Aktuálně: 3 781 inzerátů209 116 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Tibetská houba

Kja (neregistrovaný) 27.09.2024, 13:17:56 xxx:xxx.f56a:2199

Tibetská houba je takový crcek co se dává na noc do lednice do sklenky mléka. Každé ráno se crcek přecedí sítkem, opláchne, mléko vypije a hroudečky se hodí do nové dávky čerstvého mléka.

Prý je to zdravé a po měsíci si lidi chválili zlepšení kožních problémů atd. Nemám zkušenost. 

Varaxi
Varaxi 27.09.2024, 13:37:08 xxx.xxx.137.233

Já to měla v mléce 2 dny. A jako dobrý, doma zakysaná smetana je super a tak, ale po čase se to přejí. 

Žádné zlepšení jsem nepozorovala, ale já zas ani neměla moc problémů, takže… 

Stella (neregistrovaný) 27.09.2024, 14:14:33 xxx:xxx.43:14a4

Taky mi to moc nechutnalo, bylo to jako zkažený kefír. Místo toho mi chutnají tibi krystaly a kombucha, ta se dělá až po tejdnu.

K (neregistrovaný) 14.11.2024, 19:09:42 xxx:xxx.25c3:51a7
Varaxi:

Já to měla v mléce 2 dny. A jako dobrý, doma zakysaná smetana je super a tak, ale po čase se to přejí. 

Žádné zlepšení jsem nepozorovala, ale já zas ani neměla moc problémů, takže… 

Musí se to pravidelně a důsledně omývat. Je to příjemná chuť když na to časem dostanete grif. Dá se i do müsli nebo ovesných vloček s marmeládou.

Doron
Doron 14.11.2024, 19:41:41 xxx.xxx.166.104

Zrovna jsem tu houbu asi před deseti dny dostala. První dávka kefíru se moc nepovedla, možná proto, že jsem to kvasila bez přístupu vzduchu. Bylo to takové nasmrádlé ;(.

Teď jen přikryju gázou, nechám v pokojové teplotě a za takových třicet hodin je kefír hotový.   Když necháte dýl, je kyselejší. Musí se dávat do čerstvého mléka ( smetany). Zatím to jde na dračku, každý den udělám litr, lidi i psi to pijou, jen Gučka,  kvůli kterému jsem to pořídila, to nechce;(.

Kombuchu mám taky, vypěstila jsem si ji z malého slizíku, který zbyl na dně lahve kombuchového nápoje koupeného na trhu za 100kč, takže jsem jí tomu prodejci vlastně ukradla🙂)).  Tam trvá fermentace čaje tak týden. Teď jsem udělala třetí dávku a už je to fakt ono.

Takže u nás se teď stále fermentuje🙂)).

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.