Aktuálně: 3 759 inzerátů209 122 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Autosedačka pro psa

marcelaamax
marcelaamax 22.09.2024, 12:22:42 xxx.xxx.189.248
megi-the-pes:

Tak se běžte podívat do obchodu na autosedačku na kolečkách. Kolečka přední a zadní se scvaknou k sobě, jako když zavíráte knihu, je to lehké a dalo by se to hodit na podlahu nebo kolmo ke stěně. 
Je to jako nacvaknout autosedačku na kočárek, ale o dost menší a lehčí. Akorát nevím, kdo to dnes prodává.

Princip - do auta beru jen spodní konstrukci moderního lehkého kočárku + vajíčko. 

To nezabírá místo skoro žádné, pes má své obvyklé místo.

Obrázek

Tady je zase “problém” když to budu brát z te strany dítěte, ze vajicko není pro dítě úplně ideální, a mělo by v něm trávit ideálně dobu nezbytně nutnou 😉. Jakoze není ideální - na cestování je to samozřejmě nutnost, ale jinak se nedoporučuje aby v nem dítě pobývalo nějak déle. Na nějaký nakup ještě dobrý, ale na dvou nebo tříhodinovou  procházku se psem to úplně nebude. 

Prodává se i vajicko s integrovanými kolečky, ale není to prave moc doporucovane. 

Fatia
Fatia 22.09.2024, 13:48:45 xxx.xxx.24.232

Přesně tak, tohle znám a když pojedu jen na nákup, stačí podvozek ke kočárku nebo tyhle kolečka. Ale na procházku do lesa už to není, na výlet… ne vždy pojedu i s chlapem a nechci jezdit dodávkou, když pojedu za humna do lesů. Sice bydlím v menším městě, ale do lesa to mám třeba 3 km. A to už je blbý začátek výletu, první a poslední hodinu šlapat městem, navíc to pak znamená vždy stejnou procházku jen jedním směrem. Když popojedu 10 min autem, otevírají se mi obzory… a vůbec, někdy pojedu k rodičům, kamarádkám, na víkend někam… prostě chci mít vymyšlené rozumné a bezpečné řešení 

megi-the-pes
megi-the-pes 22.09.2024, 14:57:00 xxx.xxx.124.104

tak pes v kufru,  spodek kočárku na plocho složený v kufru a boudička na sedadle vedle dítka

Xerxova
Xerxova 22.09.2024, 15:09:27 xxx:xxx.faf:5c62

a nebo pes v kufru tak, jak je zvyklý. Kočár a další věci komplet na zadním sedadle (dají se připevnit pásy a dítko na přední sedadlo (pokud lze vypnout airbag - což standardně lze). Na cesty v jednom dospělákovi je to řešení

megi-the-pes
megi-the-pes 22.09.2024, 17:31:18 xxx.xxx.124.104

nevim, esi se to eště říká, ale místo spolujezdce je… se říkalo

ani já tam nechcu bejt, natož tam dát dítě

když by se klec vzala menší, do kufru se s kostrou asi vejde?
když nad tím tak přemýšlím, horem spodem, vedle děcka vlastně nechci nic, ani za sebou, za sebou mám psa na postroji a furt tomu uchycení nevěřím, ale lepší neexistuje, leda mít psa v kufru
není to hlavní auto, do hlavního auta si teda dáte klec větší, bude asi na delší cesty než venčení každodenní

Xerxova
Xerxova 22.09.2024, 17:58:49 xxx:xxx.ff0a:2eba
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 22.09.2024, 17:31:18

nevim, esi se to eště říká, ale místo spolujezdce je… se říkalo

já vím - ale naše Lída jezdila vepředu hned, jak se v devadesátkách objevily první podprdelníky (a konečně bylo po zvracení - i s kinedrylem jí bývalo děsně blbě) a s jejím starším dítkem se historie opakovala. Malá naštěstí nic -  ta to nezdědila. Od malička mladík (dnes již pubertální) jezdí vpředu (a tedy umí velmi dobře navigovat) a já jezdím vzadu. Koneckonců jsem na to byla zvyklá… 

Provoz děsný, blbců za volantem mraky… ale prostě se vše odeliminovat nedá… a musí se věřit řidiči a taky štěstí…

kometa
kometa 22.09.2024, 19:39:20 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 22.09.2024, 17:58:49

ale naše Lída jezdila vepředu

Já si taky radši sedám na “sedadlo smrti”. I když na stará kolena se kinetóza výrazně umírnila.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.