anonymní: Pelech peru tak jednou za dva měsíce. Ale v pelechu je ještě deka a tu peru tak 1x měsíčně. Všechno peru ručně - do pračky bych to teda fakt nedala, kdo by pak v tom chlupatým oblečení chodil. Hodím to do lavóru, nechám odmáčet, pak vyždímám, dám do vody s aviváží a nejraději ven sušit. Pes pak taky asi týden voní. Kdybych prala jednou týdně voněl by stále.
Takhle moc nevoní. Je starej, smrděl vždycky, takže se to tupluje. A smrdí mu i z huby.
Budu prát zrovna dneska - je krásně a uschne to.
Ještě napište vy, kterým se psi a kočky váleji v postelích, jak často převlíkáte postele. Když vidím (a cítím) ten psí pelech, tak ty vaše pohovky a postele musí být dost eklhaft.
Mě se v posteli neválejí psi, ale rovnou 2 “medvědi”…já teda spím na jedné půlce, na druhé polovině pesani…je teda fakt, že přes postel mám přehoz, za prvé proto, že mám chlupatce a i na zahradě sem tam posbírají do kožichu nějaké jehličí…za druhé proto, že ne vždycky je venku sucho a po každém vyčůrání venku prostě paciny utírat nebudu.
Přehozy mám asi 4 kusy na výměnu…a je pravda, že teda měním tak 1 týdně, 1 za 14 dní…dle venkovního počasí a tak nějak je průběžně peru s přehozama, co mám v obýváku na sedačce.
Mojí deku a nebo povlečení…tak to se přiznám, že jsem větší čunče než pesani…vím, že bych to měla dělat častěji, ale převlíkám, tak 1x za 3 týdny….v létě když je vedro, tak o dost častěji, protože to se prostě člověk potí, jak to prase…na rozdíl od psů.
To, že vám smrdí pelechy opravdu neznamená, že mě doma smrdí od psů gauče a nebo postel….o smradu z tlamy ani nemluvím, neboť to z mého pohledu zavání zdravotním problémem a to už bych byla dávno na veterině.
Jediné, kdy psi do postele a na gauč nesmí je, když přijdou zasviněný z procházky od bahna….mám pesany se samočistící srstí, no tak si po prochajdě pěkně schrupnou na chodbě na dece…a když se probuděj, tak už jsou zase krásně čisťounký…špína uschne, opadá a panička to poupratuje.
Opravdu vám garantuju, že když si přičichnete k mým psům, tak voňánkujou jako čerstvě vypraný prádlo.
Já bych to shrnula asi takto…že je to dle vkusu každého soudruha…moji psi spí se mnou v posteli a válejí se se mnou na gauči a komu se to nelíbí, ať si zadel políbí…bydlení si platím sama, je to můj barák, tak si tam budu dělat co chci a spát v posteli s kým chci. Už jsem moc stará na to, abych se starala, co tomu řeknou lidi.🤪