Aktuálně: 3 853 inzerátů207 900 diskuzních příspěvků18 222 uživatelů

Jezevčík Jindřichův Hradec

Arosek
Arosek 02.10.2024, 13:13:10 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 02.10.2024, 12:33:22

Ano, nejspis je to tim.

Jenze … pokud ja tady piplam fenu, delam s ni zkousky a vystavy, mam ji jako clena rodiny, vysetrim ji na vsechno myslitelne a nemyslitelne a jedu pres pul sveta nakryt psem ktery je nepribuzny a zdravy a ja nevim co jeste, tak lze tezko ocekavat ze prodam stene debulovi, ktery ani nevi jak se o nej starat jen proto, ze ho chce on nebo jeho deticky.

Jako ano, najdou se vyjimky ktere o psovi moc nevi, ale chcou se vzdelavat a dozvedet a tak vubec jako repsekutji, ze pes neni kabelka, ktera s eodlozi na par dni do sklrine kdyz mi neladi s kabatem. Ale tech bohuzel moc neni. 

Takze tady vlastne mame zacarovany kruh. Slusny chovatel neproda stene nekomu jako hracku, ten nekdo se ale nechce zmenit, tak vyuzije faktu, ze se najde clovek ktery proda cokoliv komukoliv. 

Otazka zda se tohle da rozseknout osvetou, odpoved vlastne asi radsi nechci slyset, pac ji tak nejak tusim. 

Sarah01
Sarah01 02.10.2024, 13:53:51 xxx.xxx.11.197
Arosek:

Ano, nejspis je to tim.

Jenze … pokud ja tady piplam fenu, delam s ni zkousky a vystavy, mam ji jako clena rodiny, vysetrim ji na vsechno myslitelne a nemyslitelne a jedu pres pul sveta nakryt psem ktery je nepribuzny a zdravy a ja nevim co jeste, tak lze tezko ocekavat ze prodam stene debulovi, ktery ani nevi jak se o nej starat jen proto, ze ho chce on nebo jeho deticky.

Jako ano, najdou se vyjimky ktere o psovi moc nevi, ale chcou se vzdelavat a dozvedet a tak vubec jako repsekutji, ze pes neni kabelka, ktera s eodlozi na par dni do sklrine kdyz mi neladi s kabatem. Ale tech bohuzel moc neni. 

Takze tady vlastne mame zacarovany kruh. Slusny chovatel neproda stene nekomu jako hracku, ten nekdo se ale nechce zmenit, tak vyuzije faktu, ze se najde clovek ktery proda cokoliv komukoliv. 

Otazka zda se tohle da rozseknout osvetou, odpoved vlastne asi radsi nechci slyset, pac ji tak nejak tusim. 

A tak já ji napíšu 😉…nedá, protože je svoboda a já si můžu dělat a koupit, co chci a kdy chci. 

Tenurri
Tenurri 02.10.2024, 14:49:20 xxx.xxx.22.64

Nedá…v místě kde bydlíme tu má snad každý třetí byt psa. Většinou teda malého. S PP jich bude naprosté minimum už jen podle toho, jak vypadají. U jezevčounů to většinou poznat není, ale ti jorkmuti a čivavy jsou teda něco.

V budově máme i tři mopsle, tam to třeba taky nepoznám, ale jejich sípání je slyšet na míle daleko a všichni jsou jako sudy. 

všechny jakočivavy jsou tu strašně vzteklý, ostatní psi jsou většinou v pohodě. Jedna rodina tu čivku venčí tak, že si jdou zapálit před vchod, z tašky vytáhnou psa na trávu, počkají až udělá všechny potřeby a jdou zase dovnitř (a většinou si to po sobě ani neuklidí). Ten pes podle mě nebyl nikdy na procházce.

Pán s buldočkama tu vždycky jenom obejde blok (jaho psi jsou v pohodě a Jack by se s něma i kamarádil) a když jsem mu říkala, že s něma může zajít někdy na louku, která za 1) není daleko a za 2) dá se tam dojet i MHD, tak mi řekl, že by to nezvládli…jeden má 10 měsíců a druhej asi 3 roky…chodí tu několikrát denně to samé kolečko, psi na metr a půl dlouhém vodítku a konec. Takže velmi velká část lidí tu se psem jde ven jen na záchod na nezbytně nutnou dobu a potom zase rychle domů…Proč vlastně mají psa je mi docela záhadou.

Ale abych jim jen nekřivdila, tak tu máme i normální lidi…

efe
efe 02.10.2024, 16:18:22 xxx.xxx.155.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.10.2024, 15:44:58

Já s mopslí dělala coursing 😜

Sardullah
Sardullah 02.10.2024, 17:32:08 xxx.xxx.189.104

Já s pyrenejkou gaučink 😜

No jinak mně je taky záhadou, proč si některý lidi psa pořizujou. Znám i takové, které to venčení vlastně obtěžuje, že musí brát ohled na psa…třeba nesbalim se a nemůžu odjet na víkend a nechat psa bez hlídání doma a podobně…"procházka" opravdu tak max kolem baráku a nebo opravdu jen vylezou před vchod, daj cígo..pes vykoná potřebu a jde se dom…a hlavně tihle lidi, co dle mého nevěnovali výběru psa ani zbla resp. výběr proběhne tak “tenhle pes se mi líbí” a většinou mají doma imitaci originálu, nejsou schopní ani základní výchovy, si potom stěžují, že jejich pes je debul, protože…neumí poslouchat…pořád štěká jak debul …a ještě doma každou chvíli něco rozkouše…

Jako těm lidem se mi chce říct “dobře vám tak, neměli jste si žádnýho psa pořizovat, to není tak, že každej nutně musí mít psa, to není povinnost”, ale je mi líto těch psů, co prohráli v loterii takovýho debulního páníčka.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 03.10.2024, 09:12:51 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.10.2024, 17:32:08

Včera jsem zahlédla konec Výměny manželek. V bytě byly dvě fenky, říkali fenky pita a jorkšíra. Fenky bydlely v předsíni bez oken, společný pelíšek v jedné velké kleci, fenka pita kňourala, štěkala, domáhala se pozornosti (zdála se mi jako odrostlé štěně). Imrvére byly v předsíni loužičky i bobky. Manžel (majitel) s nimi chodit nebude, jsou to psi, tak dělají bordel a jemu nikdo nebude říkat, co má dělat. Proč s nimi nechodila vyměněná manželka, která měla doma asi čivavu, netuším. Při 8 očích manželka, vlastnící ty fenky, řekla, že ta fenka pita půjde pryč (z domu). K čemu měli psy, nechápu.

Sardullah
Sardullah 03.10.2024, 09:34:12 xxx.xxx.189.104
Fiona.Praha:

Včera jsem zahlédla konec Výměny manželek. V bytě byly dvě fenky, říkali fenky pita a jorkšíra. Fenky bydlely v předsíni bez oken, společný pelíšek v jedné velké kleci, fenka pita kňourala, štěkala, domáhala se pozornosti (zdála se mi jako odrostlé štěně). Imrvére byly v předsíni loužičky i bobky. Manžel (majitel) s nimi chodit nebude, jsou to psi, tak dělají bordel a jemu nikdo nebude říkat, co má dělat. Proč s nimi nechodila vyměněná manželka, která měla doma asi čivavu, netuším. Při 8 očích manželka, vlastnící ty fenky, řekla, že ta fenka pita půjde pryč (z domu). K čemu měli psy, nechápu.

Já mám pocit, že už jsem tenhle díl viděla…a teda znova se na něj dívat nebudu…probouzejí se pak ve mně vražedné choutky, strašně se rozčiluju až manžel říká “prosim tě, uklidni se nebo ti praskne cévka”

No a už mi zase stoupá tlak a začínám se čílit, tak toho radši nechám….😔

Buggyra
Buggyra 03.10.2024, 10:11:07 xxx.xxx.198.226

Znám i takové, které to venčení vlastně obtěžuje

To jsem já, no… Já vím, že by mě to prostě obtěžovalo, za každého počasí ven, ne, že bych teda nebyla denně pár hodin venku kvůlivá koňům, ale právěže, s tím psem bych musela ven 3x denně, jednou bych to sice spláchla s těmi koňmi, možná dvakrát (ráno vyvenčit a pak z práce rovnou pro psa a do tmy u koní…), ale taky tu zaznívá, že 3x může být málo… Taky nechci malého psa a co až tomu psu něco bude (4 patra bez výtahu) a tak dále a tak dále.

Volím pohodlnost a psa si holt nepořizuji. Svoje muchlací, cvičící a interakční potřeby si vybíjím na kocourovi, kterého venčit nemusím. Chudáka jedináčka. No, musí dožít sám, další kočky už budou dvě.

Tyjo, ale hrozně bych si chtěla pořídit čívu nebo jorka jen z toho prostinkého důvodu, abych mohla vytáčet lidi ze sídláku tím, že mi ta blecha bude chodit u nohy, bude aportovat, mít přivolání a tak 😄

Aluška
Aluška 03.10.2024, 10:19:53 xxx.xxx.200.75

Já s nima chodím do lesa taky jen 3x denně. Ráno 45 minut, po práci 1,5  hodiny, večer ještě cca hoďku. Když prší, tak nechtějí, vyčurají se na zahradě a cpou se do dveří, že by mě povalili 😀. Ale když je hezky, tak by mohli v lese bydlet. Včera Mirďa našel zajdu, 3x si spolu oběhli les 😀. Od jara do podzimu je v poledne vyšoupnu na zahradu a čekají tam na mě než přijedu z kanclu.

kometa
kometa 03.10.2024, 10:21:47 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.10.2024, 10:11:07

Kamarádka měla před lety jako špice - malá, bílá, chlupatá. A lidi strašně obdivovali, jak jde u nohy, automaticky si sedá, když pánička zastaví, slyší na zavolání…

Jděte do toho!

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2024, 10:53:29 xxx.xxx.32.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 03.10.2024, 09:12:51

Jéé, Fiono, prosím, nevíte řadu a díl? Nemám TV, ale můžu to zkouknout na netu.

Buggyra
Buggyra 03.10.2024, 10:54:52 xxx.xxx.198.226
kometa:

Kamarádka měla před lety jako špice - malá, bílá, chlupatá. A lidi strašně obdivovali, jak jde u nohy, automaticky si sedá, když pánička zastaví, slyší na zavolání…

Jděte do toho!

Nemůžu, dyk na to nemám čas a ještě by mě to otravovalo 😀 Nestíhám se věnovat ani těm herkám… Teď včera jsem zrovna říkala, že 4x týdně vedu lekce a u koní nehnu prstem, půlka ohrad uhnilá a podepřená nouzově, seno není složené z auta, nejsou opravené překážky… pondělí mám tak tak vyšetřené na obíhání úřadů, pošty, nákupy, návštěvy u kámošky, a víkendy lítám zpravidla po nějakých akcích nebo se věnuju chlapovi… A nezbývá mi čas ani na vyjížďku samotné, natož ještě cajdat s nějakým raťafákem. Z domu za tmy, do domu za tmy, ještě si od spánku ukrást ráno hodinu, večer hodinu, aby se pes vyvenčil. Zlatá kočka. Kdybych chtěla, můžu chodit ven s kočkou a předvádět, jak mi chodí u nohy a sedá si. Ale to je právě to - nechci 😀

Sardullah
Sardullah 03.10.2024, 11:32:21 xxx.xxx.189.104
Buggyra:

Znám i takové, které to venčení vlastně obtěžuje

To jsem já, no… Já vím, že by mě to prostě obtěžovalo, za každého počasí ven, ne, že bych teda nebyla denně pár hodin venku kvůlivá koňům, ale právěže, s tím psem bych musela ven 3x denně, jednou bych to sice spláchla s těmi koňmi, možná dvakrát (ráno vyvenčit a pak z práce rovnou pro psa a do tmy u koní…), ale taky tu zaznívá, že 3x může být málo… Taky nechci malého psa a co až tomu psu něco bude (4 patra bez výtahu) a tak dále a tak dále.

Volím pohodlnost a psa si holt nepořizuji. Svoje muchlací, cvičící a interakční potřeby si vybíjím na kocourovi, kterého venčit nemusím. Chudáka jedináčka. No, musí dožít sám, další kočky už budou dvě.

Tyjo, ale hrozně bych si chtěla pořídit čívu nebo jorka jen z toho prostinkého důvodu, abych mohla vytáčet lidi ze sídláku tím, že mi ta blecha bude chodit u nohy, bude aportovat, mít přivolání a tak 😄

No já to řeknu si takhle…upřímně a sama za sebe…ne vždycky se člověku chce a teď mluvím jen o chtění ne o tom, že je člověk třeba nemocnej.

Taky v dešti a za horka neprocházkujeme…mám teda psy, co se nezblázněj, že nejdou na prochajdu a výhoda je zahrada, že i když není počáso na prochajdu, třeba horko, tak i tak si feňule může lehnout do stínu a pozorovat dění, když se jí chce.

Na druhou stranu nemít ty psy, tak dřepím na zadeli doma.

Já třeba miluju koně, ale absolutně na ně nemám časový kapacity, i když jsem ještě chodila “jen jezdit” na hodinku, tak jsem se tam nedostala víc jak jednou týdně, když měla kámoška koně, tak jsem dorazila tak max 1x za 14 dní….pro mě je kůň synonymum několika hodin denně, protože se svým koněm chci ten čas trávit…ideál jako když jsem byla holka…přišla jsem ze školy a tradá ke koním a domů jsem se vracela večer…to už bych dneska nedala časově a přiznám se, že asi na to už bych ani neměla elán.

Buggyra
Buggyra 03.10.2024, 11:58:11 xxx.xxx.198.226

Tak my měli psy, dokud jsem bydlela s rodiči 🙂 Vím, co to obnáší, občas taky byli ostatní pryč a já měla psa na starost třeba týden. Taky se zkoušelo, že bych psa měla na starost jenom já, ale od toho se naštěstí vždy rychle ustoupilo…

Nemít ty koně, tak mám psa/psy. Protože to by bylo to jediné, co mě vykope ven.

Nebo bych měla druhou práci. To je taky možnost 😀

Jsme vlastně ve stejné situaci, jen vy máte psy a žádný čas na koně, no a já “mám” koně a žádný čas na psy 😂

Tenurri
Tenurri 03.10.2024, 12:05:53 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.10.2024, 11:32:21

Já dokud neměla psa, tak jsem po práci a o víkendech byla většinou zalezlá doma ve své noře. Moje trávení času venku byla většinou cesta na nákup a z/do práce 😀 …přítel to samé. 

Občas jsme šli někam na výlet, občas jsme si šli sednout do města, nebo si zaběhat, ale většinou nebyl žádný důvod chodit ven.

Teď jsem fakt strašně ráda, že můžu chodit na procházky se psem. Někdy se mi taky nechce, ale jakmile vyjdem, je to v pohodě. Konečně to má nějaký smysl než jen “hmm, měli bychom jít taky občas ven, aby se neřeklo” 😀…jen mě trápí, že nemám žádný orientační smysl a jsem schopná se ztratit fakt kdekoliv 😀…

Sardullah
Sardullah 03.10.2024, 12:09:25 xxx.xxx.189.104
Buggyra:

Tak my měli psy, dokud jsem bydlela s rodiči 🙂 Vím, co to obnáší, občas taky byli ostatní pryč a já měla psa na starost třeba týden. Taky se zkoušelo, že bych psa měla na starost jenom já, ale od toho se naštěstí vždy rychle ustoupilo…

Nemít ty koně, tak mám psa/psy. Protože to by bylo to jediné, co mě vykope ven.

Nebo bych měla druhou práci. To je taky možnost 😀

Jsme vlastně ve stejné situaci, jen vy máte psy a žádný čas na koně, no a já “mám” koně a žádný čas na psy 😂

Jako umím si představit psa i koně pouze v případě, že mám psa, který se mnou může ke koním a eventuelně se mnou může absolvovat vyjížďku…to pak člověk pofackuje tak nějak obé najednou…jinak teda fakt nevím, kde lidi čas berou..

Já bych třeba nemohla mít ani ty “blbý” psy, kdybych neměla zahradu a kdyby syn nebyl doma ..má invalidní důchod. Někdy v práci dělám 14 dní v kuse 10 hodinový směny…to bych psa mít fakty nemohla. I tak mi přijde, že nestíhám pořádně domácnost…o zahradě ani nemluvím.

Když pak tady čtu, co která z vás za den stihne, tak si říkám, že to není možný, že to já při svým tempu bych nestihla ani za týden. Takže z toho pak mám mindrák 😴

sutrik
sutrik 03.10.2024, 12:30:23 xxx.xxx.161.25

Bonnie budu mít koncem listopadu 2 roky. S Lindou (koněm) jsem oslavila v červnu 10 let. Bez pesanky jsem strávila na statku mnohem víc času, i když ne přímo u koně. Teď se snažím, lepím čas, práci dodělávám často do noci. 

Přiznám se. V srpnu nastal zlom. Dva měsíce se Lindě nevěnuju. Co pár dnů ji přijdu jen zkontrolovat do výběhu, podrbu, dám pamlsek a mizím. Nejezdím, nelonžuju, nečistím, nekrmím (je obézní)… Linda se spokojeně pase, dál kyne, po letech nemá ani náhubek, je ve stádě, nic jí nechybí. Když jdu kolem ohrady se psem a všimne si nás, má tendenci odpojit se od stáda a přijít ke mně. Asi taky tu pauzu potřebovala, taková koňská dovolená. A já potřebovala po 10 letech oraz a na chvilku zvolnit tempo. 

Už mám zase chuť začít, tak uvidím o víkendu. Ona ta motivace pro koně se mně hledá hůř. Jezdím kvůli tomu, aby Linda měla pohyb a nekynula moc. Že by to Lindu nějak bavilo, se nedá říci. A výběr mezi koňským “nechce se mi ” a psím “hurá, jdeme ven” je jasný. Tak snad příští rok vyjdou společné vyjížďky. V červnu jsem začala a po několika pokusech skončila. 

Obrázek Obrázek
kometa
kometa 03.10.2024, 12:35:07 xxx.xxx.224.101

Nemůžu, dyk na to nemám čas

Rozumím a chápu. Proto mám na koně bereitra a doma 2 kocoury.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.