Aktuálně: 3 717 inzerátů209 764 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Výživné granule

Odberryho
Odberryho 01.10.2024, 21:23:26 xxx.xxx.117.78

Ahoj všem, máte někdo tip na granule, po kterých kočky tloustnou? 😅 

Náš dědula (na fotce zrzavý ) je pořád kost a kůže.  Bere prášky na štítnou žlázu, ale ani po zaléčení se váha nehnula. V podstatě jen na jaře, kdy byl krmen jícnovou sondou, vypadal jen štíhlejší, ne vyloženě hubený. Ale ani té Recovery konzervy moc nesní. On je spíš granulový. Tloustne mi kocour, který by si naopak měl váhu držet nižší, protože to po něm dojídá. 

Napadlo mě, jestli nejsou granulky, které jsou vyloženě určené pro rekonvalescenci a které jsou zároveň chutné. Ač mu bude 18 let, tak chováním staříka opravdu nepřipomíná. Myslím, že by tu s námi mohl ještě hezkých pár let zůstat, tak ať nemám strach, že mu ty holé kosti prostydnou 🙈

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 02.10.2024, 00:07:48 xxx.xxx.243.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 01.10.2024, 21:23:26

..zkusili jste mu dávat maso, vejce?..to je lepší,než granule..

kometa
kometa 02.10.2024, 13:05:32 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 01.10.2024, 21:23:26

jestli nejsou granulky

Viz výše. Proč ne maso? Klidně vepřové nebo dobře vykrmené kuře, tučné ryby, zakysanou smetanu…

Odberryho
Odberryho 02.10.2024, 14:46:45 xxx.xxx.117.78

Ježiš, já to dopoledne neodeslala a můžu psát znovu 🤦

Vejce nejí vůbec, ani syrová ani vařená. Maso jen nárazově….někdy chuť má, většinou ale vůbec. Když už, tak upřednostňuje srnčí, ale to nemáme úplně pravidelně. 

Má rád zakysanou smetanu, kozí mléko, šunku a sýr goudu. Což není úplně na sestavení košér jídelníčku, ale dostává to poměrně často. Nechci mu ale zase stravou způsobit další zdravotní potíže. 

Proto mě napadly granulky, protože po těch jde nejvíc. A mám misku na čip, takže by to mohl jíst jen on. Pro granule si do misky jde. Když tam ale dám konzervu, nestojí mu to za to k té misce přijít. 

Tenurri
Tenurri 02.10.2024, 15:27:01 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 02.10.2024, 14:46:45

Nám se kocour docela kulatil na Orijenech (Cat & Kitten), ale koukám, že všechny mají 20% tuku. Klasické purizony to samé a po těch se tedy mohou naše kočky utlouct i po lightkách. 

kometa
kometa 02.10.2024, 16:39:13 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 02.10.2024, 14:46:45

Což není úplně na sestavení košér jídelníčku,

Heleďte, já měla 19letého kocoura na ledvinové dietě, hubeného až běda a klíčové bylo, aby žral. Cokoliv. I když to nebylo košer.

Odberryho
Odberryho 02.10.2024, 19:24:23 xxx.xxx.117.78
kometa:

Což není úplně na sestavení košér jídelníčku,

Heleďte, já měla 19letého kocoura na ledvinové dietě, hubeného až běda a klíčové bylo, aby žral. Cokoliv. I když to nebylo košer.

No jo, když on žere, ale zejména ty granule, které mu asi výživově nestačí. Jsem ráda, že krom té štítné žlázy a trochu zvýšených jaterek je jinak fit. Nechtěla bych mu cíleně ledviny zatěžovat, není -li to opravdu otázka…bude jíst cokoliv nebo umře.

kometa
kometa 02.10.2024, 19:29:48 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 02.10.2024, 19:24:23

Když ono je to opravdu otázka - bude jíst cokoliv nebo umře. Dřív. Prostě jsem k tomu tak přistupovala.

biaca
biaca 02.10.2024, 19:48:46 xxx.xxx.47.71

Žravost se dá podpořit mastičkou na podporu chuti Miratazem. Ps. takto jsem rozjedla malého, když jsme dostali Leukocytozu a nechtěl jíst. 

Varaxi
Varaxi 03.10.2024, 01:00:09 xxx.xxx.137.233

Já se v kočičích nevyznám, ale metabolizovatelná energie se u nich udává také, ne?

Uvažovala jste stávající granule trochu omastit? 

Jaká je příčina toho, že je hubený? Má dost klidu na krmení? Nevyhání jo od misky někdo? Není to třeba stresař, který žere dost, ale ve stresu to spálí? On ten menežment krmení může dělat divy.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.10.2024, 13:57:40 xxx.xxx.124.104

šunka a sýr jsou docela slané věci

tak, ano, na granulích je napsaná ME, kcal, tak vemte nějaké 4000 kcal a víc a je to

některá zvířátka moc tuku nesnesou, tak je vykrmíte cukrama… to jsou granule 🙂

kometa
kometa 03.10.2024, 14:40:33 xxx.xxx.224.101
biaca:

Žravost se dá podpořit mastičkou na podporu chuti Miratazem. Ps. takto jsem rozjedla malého, když jsme dostali Leukocytozu a nechtěl jíst. 

Nebo Calopet či Nutribound.

Odberryho
Odberryho 03.10.2024, 19:58:23 xxx.xxx.115.28
biaca:

Díky moc za tip, mrknu na to. 

Odberryho
Odberryho 03.10.2024, 20:17:18 xxx.xxx.115.28
Varaxi:

Já se v kočičích nevyznám, ale metabolizovatelná energie se u nich udává také, ne?

Uvažovala jste stávající granule trochu omastit? 

Jaká je příčina toho, že je hubený? Má dost klidu na krmení? Nevyhání jo od misky někdo? Není to třeba stresař, který žere dost, ale ve stresu to spálí? On ten menežment krmení může dělat divy.

Hubnout začal někdy před 15.rokem života. Tehdy se přišlo na tu štítnou žlázu. Dostal léky, za měsíc nebo tři? teď už nevím, proběhly kontrolní náběry a hladina stabilizovaná. Poslední kontrolu měl na jaře, doktorka si myslela, že už mu dávka nestačí, když navzdory léčbě nepřibírá, ale dle krve pořád ok. Tehdy do týdne po návštěvě veteriny jeden večer zvracel a pak už nechtěl jíst. Proběhla hospitalizace, testy, důvod nechutenství nezjištěn. Jícnová sonda a skoro měsíc krmení přes ní. Tehdy mu dělali plno vyšetření a až na mírně zvětšenou srdeční komoru, která si zaslouží pozornost, na něm nic nového nenašli. 

I pro veterinářku je překvapivé, že nepřibral po stabilizaci stavu. Možná už nemá potenciál být na nějaké normální váze, ale nebýt toho, nikdo by neřekl, že bude slavit plnoletost. Je v podstatě mnohem aktivnější, než zbylí dva o dost mladší kocouři. 

Na jídlo klid má. Krom své čipové misky, kam může jen on, jsou druzí dva naučení, že dokud od svého talíře s konzervou, masem, smetanou neodejde, oni se ani nepřiblíží. Bohužel většinou do všeho jen ďobne. Dnes tedy překvapil a pupek si nacpal, že to bylo i vidět. 

Toto je foto z léta, kdy jsem musela oholit kožich, protože po dobu mé týdenní dovolené se z něho stal krunýř dredů, co už nešel ani koupelí uvolnit. To bylo až k pláči, jak jsem viděla, že by ani rtg nebylo potřeba, stačila by silnější žárovka 😕

Obrázek Obrázek
kometa
kometa 03.10.2024, 20:21:40 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 03.10.2024, 20:17:18

Je to holt už starší pán, katabolismus, s tím moc nenaděláte. Ten můj kocour vypadal podobně.

Odberryho
Odberryho 03.10.2024, 21:22:19 xxx.xxx.115.28
kometa:

Je to holt už starší pán, katabolismus, s tím moc nenaděláte. Ten můj kocour vypadal podobně.

Nejspíš máte pravdu. Zkusím pastu, jestli nezačne uzobávat aspoň o fous víc a budu se radovat z jeho dobré nálady. Je to prostě posun z 6,5 - 7kg v dobách běžné váhy a teď, kdy jen tak tak držíme 3,8. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 08.10.2024, 06:59:11 xxx.xxx.92.110

Mně přibral kocour, když jsem mu granule zakápla olejem a kombinoval to s tuňákem. Ale ne každý to bude žrát a někteří se z toho můžou po….

Vahine
Vahine 08.10.2024, 07:18:15 xxx.xxx.179.9

Nemáme kočenku, ale zeptala bych se mailem na: Krmiva Hulín, jestli by Vám nedoporučili něco z jejich sortimentu pro kočky. Chápu, že jste z hubenosti zničená, když měl i tu jícnovou sondu, žere a přesto nepřibere. Je sice starý, ale jinak v pořádku, tak stojí zato, ještě dál zabojovat. 🍀 třeba budou mít pro Vašeho krásného kocourka nějakou hydrolizovanou granulovou baštu, aby to bylo pro starouška šetrné?? Držím palce!!!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.