No jo, tak to je, širší lať a tak. Úplně se mi nechce bořit jejich domek, aby trám střechy nebyl výš než hřady. Je to pitomé. 25 m2 podlahová plocha, výšku nevím. Tu plochu vím, protože se chystám koupit průhlednou střechu, aby měly přirozené světlo. Ale furt váhám, něco mi říká, že je to blbý nápad, jenže nevím proč. Asi že máme kopy sněhu.
U mě se nic neklove, jenom když přijdou nové, tak se porovnávají, ale to je chvilku. Nejstarší slépka ráno některou, co běží rychle, chytí za límec a říká - po chodbě se neběhá! Jenže ony si z toho nic nedělají, služebně nejstarší je pidislépka hybrid.
Bydlí ve zděné kůlně, má to dvě okna, normální dveře, jdou spát, když chcou, ven jdou brzy, moc bordelu tam nenadělají, je tam beton, sláma, házím ji na kompost, teda říkám tomu kompost, čmelíky ještě neznám, ale to přijde, že jo,
jsem s nimi celý den, někdy jim vyprávím pohádku,
mají les, potok, zahradu, papají rajčata ze záhonku, pěstuji speciálně pro ně trávník,
a nedávno jsem skoro týden plakala, protože jsem blbá a nevzala jsem si na rozhazování Sandezie brýle, takhle pro ně trpím : -)
mají rády mého bojového psa, leží spolu v záhonech, krmí se masem, mám vajec nadbytek a celou zimu a nejhorší je,
že se mnou občas některá jde na náměstí (tady mám mezery, protože pod brankou je mezera, musím to zadělat, ale ony stejně přeletí, ale snažit se můžu, to se cení), chce až do krámu, jenže dovnitř prej nesmí, takže musí zůstat doma, protože
neumí povel - čekej před krámem, umí skoro všecky jenom - pipi, pojďte domů,
máme ještě hodně práce.
(Mám to takhle jednoduché, protože se flákám doma.)
Slépky jsou úžasná zvířata. Jenom ta svoboda… venku číhá nebezpečí… a taky nesu špatně, že nějakou určitě budu muset zabít, když bude stará a nemocná, že se asi nestává, aby hybrid umřel jen tak stářím. Ach jo.
No a teď mi to připomnělo, že kdyby přišlo zas nařízení slépky zavřít, tak nemám síť nahoru na výběh. Vlastně nemám tak velký výběh. Mám malý, tam bych dala tu slépku, co by mi dala Zrzavcová, jenže ona je škrt, schová si ji pro sebe, nech si ji, nech!