Zdravím chovatelé drůbeže a zároveň se chci zeptat na svůj dotaz zabíjíme doma kachny a doškubávání posledních pysků nám dává docela zabrat proto jsme přemýšleli že dříve se to dělalo pomocí vosku ale nikdo z nás přesně neví jak to funguje. To se s voskem sloupne i kůže nebo ne? A to je speciální vosk který se kupuje? Díky moc.
Parafín je dobrý,ale musí se rozehřát jen do konzistence medu,aby byl co nejhustší. Davám do hrnce na kamnech 20 cm vody a pak parafín.Vedle mám hrnec se studenou vodou.Tělo ze škubačky ponořím do parafínu a přeložím do studené vody a to opakuji.Po vytvoření obalu parafínu na těle ho ve studené vodě sloupnu a vosk hodim zpět do hrnce s parafínem.Po práci parafín nahřeji více a přecedím do kýblu kam předem naliju trochu horké vody.Po vychladnutí druhý den vyklopím,tím je parafín připraven na další pouzití.