Taky mi tak přijde.
Co je za druh ary prosim? vypadá jako zelenokřídlý ale to žluté peří místo zeleného mě znejišťuje. Kříženec?
Co je za druh ary prosim? vypadá jako zelenokřídlý ale to žluté peří místo zeleného mě znejišťuje. Kříženec?
Ara arakanga?
Taky mi tak přijde.
arakanga to není ani náhodou, je to ara zelenokřídlý.
Anonymní:arakanga to není ani náhodou, je to ara zelenokřídlý.
Dokázal by jste prosím podpořit svůj názor nějakými argumenty?
Ale co pak tam dělá ta žlutá?
Pravda, arakanga by zase neměl mít zelenou.
Že by opravdu kříženec?
Třeba nás nějaký papouškolog rozsoudí.
Zdravím, jedná se o křížence s názvem Ara Ruby a je to po - samec Ara zelenokřídlý + samice Ara arakanga. S pozdravem Zappe
Děkuji a souhlasím. Jen jsem se nechtěl unáhlit s názorem, přeci jen už nemám ary naživo tak nakoukané. Navíc vím že se podobní kříženci, když už se podobná upřílišněnost podařila, vyváželi viz. třeba https://www.ararauna.cz/2024/04/novi-unikatni-krizenci-papousku-ara-arakanga-x-aratinga-zeleny-ara-arakanga-x-ara-maly-a-ara-zelenokridly-x-ara-flame/ “Konkrétně u velkých arů existuje celá řada kříženců, a to i přes několik generací. Nejznámější je ara harlekýn, což je hybrid mezi arou araraunou a arou zelenokřídlým. Známější je také ara Ruby, kříženec mezi arou zelenokřídlým a arou arakangou. Někteří chovatelé se na křížení arů přímo specializují a vyváží je do zemí na Blízkém východě, kde je o ně velký zájem. Výjimkou nejsou ani čeští chovatelé. Statistiky vývozu exotických ptáků každoročně zachycují i vývozy kříženců arů, zejména pak do arabských zemí. Z Česka se loni vyvezli například kříženci ary ararauny a ary zelenokřídlého, tzv. ara harlekýn (do Gruzie, Bangladéše a na Srí Lanku) a ary zeleného a ary arakangy (do Indonésie).”
Navíc u všech A. chloropter živých i na fotkách žlutá barva nikdy není. Třeba zde jsou fotky divoce žijících ptáků, https://depositphotos.com/cz/similar-images/737320916.html?qview=735509140
Je to už vysvětleno, ale bylo mi jasny že arakanga to není podle červené barvy, má to tu sytě vínovou jako zelenokřídlé a arakangy mají spíše dooranžova.
Děkuji za odpověď.