Aktuálně: 3 853 inzerátů207 900 diskuzních příspěvků18 222 uživatelů

Jezevčík Jindřichův Hradec

Leithian
Leithian 28.09.2024, 22:23:15 xxx.xxx.116.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 28.09.2024, 18:37:33

Nechte je žít. Pokud je štěně očippvaný a oockovaný a odčervený tak je to cajk. Smiřte se s tim. Ne každej chce lítat po výstavách honit kde je jakej rozhodčí aby byl hezkej posudek a nemá nerva na byrokracii a kamarádíčkování v klubech. A to je taky holý fakt. Nedělejte že to není

balu
balu 28.09.2024, 23:48:36 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 28.09.2024, 22:23:15

Ale no tak. K získání chovnosti u některých plemen stačí jedna výstava a bonitace. U některých plus zkouška z výkonu. Člověk nemusí být v klubu. Není to žádná věda a raketové inženýrství. 

Ty důvody, co jste napsala, jsou ty, kterými se ohání množitelé, proti kterým zde brojíme.

Fikovnice
Fikovnice 29.09.2024, 05:16:35 xxx.xxx.32.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 28.09.2024, 22:22:00

Počkej, Ty jako věříš tomu zájmu o ta štěňata?😂

kometa
kometa 29.09.2024, 09:10:14 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 28.09.2024, 23:48:36

Ty důvody, co jste napsala, jsou ty, kterými se ohání množitelé, proti kterým zde brojíme

A kromě jezevčíků jsou v inzerci i štěňata boxera bez PP. Navíc bílá, takže možná hluchá?

kometa
kometa 29.09.2024, 09:12:00 xxx.xxx.147.163
»

tak je to cajk.

Není. Je to akorát oblíbená výmluva množitelů - protože výstavy, zkoušky a zdravotní testy stojí peníze, o které by se připravili.

Varaxi
Varaxi 29.09.2024, 09:24:21 xxx.xxx.137.233
»

Samozřejmě, já do toho nikoho nenutím. Tak pak ale ať nechovají, nebo ať napíšou pravdu - připustili jsme naši nechovnou fenu psem bez původu, nechcete někdo vořecha za deset tisíc? Protože to tak skutečně je, ta štěňata jsou voříšci v typu jezevčíka bez jakýchkoli záruk na povahu, zdraví, vzhled a loveckou upotřebitelnost a navíc strašně předražení. Standardní jezevčík s PP opravdu není drahé plemeno. 

Sarah01
Sarah01 29.09.2024, 09:37:57 xxx.xxx.162.253

K uchovnění není potřeba lítat po výstavách, zvládnou to i lidi, kteří výstavy nemusí, a už vůbec ne hezkej posudek. Na to žádnej šampionát nepotřebujete. Kolikrát jsem žasla, co všechno bylo uchovněno, ale každému rozhodčímu se líbí něco jiného, tak proč ne. Já jsem třeba ve dvou klubech a ani v jednom nekamarádím s nikým z výboru, ani je osobně neznám. Nakonec Aluška nám sem může napsat, jak velký problém je uchovnit jezevčíka.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.09.2024, 09:50:53 xxx:xxx.c03e:15d2

Já jezevčíka nikdy doma neměla, máme schody a bojím se kvůli zádům. Ale chci se zeptat, ti divní flekatí, to je teď normální nebo je to nějaký divný výstřelek. Každému se líbí něco jiného, ale ti chudinkové teda mají ránu.

kometa
kometa 29.09.2024, 09:57:12 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 29.09.2024, 09:50:53

Merle zbarvení. Momentálně to frčí. Nejen u jezevčíků. Že to sebou nese vážné zdravotní problémy, množitelé neřeší. A kupci netuší.

Mně osobně se ani nelíbí. Ale to je už na vkusu každého soudruha.

Sardullah
Sardullah 29.09.2024, 10:42:20 xxx.xxx.221.216
Leithian:

Nechte je žít. Pokud je štěně očippvaný a oockovaný a odčervený tak je to cajk. Smiřte se s tim. Ne každej chce lítat po výstavách honit kde je jakej rozhodčí aby byl hezkej posudek a nemá nerva na byrokracii a kamarádíčkování v klubech. A to je taky holý fakt. Nedělejte že to není

😵…. no tak tohle je přesný, přesně argumenty prodávajících a tohle tak nějak člověk slýchá od lidí, kteří si chtějí koupit štěně… nechceme na výstavy, tak nepotřebujeme PP.

Tohle přeci nemůžete myslet vážně.

Sorry jako… uchovnit PP psa se dá u některých plemen sfouknout během jednoho dne, teda alespoň dřív to šlo…ráno proběhne bonitace a pak výstava a ani nemusí být ten pes výborný. Jo jasně, trochu složitější je to u psů, kteří k chovnosti potřebují zkoušku z výkonu, ale teda na druhou stranu musím říct, že to taky nebývá ta nejsložitější zkouška na světě. No a pak eventuelně nějaká povinná vyšetření a je to… nemusím se s nikým nikde kamarádíčkovat, k chovnosti nepotřebuju, aby byl můj pes interšampion a mistr světa omeleta.

Já nejsem žádnej PP fanatik, sama jsem měla 2 křížence a 2 psy bez PP a s klidem můžu říct, že bych psa bez PP nikdy nepořídila od cizích lidí na nějaký inzerát…a to si myslím, že nejem úplný trdlo makový kynologický, ale sorry… dotyčný mi může nakecat kde co, štěně nemá PP a já tak nemám šanci si tudíž cokoliv ověřit.

Takže buď ty lidi, co od nich pořídím bezpapíráka znám a tudíž vím, že informace od nich jsou pravdivé a vím, co si to domů pořizuju, třeba v případě kavkazandy, že její papírová matka je na kavkazana nestandardně hodná k cizím lidem, její otec má dle mého sice standardní povahu a vypadá z mého pohledu jako kavkazan, ale pro změnu nemá papíry, u ovčandy, že její matka nebyla uchovněna, protože byla přerostlá v obou případech majitelé vlastnili i otce štěňat a nehoda…. nemělo by se, ale stalo se…jenže to vím, protože ty lidi znàm, protože znám jejich psy a kolikrát ta fena měla nebo neměla štěňata, ale když mi tohle bude vyprávět nějaká anonymní Nováková z Horní Dolní. No a nebo si pořídím papíráka, kde je šance di informace ověřit, juknout ny odchovy, příbuzenstvo, prolustrovat chovatele a to riziko, že nalítnu se dá minimalizovat.

A pak ještě jedna věc, taky častý argument… bez PP štěňata jsou levnější, protože bez PP chovatelé to nedělají pro prachy…. trochu mi v tom případě přijde zvláštní, že v inzercích nacházím inzeráty na zaručeně čistokrevné bezpapíráky na plemena dobře prodejná, po kterých je aktuálně poptávka a co mi hlava nebere v často naprosto nestandardních barvách… kdepa se nám ty nestandardní barvičky vzaly?

No a pak nám tady brečí a vzteká se majitel bez PP štěněte, který přeci nebude dávat nekřesťanský prachy za papírový štěně, když nechce chodit na výstavy… že je takovej a makovej problém a zjistil, že štěně je z množky a najednou je z něj rytíř v blyštivé zbroji, co vyráží do boje proti té množitelské zrůdě.

Já si připadàm jak debul, protože se snažím šířit osvětu, aby lidi z neznalosti nekupovali  štěňata z množíren a vy, která ty informace máte, tak defakto doporučujete bez PP čistokrevná štěňata kupovat… bez PP chovat… to fakt nechápu.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 29.09.2024, 10:57:25 xxx:xxx.c03e:15d2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.09.2024, 10:42:20

Tak zrovna v tomhle případě to zas chápu velmi dobře…

biaca
biaca 29.09.2024, 11:00:35 xxx:xxx.ba7c:96df

Tedy já nevím jak, ale já osobně bych zvíře bez PP nechtěla. 

Mám doma dva kocoury s PP a především, ten servis, který oficiální chovatel poskytne se trochu liší, od zvířete bez PP. Vím, přesně kdo jsou jeho rodiče, mám možnost se s rodiči seznámit, vím, že kotě bylo socializováno, vím, čím se krmilo (tj. jakmile si ho přinesu domů se mi nepos…e) a případně mi chovatelka poskytne rady pokud má kocour zdravotní problémy. 

Osobně, kdybych chtěla dalšího kocoura, tak jedině s PP (a od chovatele, který vím, že krmí stejně jako já) a u psa, bych také hledala chovatele v mé blízkosti, aby mi poskytl případné rady. 

bambule
bambule 29.09.2024, 11:07:44 xxx.xxx.73.20

Jak někteří víte, mám malou fenku z útulku. Velmi oblíbené plemeno “jsem jako pomeranč” a všichni si asi dokážeme představit jak se takový pes do útulku dostane. A jak také někteří víte má docela velké zdravotní problémy. Jasně ona za to nemůže, ale pokud měla ( jakože určitě měla) ve svém životě někdy štěňata tak je velká šance, že i ony mohou mít diabetes jako ona. Teď ji postihla slepota způsobená cukrovkou. Bambule bude mít svůj život krátký, plný omezení a častých návštěv veterinářů. Nic o co by normální majitel psa úplně stal….. příští pes bude určitě s PP. A budu sakra vybírat plemeno a chovku, abych co nejvíc eliminovala “nebezpečí” nějaké choroby, protože nikdo normální nechce zažít to, jak tak mladému psu bere nemoc život. ( A to se nebudeme tady bavit o finanční stránce věci, která je pro mě ne tak podstatná, ale pro někoho může být zásadní!)

Fikovnice
Fikovnice 29.09.2024, 12:59:53 xxx.xxx.32.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 29.09.2024, 11:07:44

Já jenom OT: Mně se teď Fido také trochu rozhodil - poslední glykémie 12,5…😢

Leithian
Leithian 29.09.2024, 13:47:30 xxx.xxx.116.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 29.09.2024, 11:00:35

Tenhle servis ale dela i dost bez pp chovatelu. Jen lidi jako vy nad nima ohrnou nos a vidi jen mnozka mnozka mnozka… naposled muzu porovnat 3 pp kocky a 3 bez pp u znamejch. Zdravi stejny. Vymazlenost vede asi tak o 90% u tech bezpapirovejch 😁

Leithian
Leithian 29.09.2024, 13:53:49 xxx.xxx.116.244

Pp chov je totiz tak dokonalej ze kvanta plemen ktery prochazej vyvojem jak s oblibou pp fanatici tvrdi by v dnesni dobe bylo lepsi kdyby vymrela. Vlkodavove, vetsina dog, mopsove, japoncici, frbulove, dobrmani, kavaliri, NO. Pastevci uz taky nejsou pastevci… da se pokračovat donekonečna. Až na výjimky se ta plemena mrví nikoliv vyvíjí. I ty maliny kdysi a teď nebo rtw… chce se plakat. 

Leithian
Leithian 29.09.2024, 13:57:03 xxx.xxx.116.244

Klobouk dolů před všemi chovateli co to dělaj řádně jako třeba tady Sarah. A pár dalších. Před takovými smekám neb ti tu práci tvrdou v chovu odvádí.

Jen se tu ale rádo zapomíná že takový není ani zdaleka každý. A ne ani většina. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.