Varaxi: Já se v kočičích nevyznám, ale metabolizovatelná energie se u nich udává také, ne?
Uvažovala jste stávající granule trochu omastit?
Jaká je příčina toho, že je hubený? Má dost klidu na krmení? Nevyhání jo od misky někdo? Není to třeba stresař, který žere dost, ale ve stresu to spálí? On ten menežment krmení může dělat divy.
Hubnout začal někdy před 15.rokem života. Tehdy se přišlo na tu štítnou žlázu. Dostal léky, za měsíc nebo tři? teď už nevím, proběhly kontrolní náběry a hladina stabilizovaná. Poslední kontrolu měl na jaře, doktorka si myslela, že už mu dávka nestačí, když navzdory léčbě nepřibírá, ale dle krve pořád ok. Tehdy do týdne po návštěvě veteriny jeden večer zvracel a pak už nechtěl jíst. Proběhla hospitalizace, testy, důvod nechutenství nezjištěn. Jícnová sonda a skoro měsíc krmení přes ní. Tehdy mu dělali plno vyšetření a až na mírně zvětšenou srdeční komoru, která si zaslouží pozornost, na něm nic nového nenašli.
I pro veterinářku je překvapivé, že nepřibral po stabilizaci stavu. Možná už nemá potenciál být na nějaké normální váze, ale nebýt toho, nikdo by neřekl, že bude slavit plnoletost. Je v podstatě mnohem aktivnější, než zbylí dva o dost mladší kocouři.
Na jídlo klid má. Krom své čipové misky, kam může jen on, jsou druzí dva naučení, že dokud od svého talíře s konzervou, masem, smetanou neodejde, oni se ani nepřiblíží. Bohužel většinou do všeho jen ďobne. Dnes tedy překvapil a pupek si nacpal, že to bylo i vidět.
Toto je foto z léta, kdy jsem musela oholit kožich, protože po dobu mé týdenní dovolené se z něho stal krunýř dredů, co už nešel ani koupelí uvolnit. To bylo až k pláči, jak jsem viděla, že by ani rtg nebylo potřeba, stačila by silnější žárovka 😕