Aktuálně: 3 711 inzerátů210 517 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Pauza ve snášce

drvodelkafialova
drvodelkafialova 20.10.2024, 12:16:19 xxx.xxx.62.226
Mirek:

Ty hybridy jsou skutečně jiný živočišný druh než slepice které chovali třeba mojí prarodiče? Krmili šrot s vařenými bramborami a obilí. Pochybuji, že měli třeba sójový šrot. Hned odpovím na argument, že měli menší snášku. Možná, když by krmili dnešní směsi byla by i snáška podobná. 

Víte, teoreticky to zjevně máte nastudované, teď už jen zbývá zakoupit několik hybridek   a dokázat, jak budou při vámi popisovaném jídelníčku snášet. 😀

kometa
kometa 20.10.2024, 12:51:29 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Mirek z 20.10.2024, 11:31:49

Ty hybridy jsou skutečně jiný živočišný druh než slepice které chovali třeba mojí prarodiče?

Nebyli. Pořád to byly slepice alias kur domácí. Snášely tak nějak přiměřeně, stačilo to.

Hybridi jsou vyšlechtění na vysokou užitkovost, která vyžaduje kvalitní krmení. A to šrot, pšenice, brambory a výběh na dlaždicích není (u vašich prarodičů byly ty slepice, předpokládám, celý den venku - na trávě, na hnoji a tam si nazobaly, co potřebovaly). Já si to pamatuji od své babičky - a i ta kromě pšenice dávala k tomu všemu drcené kosti, skořápky a další zbytky z kuchyně. Jinak snáška není. To je to, oč tu běží.

kometa
kometa 20.10.2024, 12:53:38 xxx.xxx.147.163
drvodelkafialova:

Víte, teoreticky to zjevně máte nastudované, teď už jen zbývá zakoupit několik hybridek   a dokázat, jak budou při vámi popisovaném jídelníčku snášet. 😀

Nebudou. Formule mi na nekvalitním benzínu taky nepojede. Teda - ne dlouho a ne rychle.

Anonymní (neregistrovaný) 20.10.2024, 14:23:06 xxx.xxx.174.43
drvodelkafialova:

Co blábolíte, že to mám nastudované? Nepsal jsem, že hybridy krmené stylem púlky minulého století ponesou stejně. Naopak, že tehdejší nosnice krmené směsí pro hybridy by nesly víc. 

Bodlinka
Bodlinka 20.10.2024, 14:30:46 xxx.xxx.88.92
»
Odpověď na příspěvek uživatele Mirek z 20.10.2024, 11:31:49

tohle je asi ten stejný argument, jako by mohl mít člověk, co by mučil holštýnku na pastvě s tím, že jeho prarodiče měli taky krávu a že taky byla na pastvě a dobrý.

Bodlinka
Bodlinka 20.10.2024, 14:33:58 xxx.xxx.88.92

slepice prarodičů byl nějaký místní kříženec, selektovaný přírodou a hospodyněmi na shánčlivost a schopnost využívat i méně kvalitní krmiva. navíc snáška takové drůbeže byla třeba 80-120 vajec za rok a to především v jarním období. však přece znáte všechny ty povídačky o tom, že slepice nese do třešní nebo do žní.

proto se taky vejce nakládala do vodního skla. 

Mirek (neregistrovaný) 20.10.2024, 15:56:32 xxx.xxx.174.43

Můj poslední příspěvek. Blbě to píšu nebo mě nechcete pochopit. 

Myslím že tehdejší slepice krmené dnešními krmivy by nesly víc než nesly tehdy. Určitě ne tolik jako speciálně vyšlechtěné hybridy. 

Zajímalo by mě jak to šlechtění probíhá.

Anonymní (neregistrovaný) 20.10.2024, 15:57:55 xxx.xxx.174.43
Bodlinka:

slepice prarodičů byl nějaký místní kříženec, selektovaný přírodou a hospodyněmi na shánčlivost a schopnost využívat i méně kvalitní krmiva. navíc snáška takové drůbeže byla třeba 80-120 vajec za rok a to především v jarním období. však přece znáte všechny ty povídačky o tom, že slepice nese do třešní nebo do žní.

proto se taky vejce nakládala do vodního skla. 

Pro vás jsou to možná povídačky. Já to dobře pamatuju. 

kometa
kometa 20.10.2024, 16:46:51 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Co blábolíte, že to mám nastudované? Nepsal jsem, že hybridy krmené stylem púlky minulého století ponesou stejně. Naopak, že tehdejší nosnice krmené směsí pro hybridy by nesly víc. 

Já to z toho vašeho prvního příspěvku (11 31) taky nepochopila. Nepíšete, že by nesly víc, ale že by nesly stejně.

Bodlinka
Bodlinka 20.10.2024, 16:51:21 xxx.xxx.88.92
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.10.2024, 15:57:55

no vidíte.

ale když dneska hybridku pořádně nakrmíte, ponese minimálně do listopadu, nebo si pauzu nedá skoro žádnou.

ančovička (neregistrovaný) 20.10.2024, 17:39:02 xxx.xxx.62.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 20.10.2024, 16:51:21

Já mám z toho takový pocit,že si zadavatel/la, koupila starší slepičky..koupila je na jaře, údajně mladé,tedy 5mesicni…špatně nesly (,příčina špatné krmení),ale ještě se mi nestalo,aby mi jarní (ani podzimní) hybridky po půl roce snášky  pelichaly…pelichaly nejdřív po roce snášky..

megi (neregistrovaný) 20.10.2024, 17:47:14 xxx.xxx.124.4

Moje bílé, rok a půl staré, začaly shazovat peříčka okamžitě po příchodu sem. Asi si řekly - hmm, tady je pěkně, budem se opalovat. 🙂 
Ale brzy se na to vykašlaly.

Buggyra
Buggyra 21.10.2024, 08:03:37 xxx.xxx.198.226
ančovička:

Já mám z toho takový pocit,že si zadavatel/la, koupila starší slepičky..koupila je na jaře, údajně mladé,tedy 5mesicni…špatně nesly (,příčina špatné krmení),ale ještě se mi nestalo,aby mi jarní (ani podzimní) hybridky po půl roce snášky  pelichaly…pelichaly nejdřív po roce snášky..

Tak ony třeba nepelichaly. To byl jen můj dotaz na zadavatele, jestli náhodou nezačaly pelichat. Že si daly tu pauzu. Ale i kdyby zadavatel koupil nějaké starší slepice a ty zapelichaly, rozhodně by jim to netrvalo od července do půlky října. Takže chyba byla jednoznačně (i) někde jinde, a nyní je již jasno, že v krmení. Jestli ty slepice pelichaly nebo ne, je již irrelevantní.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.