Zdravím, chovám 3 perličky a příští týden si jedu pro nové-loňské dospělé. Slyšel jsem perličky dosti přeletují,co vyvolává jejich ,,chuť " přelétat? Budou se snažit přeletět i když mají velký výběh? Nemohu to posoudit podle těch mých protože je mam od mala a už jsou zvyklé. Slyšel jsem také že když se jim zastřihnou letky na jednom křídle tak nebudo moci létat, já jim je zastřihl a pak skočily na kůlnu a po vyplašení letěly několik desítek metrů jako by nic. Ale když jim zastřihnu obě tak už tolik nelétají.
Co vyvolává chuť přelétat nevím, asi čekají u souseda něco lepšího, neprobádaného a také nejsou tak dobře domestikované. Co mě ale štve, že když už přeletí tak se sami nedokáží vrátit zpět, běhají kolem plotu dokola a ani na noc by se nevrátily. Jsou to tupí ptáci, bohužel.
Perličky tedy nemám,ani bych nechtěla,ale asi moc chytré nejsou..některé moje slepice také přelétnou, spíš přešplhají, na sousední louku,přitom mají přes dva tisíce m2 zeleného výběhu k dispozici😀…ale vždycky se bez problémů vrátí domů.. perličky na to asi nemají🤔..
Perličky tedy nemám,ani bych nechtěla,ale asi moc chytré nejsou..některé moje slepice také přelétnou, spíš přešplhají, na sousední louku,přitom mají přes dva tisíce m2 zeleného výběhu k dispozici😀…ale vždycky se bez problémů vrátí domů.. perličky na to asi nemají🤔..
Asi ne. Máme na školním statku i perličky a ošetřovatel povídal, že jsou fakt úplně blbé. Že nepochopily systém zavírání do kurníku - jako, že se musí trefit do otevřených dveří.