Aktuálně: 3 715 inzerátů210 553 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Olomoucký včelařský seminář

Anonymní (neregistrovaný) 15.10.2024, 11:43:51 xxx.xxx.106.20

Již 9. 11. 2024 se uskuteční další ročník COLOSS: Olomouckého včelařského semináře. Letos jsme pozvali odborníka na hnilobu včelího plodu, podíváme se na aktuální výsledky výzkumu, kterému se v Olomouci věnujeme a samozřejmě se zaměříme i včelařskou praxi při zvládání varroózy a její možné adaptace pro zdárný chov včel. Neváhejte a přihlaste se! Těšíme se na viděnou:

https://colosscz.webnode.cz/seminar-v-olomouci/

Tom50
Tom50 16.10.2024, 12:56:22 xxx.xxx.139.250

Pozoruhodné je, jak všichni tady na CHZ na celý tento zbytečně nesmyslný program COLOSS z vysoka. Ovšem přednáška o pylových náhražkách a jejich zhoubnosti pro včely, kterou selským rozumem předpokládám, by mě zajímala a zajímalo by mě, zda je přednášející pochválí - tím se zjistí kdo jí asi platí a nebo zda je nezávislá. Stejně tak teplotní stres by mě zajímal. Ale nekonečné plky o environmentalizmu mi dělají pupínky stejně, jako dojení dotací (grantů) BEZ JAKÉHOKOLI PRAKTICKÉHO VÝSTUPU.

Taky kdo by jel kvůli nějakým, zvětšiny planým plkům až do Olomouce. Kor když organizátoři nezajistí ubytování. A navíc to tady dají zpropagovat anonymovi.

tom4
tom4 16.10.2024, 17:43:27 xxx:xxx.6e25:980c

No, upřímně, zlobte se na mě nebo ne, ale pro mě COLOSS postrádá jakýkoli smysl. Jednou jsem se snažil vyplnit jejich dotazník a tak mě otrávili nekonečným množstvím otázek a některé stejné, položené jinak, že o tom už nechci ani slyšet. Jaký to celé má pro praktické včelaře význam ? Zjistili někdy snad, že úhynů je více na nějaké rámkové míře ? Nebo nějaká souvislost s agrotechnikou používanou  v okolí  či skladbou pylové snůšky ? Nebo snad souvislost s průběhem teplot v daném roce, s výskytem….?  NIC….Jen dobře prezentují svou nepostradatelnost

Tom50
Tom50 29.10.2024, 23:31:18 xxx.xxx.139.250

Před pěti lety jsem do “Olomouce” poslal tento dopis. Nezveřejním odpověď adresáta v kopii, nemám souhlas a žádat o něj nebudu, nemám to zapotřebí. Blábolil obecné fráze jak to dělám dobře a že děkuje za podnětné návrhy možných řešení a samosebou se nestalo nic. Také se každý může přesvědčit, že jsem svoje názory změnil jen málo a každý může po 5 letech vidět v čem jsem se mýlil, ale hlavně, na které moje prognozy došlo (na vymizení smrku ještě nedošlo úplně, ale už se to opět blíží). Já na rozdíl od anonymních rejpalů a nasíračů něco dělám, snažím se. Co jste, v této a jiných věcech udělali vy? Sem s tím anonymní chudáci!

Za povšimnutí stojí, jak jste vy ostatní byli v klídku když se rodil Green deal a mlčeli jste a teď se všichni stráááášně divíte. Tehdy jsem byl za exota a nikoho ekozločiny samozvaných ekoteroristů nezajímaly. Teď je pozdě! Kdo dnes proklíná Green deal, měl by teď držet hubu!!!! Když bylo třeba se ozvat, drtivá většina jako ovce mlčela a bála se ozvat. Díky vám mlčící většino jsem v tom maléru GD i já. Aspoň mám já svědomí čisté. Jsem na konci života, mě to už žíly nerve. Dobře vám tak!

Vymazal jsem adresu a jméno oslovovaného “odborníka”, jinak to dávám doslova bez sebemenší změny. Odstavce zrušil systém, inteligentní čtenář to jistě pochopí. Už tehdy tam píšu o mockrát vymlácené STEJNÉ slámě a teď je jen o 5 let vymlácená víc. A NIC…

tom.50 Komu:  1. 10. 2019, 12:44 Re: COLOSS: seminář v Olomouci se blíží Dobrý den. Najednou si nejsem jistý, zda tím, že jsem se uvolil zúčastnit COLOSSu, nejsem mezi "počítanými". Rozhodně nepojedu do Olomouce, je to pro mě příliš daleko a současně nemám dojem, že by to pro mě mohlo být jakkoli přínosné. Zejména ne téma varroatolerantní včely, to je utopie a musí být zkoumáno na úrovni vědeckých výzkumných ústavů, vysokých škol v mezinárodním měřítku a podobně a ne amatérsky v rámci nepatrného regionu, jakým ČR je. Další témata jsou pro mě nezajímavá a v otázce pesticidů už všechno víme - řečí bylo dost, kdy přijdou nějaké činy? A přijdou pane xxxx a nebo budeme donekonečna rokovat a ujišťovat sami sebe o tom, co my včelaři dobře víme? Co třeba nějaký čin v konkrétním návrhu, jak přinutit Svaz, aby dělal to, nač hlavně byl kdysi založen a to je brát se za zájmy svých členů? Co třeba konkrétně pojmenjovat konkrétní lidi, kteří přímo zavinili = prosadili výjimku (a nebo pojmenovat konkrétní lidi na Svazu, kteří se možná ani nepokusili to zvrátit) z používání glyfosátů u nás? Zabývá se někdo vymýšlením protiakce proti zemědělské (spíš babiagrochemické) lobby, která jistě nezahálí a vymýšlí další doslova lumpárny k prosazení? Zabývá se někdo odborným prognozováním (monitorováním), co se na včelaře chystá a jak tomu zabránit a nebo se aspoň pokusit? Nebo budeme donekonečna jen monitorovat dávno zmonitorované? Bude třeba "Olomouc" končit nějakým prohlášením a stanovením konkrétních činů, jakým, kdy a kdo je udělá? Myslím, že nikoli a vymlácené prázdné slámy vidím já za ty roky celé stohy! Krška ps Dále by bylo přínosné uspořádat nějakou akci a tam veřejně říct, že do tří let zmizí smrk ze všech poloh pod cca 600 metrů (můj odhad), úplně se změní česká krajina a jaká fakta z toho vyplynou pro včelaře. Prvadivě popsat bezradnost státu a současně pojmenovat ochránce všeho druhu za bránění v těžbě napadených smrků na Šumavě před 15 a 20 lety. Je nechutné vidět, jak viníci, za kterých a pod jejichž tlakem se to stalo, třeba yyyy, nejenže nebyli potrestáni, ale dokonce jim nikdo neznemožnil další zhoubnou činnost, viz například yyyy fantasmagorie na Prahu bez aut se spalovacím motorem. Ti šílenci to opravdu myslí vážně, úplně stejně, jako se kdysi přivazovali ke stromům na Šumavě, ale nějak to nikoho nezajímá, hlavně nikdo nic nedělá v rámci prevence a až to nastane, bude pozdě. Situace je kritická a monitorování a řečnění bylo dost! Kdy jste viděl naposledy v přírodě bažanta nebo koroptev? Kdo má hlavní zisk z lití chemie po polích? Kdo vlastní drtivou většinu toho agrochemického odvětví a v čím zájmu se ty věci lejou po polích po tunách? Cui bono pane xxxx. Až budete rokovat o těchto věcech, možná přijedu. Stejné ekoživly uvažují o zařazení akátu mezi zavlečené rostliny a tudíž je chtějí likvidovat hlava nehlava a vůbec nikdo se tím nezabývá, že akát a bříza bude asi to jediné, co tady bude chtít samo růst na plochách uhynulých smrkových (ale namnoze i borových) monokulturních plantáží, terým z nedostatku vhodného pojmosloví říkáme les. I kdyby to řádění ochránců akát přežil, nad 300 m nemeduje a bříza je pro včelaře bezvýznamná dočista! Domnívám se pane xxxx, že pokud něco neuděláme, brzy nebude co monitorovat. Existuje nějaká interdisciplinární komunikace mezi včelaři a zemědělci? Tuší někdo skutečný důvod desikací v zemědělství? Laická veřejnost a řadoví včelaři ani trochu, co včelařští odborníci? Přitom je to docela jednoduché. Pokud vás to zajímá, vysvětlím základní vztahy příčin a důsledků.

Dlužno podotknout, že nezajímalo. Nepotřebují nic vysvětlovat, oni jen dojí dotace na zbytečně nesmyslný MEZINÁRODNÍ program a jediné, co je zajímá, je, aby dotovaně monitorovali do skonání světa (na věčné časy) a nikdy jinak!!!!

Anonymní (neregistrovaný) 30.10.2024, 13:56:52 xxx.xxx.38.28

Svatá prostoto… prakticky všichni vás mají za exota, což zde den co den dokazujete. S kýmkoliv jsem kdy hovořil a nějak došlo na Kršku, tak si myslel své. Pokud vám odpovídáme na vaše nevyžádané emaily a komentáře pod videa, pak jen ze slušnosti a dobrého vychování, kteréžto vy postrádáte. A je samozřejmé, že málokdo se do diskuzí s vámi podepíše. Málokdo má totiž zapotřebí nechat se urážet a dehonestovat lživými výmysly, vláčet své jméno vaší špínou.

tom4
tom4 30.10.2024, 14:20:16 xxx:xxx.87cf:ad9f

Tak Vy se pro jistotu nepodepisujete, ani nijak nejmenujete. Takový nám bude kázat o morálce..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.