Aktuálně: 3 711 inzerátů210 513 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Vypousteni slepic za tmy

Leithian
Leithian 20.10.2024, 16:27:03 xxx.xxx.50.155
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 20.10.2024, 10:31:04

A co se tyce ubytku navic. Reknemr si ze kocicky litajici po oesicich a polich ty male bazantiky a zajicky davaj. Proc by tam jinak lezly kdyz mysi maj dost okolo baraku? A i kdyby ne tak kocek na jednu ves je kvanta a kdyz jich vecer i kdyby jen 10 vyrazi do  poli lovit pro srandu… a ze kocka nelovi z hladu jenom…

Anonymní (neregistrovaný) 20.10.2024, 18:04:16 xxx.xxx.62.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 20.10.2024, 16:25:21

..no právě.. nemůže..

lesnizinka
lesnizinka 22.10.2024, 10:42:31 xxx.xxx.87.100

Dodatek. Mamka mi včera večer volala, jak brzo po setmění chodí liška, protože už je tma po 18h a dvířka kurníku jsou od léta nastavená na 20.30, takže je dost dlouho otevřený potmě. Chtěla jsem jí to o víkendu přenastavit, no mávnula rukou, že až po posunutí času, že už to týden vydrží. Jenže jí bratránek včera právě říkal, že jak byl o víkendu k večeru se psem u lesa(což není nijak daleko) viděl krásnou mladou lišku😏 (mamka bydlí na protější straně vesnice, pod protějším kopcem, stejně jako on) Zatím nevolá, snad už za slepicema byla a žijou…doufám🙄

Meles (neregistrovaný) 24.10.2024, 09:44:12 xxx.xxx.78.14

na FB se objevilo video kde v 6:30 rano navstivila chov slepic liska, takze pozor na ranni brzke vyspousteno! Reseni je mit dvirka na solar, otevrou se az je svetlo.

Buggyra
Buggyra 24.10.2024, 09:46:26 xxx.xxx.198.226

Mám, ale pouští je to opravdu pozdě, na EN forech si stěžují, že třeba až v 8 ráno, to je opravdu trochu pozdě, no ale tak holt mají holky smolíček. Můžou chodit spát večer později, ale ony jsou nasáčkované v budníku už v pět a dvířka zavírají až po šesté, tak to si musejí dámy holt rozmyslet 🙂

JardaPecival
JardaPecival 24.10.2024, 09:55:39 xxx.xxx.37.169

Mě ta Brinsea vypouští ke spokojenosti(možná ještě malinko pozdějc by mohla), např. dnes v 7:20 přesně.. Dyštak je tam štelovátko, ale mám to nastavený z výroby..

Zrzavci
Zrzavci 24.10.2024, 10:01:20 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 20.10.2024, 10:31:04

Když mi bylo patnáct, pamatuju si jak se na Benešovsku pořádaly odchyty králíků (nebo zajíců? myslím, že králíci to byli) - vyváželo se to ve velkým do Francie. A dneska tu tím pádem máme co? Prt . Pole jsou pro zvěř k ničemu, remízky nikdy, možnost vody, úkrytů, nikde. Když jsem měla svýho prvního ohaře, mohla jsem chodit krásně cvičit, křepelky, bažanti, zající, srnčí - jak v Prahé, tak na chalupě. U druhého  - rozdíl cca 9 let  a nikde ani brko nebo zaječí chlup. Jen srnčí, to jo. Ale taky právě všude prasata. 

Buggyra
Buggyra 24.10.2024, 10:05:41 xxx.xxx.198.226
JardaPecival:

Mě ta Brinsea vypouští ke spokojenosti(možná ještě malinko pozdějc by mohla), např. dnes v 7:20 přesně.. Dyštak je tam štelovátko, ale mám to nastavený z výroby..

Taky mám Brinseu, štelovátko je tam pouze na posun zavírání večer, ráno se ovlivnit nedá, teda na té mojí. I na to si na EN forech stěžovali. Večer mi to zavírá pěkně, ráno nevím, ale jestli to otvírá v půl osmé, tak to mi vyhovuje 🙂

kometa
kometa 24.10.2024, 10:35:27 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.10.2024, 10:01:20

myslím, že králíci to byli) - vyváželo se to ve velkým do Francie. 

To byli zajíci. S ostatním souhlas - drobná zvěř u nás nemá podmínky pro život.

lesnizinka
lesnizinka 24.10.2024, 10:36:18 xxx.xxx.87.100

Ha, já si nepamatuju, co máme za dvířka😲 No neva. Máme dvě možnosti, stmívač i časovač. My máme kurník až v zadním chlévě, teda dejme tomu jako by ve stodole vzadu. Takže je to celé pod střechou a šero je tam brzy. Tudíž jsem musela koupit s časovačem, ale to si myslím není problém, prostě se to párkrát do roka poposune. 

Ano, spíš si myslím, že liška chodívá víc nad ránem, než brzy z večera. Alespoň to tak vždycky bylo, že ty mrtvé byly ráno ještě teplé. 

DADU
DADU 24.10.2024, 10:50:00 xxx.xxx.33.64

No - já potkávám lišky cestou do práce - v půl deváté večer i ráno cestou domů - okolo půl sedmé. 

Kdysi mě liška několikrát navštívila i během dne (bydlela jsem téměř uprostřed vesnice), vše jsem však měla zabezpečeno, takže vždy odešla s prázdnou. Jen bordel po ní zbyl, jak se dobývala na slípky

JardaPecival
JardaPecival 24.10.2024, 11:31:17 xxx.xxx.37.169
Buggyra:

Taky mám Brinseu, štelovátko je tam pouze na posun zavírání večer, ráno se ovlivnit nedá, teda na té mojí. I na to si na EN forech stěžovali. Večer mi to zavírá pěkně, ráno nevím, ale jestli to otvírá v půl osmé, tak to mi vyhovuje 🙂

Nojo, teď to čtu v manuálu.. Fakt se šteluje jen zavírání, otvírání je napevno.. Docela škoda nemít tu možnost.. Podělalo se mi to moje první otvírání od Drimla, tak sem ho nahradil taky touhle Brinseou, mám teď dvě a obě otevíraj/zavíraj skoro stejně, za mě zatím spokojenost..

Buggyra
Buggyra 24.10.2024, 11:37:26 xxx.xxx.198.226

Mě hlavně fascinuje, že když do toho nasypu dobré baterky, tak to jede celou zimu a nebo teď třeba od března na ty jedny baterie 4xAA, to je prostě pecka. Ale záleží na tom, co zrovna koupím. I když koupím nejsilnější kapacitu těch baterií, tak některé se vyjedou za měsíc, no a tyhle obyčejné zlaté Varty z Penny jsem taky měnila po měsíci asi 2x, než jsem natrefila na sadu takových, které právě fungují. Asi záleží na tom, zda natrefím na nějakého skladového ležáka, co na něj někde dva roky svítilo sluníčko oknem a nebo na čerstvě vyrobený akumulátor… Každopádně se úplně nezlobím, že to slípky pouští později, mně je liška probrala taky právě nad ránem.

Meles (neregistrovaný) 25.10.2024, 11:25:09 xxx.xxx.78.14
Meles:

na FB se objevilo video kde v 6:30 rano navstivila chov slepic liska, takze pozor na ranni brzke vyspousteno! Reseni je mit dvirka na solar, otevrou se az je svetlo.

Jeste doplnim ze slepice na tom videu zachranila otocna kamera s detekci pohybu, to je dalsi skvela moznost ochrany. Kamera se otaci za zamerenym objektem takze se nataci porad na lisku a tkovy pohyb velmi opatrne lisce staci aby ji vyplasila a utekla.

Anonymní (neregistrovaný) 29.10.2024, 07:56:26 xxx.xxx.155.190

Řešil jsem škodnou na pozemku, není nic jednoduššího než pořízení psa. Stačí jezevčík nebo malé plemeno aby tam byl cítit pach a je klid, nemusíte zavírat na noc a pokoj svatej.

Buggyra
Buggyra 29.10.2024, 08:05:51 xxx.xxx.198.226

No, upřímně, voliéra je pro mě levnější než pořízení psa. Dosud mě voliéra v podstatě nestála nic, využila jsem na základní jednoduchou (metrové králičí pletivo, protiptačí síť na keře, elektrovodivá síť okolo) materiál, co se mi válel okolo… I voliéra z gabionového pletiva posazená do ztraceného bednění by byla pořád levnější než pořídit a živit deset let psa a následně řešit veterinu, navíc ten pes by byl v mém případě drtivou většinu dne na pozemku sám se slepicemi a koňmi, musel by být nějak zabezpečený, takže stejně by musel mít výběh u slepic, tj. slepice by musely mít výběh ne ca. 20x7 m jako teď, ale třeba třikrát větší, případně by pes musel být na řetězu nebo na lanku na kladce… celej blaženej. No pro někoho asi dobré řešení, pro mě bohužel bez šance. Zatím mám ale plný stav slepic, po pořízení téhle legrační voliéry, která má v té ptačí síti svrchu už díry třeba metr krát metr…

acher
acher 29.10.2024, 09:18:35 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.10.2024, 07:56:26

Tak na to bych nespoléhala.My jsme asi před měsícem odjeli  z domu dopoledne a vrátili se v podvečer a na dvoře mrtvá liška.Šla si na návštěvu ve dne a ještě tu je pes.Také na to doplatila.

list
list 29.10.2024, 18:17:56 xxx:xxx.f6e9:3b26

Mno, u nás běhali dva psy a dvě kočky a kuna si došla vybílit celý kurník. Dvakrát. Takže stoprocentní to určitě není. Nejúčinější je opravdu voliéra

acher
acher 29.10.2024, 18:42:21 xxx.xxx.222.196

Kočka a kuna se  vyhnou.Máme kuny ve stodole a už jsem je párkrát viděla jít s kočkou po trámu a vždy buď kočka nebo kuna uhnuli jinam.Ale u nás do slova platí,že kde bydlí,tam neloupí.Takže u nás nic a sousedi nadšení nejsou.Jenom pes,když má možnost,tak ji zlikviduje.

list
list 31.10.2024, 18:58:15 xxx:xxx.7a1f:7c75
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 29.10.2024, 18:42:21

U nás se teď před pár roky též usídlila na půdě, ale jediné, co můžu potvrdit, že do voliéry se nedobývá 🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.