje příspěvky nezobrazují. Já si s většinou lidí zde povídám ráda a budu to tak dělat i nadále.
Dobré ráno, milá Fíkovnice,
vidíte a já jsem myslela, že jsem to napsala hezky, nebylo mým cílem Vás takto rozdurdit, že cítíte dokonce až křivdu. Psala jsem to proto, že si to leckdy třeba člověk ani neuvědomí? Víte, já sem - a myslím, že to tak má - když ne většina, tak teda hodně lidí -chodím číst o zvířatech a nevidím důvod proč zde číst ve zvířecím tématu často různý plevel politický, tragický, či vulgární.
Když jdu číst o bílém jogurtu, proč se tam od Vás dozvím jakémsi úmrtí?
Však Vám jsem, Balu, psala, kdo odešel zcela nedávno a kvůli komu… Smutné…
nebo když, jdu číst o vzteklině a vy to odkloníte na film s Vámi milovanou Janou Brejchovou a tak nějako, no. Však tu máme dostatek ne-zvířecích témat, přeci ne? Můžeme se vyřádit tam.
Nelozím po žádných netových diskuzích proto, že tam je negace opravdu dostatek a přehršel. Proto nechodím třeba téměř vůbec zde do Politiky a nezapojuju se tak nějak, do debat o hetero-homo-66pohlaví atd. Jsem tady proto, že je to zvířecí oáza a přepokládám, že se tu řeší zvířecí otázky především. Jasně, lidi budou mít různé názory na vše, co se kolem zvířat točí, někdy vzplanou vášně, protože to každý vidí jinak, ale pak je to prostě věc kolem zvířat a ne negace ze světa okolo. Třeba pochopíte, co mám na mysli a pocit ukřivděnosti se rozplyne.
Ad návštěva Třetího víčka - víte, historicky jsem tam chodila už na fauně a i tady na chovu občas zašla, zajdu. Sporadicky pravda, neb nestíhám. Ale i kdyby ne, i kdybych tam nikdy nebyla -ono podle Vás člověk nesmí někam přijít poprvé a něco napsat? K tématu? To by pak ale nikdy nevzniklo přeci žádné fórum, protože vždy je tam někdo první.
Já jsem tam nemoralizovala, jak tvrdíte Vy, vyhranila jsem se proti vulgaritě, kterou tam psala paní Leithan. Vám toto, přijde jako moralizování? Vám nevadí vulgární příspěvky? Je pravda, že jste asi okřesaná z těch diskuzí, kde se pohybuje tak, jak jste sama kdysi psala, že jste na těch diskuzích závislá. To já ne, nelozím po nich a pořád mám tak nějak za to, že některé věci už jsou přes čáru a bylo by dobré dodržovat pravidla slušného chování. Pokud Vám toto, že se někdo vymezí proti vulgaritě, přijde jako moralizování, stejně, jako Ronje přišlo něco o žabomyších válkách, tak pak je to přesně o tom, co psala tady o pár příspěvků výše Aluška:
Věc šla k přestupkovému řízení, ta hnusná dostala pokutu, odvolala se a té normální paní profesorce přišlo od úřadu vysvětlení, že se vlastně nic nestalo, že doba zhrubla a že ty urážky vlastně jsou teď normální…kde to jsme, jaká doba zhrubla, slušné chování je přece pořád stejné….
Já prostě patřím mezi ty, kterým takovýhle věci normální nepřijdou. Protože prostě nejsou. Aby někdo na někoho pokřikoval, aby držel hubu? No, to pardon, to normální není.
A úplně nejjednodušší je na mě prostě nereagovat.
nu ano, to já tak obvykle dělávám, ale když prostě vlezu do jogurtu (to zní hezky, vlezu do jogurtu😀 ) a tam je zcela nesmysl úrmtí, čeština a tak jako, no to už je na jednu prostě moc, chápejte.