Zdravím, chtěla bych slyšet Váš názor. K ročnímu samci jsem koupila mladou samičku, jsou spolu asi 2 měsíce. Budku jsem jim nechala zavěšenou po předchozích obyvatelích aby v ní mohli spávat. Sameček v ní nocuje a občas jí prolézá i ve dne, ale samičku nechce pustit ani na bidlo. Nikdy jsem je neviděla že by seděli vedle sebe na bidlu nebo se krmili společně u misky. Ať už jim nasypu zrní nebo hodím nějaký pamlsek, samec vždy samičku odežene a pustí ji až se nažere on. Není k ní agresívní, ale jde vidět kdo je ve voliéře pánem. Samička po něm pořád pokukuje a jako kdyby za ním pořád leze a nenechává se odradit i když je k ní takový. Původně sameček obýval voliéru s jiným samečkem /myslela jsem si že mám pár/ který mu dělal to samé co teď on dělá té samičce. Co si o tom myslíte? Může to být na jaře harmonický pár nebo je to bez šance? Nerada prodávám ptáky které už nějakou dobu mám a u těch kakariků už jsem bezradná, mám dva páry tři roky a buď se mi nepodaří sestavit pár nebo si prostě nesednou. Můj druhý sameček /3-letý/ dostal novou partnerku na začátku léta a začala hned jevit zájem o budku, ale on se s ní jde maximálně nažrat k miskám a o páření zájem neměl. Všude čtu jak je tento druh vhodný pro začátečníky a mě se nějak nedaří. Má někdo podobné problémy jako já a popř. jak jste to řešili? Už mě i napadlo že kakariki přestanu chovat.
tak u mne je to přesně obráceně. sameček se bojí samičky. když přilétne k žrádlu ona, on mizí. Občas vedle sebe sedí na bidle. Samička už se od jara 3 krát pokoušela, aby jí sameček krmil- klapala zobákem, cvrnkala mu do něj a sameček nic. Jsou spolu od jara a nezasedli. už také nevím, co s nimi.