Zdravím. Právě dokončujeme oplocení dvouhektrového pozemku. Je to vprostřed polí, máme tam menší sad, louku a nějaké rychlerostoucí topoly. Není to na výdělek, jen tak pro radost. Prptože se část špatně seká, zvažujeme pořízení pár quesantek, které by vypásaly hůř přístupné kouty a tak. Jak moc náročné - nenáročné plemeno to je? Nechce se mi tam dávat velké ovce, louka je lehce podmáčená a moc by to zdupaly.
Ouessantské ovce _možná?
Plemeno je to nenáročné. Spíš se mi při slovech “lehce podmáčená louka” vybavily motolice.
Lehce podmacene, pod tim si kazdej predstavi neco jinyho a taky zalezi, jestli cele nebo jsou tam mista ktera jsou v suchu. O odolne ouvessantky muzou dostat zabrat od parazitu jak pise kometa tak sejit na hnilobu paznehtu. Mam ted na prodej tri letosni jehnice. Maji v krvi romney, shetland a jsou po jurskem beranovi. Cekam jeste tyden jestli se nekdo ozve ze je chce na chov, pak pujdou do mrazaku. V dospelosti budou cca 3x takovy jako ty ouvessantky, takze kdyby byly problemy, meli by jste alespon nejaky maso 🙂
Já nemám problém v případě problémů sníst i tu quesantku 😜. Nakonec králík má taky jen okolo tří kil. Vážně ne, díky. Velké ovce ani nechci, z víc důvodů a pokud něco pořídíme tak spíš na jaro. zatím je to jen ve stádiu úvah.