Aktuálně: 3 873 inzerátů207 483 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

Ustájení jihozápadně od Prahy

Hledačka sv. grálu (neregistrovaný) 20.09.2024, 11:12:34 xxx.xxx.97.137

Po zhoršení kvality služeb v současném ustájení (2 schopné ošky odešly a náhrada za ně je na hranici svéprávnosti) a souběžném navýšení ceny o 40 % hledám kvalitní ustájení „mezi Vltavou a D5“ cca do 80 km od Prahy. 

Mám poměrně velké nároky, ale cenu, která bude odpovídat kvalitě respektuji. 

Hledám boxové ustájení, ale s velkými výběhy, kde kůň bude ve společnosti dalších koní od rána do večera. Může být i kvalitní pastevko (zděné přístřešky a zpevněné plochy). Souběžně ovšem potřebuji, aby byla v místě venkovní jízdárna a hala. 

Ale úplně nejdůležitější ovšem je, aby byl ustajovatel slušný myslící tolerantní člověk a personál stabilní, nepřetížený a znalý potřeb koní. 

Ano chci toho hodně, ale neznáte ustájení, které se tomu alespoň trochu blíží?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.09.2024, 10:43:57 xxx.xxx.27.179

U ustájení bohužel cena vs. kvalita služeb nehraje roli. Bohužel to v ČR moc nefunguje tak, že si vymyslím požadavky, tak hledám. Jděte spíš po referencích, kde jsou lidi spokojení, důležité je závětří v podobě stáje/přístřešku, aby kůň měl neustále vodu a co žrát, nestál ve srajdách a ošetřovatel byl ochotný dát deku/masku/dát denně kyblík a poznal zdravotní problémy  a hlásil je. Plus složení stáda bylo aspoň jakž takž vyhovující. A prostor je samozřejmě důležitý. I tohle je svatý grál, jako fakt 😀 Jako zděný přístřešek je na pastevku hodně nadstandard až scifi, to skoro nikdo nemá, už jen kvůli úřadům. Vše ostatní je jen plus, i na tu jízdárnu se dá většinou vyjet po okolí🙂 
Jinak to, co popisujete, má myslim na dojezd z Prahy statek Krkavčí hora nebo Jojo ranč v Berouně, ale myslím, že zděné přístřešky nemá….a je tam čekačka jako prase.

Hledačka sv. grálu (neregistrovaný) 28.09.2024, 20:32:24 xxx.xxx.97.137

Děkuji autorkám obou příspěvků za tipy na ustájení. Už jsem ani nedoufala, že se někdo ozve.

Farma 203 vypadá zajímavě. Jen jsem na jejich stránkách nenašla, že poskytují ustájení. Ale chápu, že se stačí zastavit a zeptat se. 

Jani, s tím co píšete, naprosto souhlasím. Ale beru to tak, že by voda, kvalitní seno a čistá podestýlka měly být standard. Ale vím, že to tak bohužel není. No a kvalita ošetřovatelek je klíčová. To je jeden z hlavních důvodů, proč chci měnit ustájení.  Bohužel vaše tipy jsou pro mě už trochu z ruky. Dojezdový čas autem 40-45 min jedním směrem je pro mě už trochu za hranou. 

Primárně hledám boxové ustájení, zvláště teď před zimou. Kobyle je 14 a byla vždy v boxu s celodenním výběhem. Jak ale stárne a potřeba se pravidelně hýbat narůstá, zvažuji ji převést na kvalitní pastevní ustájení. Teď na zimu to ale úplně dělat nechci. 

Bohužel potřebuji alespoň osvětlenou jízdárnu, když ne halu. Moje časové možnosti mi ne vždy dovolí přijít za denního světla a potmě do terénu opravdu nechci. Zvláště ne v lovecké sezóně. To se bojím i za světla. 🙂

Coudas
Coudas 29.09.2024, 09:35:58 xxx:xxx.8cba:cfb7

Ne že by mě to úplně zajímalo, ale nechápu “nutnost” zděného přístřešku na pastevním ustájení.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.09.2024, 12:26:57 xxx.xxx.27.188

Výborné je třeba i ustájení v Kovářovicích nebo na Štiříně….A taky prý ve Všenorech. Ale jak říkám, kvalitní venkovní ustájení s DOBROU PÉČÍ a s osvětlenou jízdárnou a dobrým dojezdem…no držím palce.

Jinak 24/7 je dobrý tah, pro většinu hobby koní je to to nejlepší řešení , pokud je dobře koncipované.

Naa (neregistrovaný) 29.09.2024, 17:53:15 xxx.xxx.168.69
»
Odpověď na příspěvek uživatele Hledačka sv. grálu z 28.09.2024, 20:32:24

Poskytují, ale nevím, jestli mají místo. Stejně by bylo lepší se tam stavit, abyste si stáj prohlédla. Já jsem kousek odtud na pastevku, ale vím, že mají dobré reference. Okolí je super na vyjížďky.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.