Tibetská houba je takový crcek co se dává na noc do lednice do sklenky mléka. Každé ráno se crcek přecedí sítkem, opláchne, mléko vypije a hroudečky se hodí do nové dávky čerstvého mléka.
Prý je to zdravé a po měsíci si lidi chválili zlepšení kožních problémů atd. Nemám zkušenost.
Zrovna jsem tu houbu asi před deseti dny dostala. První dávka kefíru se moc nepovedla, možná proto, že jsem to kvasila bez přístupu vzduchu. Bylo to takové nasmrádlé ;(.
Teď jen přikryju gázou, nechám v pokojové teplotě a za takových třicet hodin je kefír hotový. Když necháte dýl, je kyselejší. Musí se dávat do čerstvého mléka ( smetany). Zatím to jde na dračku, každý den udělám litr, lidi i psi to pijou, jen Gučka, kvůli kterému jsem to pořídila, to nechce;(.
Kombuchu mám taky, vypěstila jsem si ji z malého slizíku, který zbyl na dně lahve kombuchového nápoje koupeného na trhu za 100kč, takže jsem jí tomu prodejci vlastně ukradla🙂)). Tam trvá fermentace čaje tak týden. Teď jsem udělala třetí dávku a už je to fakt ono.