- Příspěvek #226666
- Nahlásit
Já peru jednou tejdně taky👍. Psíci to překvapivě nezamažou od høven, ale od žrádla😄.
U nás je u jednoho suprmarketu veřejná pračka a je většatější než ty naše domácí.
Kámoška má takovej poměrně velkej tkanej koberec a úplně v poho.
Kdybychom doma fungovali na pelechy, tak bych to asi vyprala tam… myslím, že do mojí pračky by se mi nějakej xxl pelech nevejde.
impact:Takže jsem jedinej magor, co je pere minimálně jednou týdně? Občas i dvakrát? Ach jo. 😂
Nejste… já neperu pelechy, poněvadž žádný nemám, ale furt dokola peru přehozy a koberečky…a teda nikdo mi nemůže říct, že můj pes smrdí.. když přičichnete, tak cítíte lenor😜
Sarah01:Přesně. Už už jsem si myslela, že ta moje ten druhej vrh nepřežije, ale vydržela, holka šikovná. 😊
Jj,jedna šikula taky vydržela dva vrhy🤣 uvidíme na jaře, co ta stávající, ta zatím štěnda nezažila,je jí teprve rok😀
Já peru jednou tejdně taky👍. Psíci to překvapivě nezamažou od høven, ale od žrádla😄.
jinak já pelechy neperu-to tak jednou za xxx měsíců-vysávám je,ale neperu…Dafi s Žerykem mají výhodu nelínání-a ani cítit nějak nejsou,,,
jinak peru furt jak maniak,každej druhej den,a nemám sušičku,takže přes zimu furt roztaženej plnej sušák-protože věci do práce,věci ke psům-pracovní věci-v práci se kromě kalhotek převlíkám komplet a jen věci z práce jsou jedna praka-gatě/mikina/vesta/triko/druhý triko…,věci na doma,+povlečení,utěrky..a deky,furt mám všude deky…
prát ještě pelechy tak už nevím….
Sardullah:Nejste… já neperu pelechy, poněvadž žádný nemám, ale furt dokola peru přehozy a koberečky…a teda nikdo mi nemůže říct, že můj pes smrdí.. když přičichnete, tak cítíte lenor😜
Díky! U nás zas psi voní Puellou. A už se mě pár lidí na venčení ptalo, jestli jsem je před venčením postříkala voňavkou. 😂
Hm. U nás je asi ani nestihnou ušpinit. 😄 Jakmile mi nějaká vetbedka nebo pelech přestane vonět Puellou (nebo i celkově dříve běžnou aviváží), okamžitě jde vyměnit. 🤐
Teda samozřejmě psi z chlívků a množíren, který beru do baráku, si tam klidně zpočátku nachčijí, než chytnou rytmus domácnosti. Těm to teda kontroluju a případně měním denně.
Já pelechu peru s normálním prádlem, když pak to prádlo nosím tak je pelech stejně už čistej😉.
Pelech peru tak jednou za dva měsíce. Ale v pelechu je ještě deka a tu peru tak 1x měsíčně. Všechno peru ručně - do pračky bych to teda fakt nedala, kdo by pak v tom chlupatým oblečení chodil. Hodím to do lavóru, nechám odmáčet, pak vyždímám, dám do vody s aviváží a nejraději ven sušit. Pes pak taky asi týden voní. Kdybych prala jednou týdně voněl by stále.
Takhle moc nevoní. Je starej, smrděl vždycky, takže se to tupluje. A smrdí mu i z huby.
Budu prát zrovna dneska - je krásně a uschne to.
Ještě napište vy, kterým se psi a kočky váleji v postelích, jak často převlíkáte postele. Když vidím (a cítím) ten psí pelech, tak ty vaše pohovky a postele musí být dost eklhaft.
Rozhodně méně často, než bychom měli 😀 …ale nám v posteli spí jen kočky - za hlavou na polštáři, nebo za ním, chlupy odstraňuju každý den…
Vím, že jsou lidé co převlékají postel 2x týdně…no tak my se hecnem jednou za měsíc, jelikož k tomu jsou potřeba 2 lidi…matrace je strašně těžká a postel je u stropu. Nedoporučuju 😀. Tuhle činnost úplně upřímně naprosto nesnáším 😀.
kterým se psi a kočky váleji v postelích, jak často převlíkáte postele
Mně se v posteli válejí dva čistě bytoví kocouři. Převlíkám každé 3 týdny.
. A smrdí mu i z huby.
Možná by to chtělo pořešit zubní kámen. Nebo i jiný zdravotní problém.
Jo, taky jsem zapomněla dodat, že naše dvě kočky jsou čistě domácí…"ven" chodí jen na balkon.
Povlečení měním 1 týdně, případně vyměním pokud je pes zrovna prasopes. Denně vše vyklepu a dám na sluníčko nebo mráz. Pelechy vysávám, ložnicový též dávám ven. Nepoužívám aviváž ani jiná vonítka, dům, povlečení, sedačka… nesmrdí. Pokud se pes v něcem nevyválí, nesmrdí ani on.
Se mnou v posteli spal jen jeden pes… na dvoulůžku, takže jsme každý měli svou postel. Na té “své” posteli měl svou deku, kterou jsem měnila a prala často, minimálně jednou týdně, když byla špinavá i častěji. Vytřepávala denně. Postel převlékám jednou za 14 dnů, ve vedrech jednou týdně, bez ohledu na to, spí-li se mnou pes nebo ne.
Pelechy klasické jsem doma pro psy nikdy neměla, ale povlečené staré štepdeky. Povlečení na nich jsem měnila dle potřeby.
Na zahradě kavkazanky žádné pelechy neměly, spaly na obyčejných dekách - když výjimečně na něčem spaly. Jinak na verandě, na dlažbě, na trávě, pod smrky, kdekoliv.
Chodka pelechy má, ale má na nich deky, takže pereme deky a ne pelechy. Do pračky by se nám pelech stejně nevešel. Teď jsem chystala pelech, který měla jako štěně, že ho darujeme někam do oblasti zasažených povodní. Pelech není okousaný ani špinavý.
Tenurri:Jo, taky jsem zapomněla dodat, že naše dvě kočky jsou čistě domácí…"ven" chodí jen na balkon.
Jo, na ten jsem zapomněla. A když prší, tak na něj nejdou, protože by si namočili tlapičky.🙂Takže cajk.
Pokud pes smrdí a z tlamy to taky není zrovna králíček Azurit, patří se dojít k veterináři, ne?
Co kdyby se to dělo Vám, taky dobrý?
Starý pes nesmrdí, to se jen takto vypráví od dob krále Klacka, kdy pes byl na řetězu na dvorku, nikdo ho nevykoupal, nevyčesal a nevzal k doktorovi.
Klíďo mu může tohle způsobovat aviváž. (Ty zuby ne, to ukazuje spíše na kámen až nemocná játra např.)
Na chlupy máme sušičku, před sušičkou jsem měla v pračce tenisák nebo houbu na nádobí. Z dek a potahů se chlupy seberou gumovou rukavicí nebo košťátkem, i vysavačem.
Pere se furt.
Já si prostě pračku a sušičku koupila proto, aby se používaly.
Kdo chce psa mít, sušičku si vždy najde.
“Ještě napište vy, kterým se psi a kočky váleji v postelích, jak často převlíkáte postele. Když vidím (a cítím) ten psí pelech, tak ty vaše pohovky a postele musí být dost eklhaft.”
nejsou eklhaft, protože ta zvířata nejsou eklhaft
Když jsme naposled padli s nemocí - tři týdny, tak potom co jsem začala cítit, jsem měla pocit, že jediný, kdo v domečku smrděl, jsme byli my🙈. Pes nesnáší vodu, bahno, fakt pokud se nevyválí v hnusu a to není nějak často, tak mi nepřijde, že by měl z čeho smrdět. Navštěvy by netiply, že máme doma zvíře.
Postel převlíkám tak 1x za 14 dnů, klasický pelechy nemáme, pesani mají před krbem polštáře s flísovým povlakem a na tom tulipytlíky. Povlaky na jejich polštáře peru když se mi zdají špinavý a tulipytlíky se snažím pokaždé když svítí sluníčko dát na šňůry, aby se vyvětraly. Peru dle uvážení 😀
Všichni mí psi smrděli. Dva tu smrděli do dvanácti let. Tenhle tu smrdí už let čtrnáct a půl. Zubní kámen má, u veterinářů jsme byli u dvou a nikomu se do řešení nechtělo, z důvodu věku psa. Pes měl zuby v pohodě až do těch dvanácti, teď už mu dávám měkkou stravu, takže má kámen. Zuby má všechny. Je radostný, běhá a těší se na jídlo.
Starý lidi taky smrději, i když choději po doktorech. Svět je v pořádku.
Zvířata v posteli jsou prostě eklhaft. Se zvířetem v posteli je to fajn. Na chvilku a vyhodit. A pak hodinu uklízet ten bordel co tam po nich zůstal. A jít vyprat ty různý kapičky na prostěradle.
Občas si vezmu zvíře do postele. Ale jen na chvilku a s velkým sebezapřením.