Aktuálně: 2 754 inzerátů227 832 diskuzních příspěvků18 512 uživatelů

Čzk

Anonymní (neregistrovaný) 14.09.2024, 20:36:49 xxx.xxx.6.239
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 14.09.2024, 19:34:40

Češky nemaji mít dlouhé nohy. To je znak křížení vlašek. 

Ladd
Ladd 14.09.2024, 22:05:48 xxx.xxx.17.216

Vím. Tyhle mi ale přijdou s extrémě krátkými nohami. Jak jezevčíci.

Ladd
Ladd 14.09.2024, 22:19:26 xxx.xxx.17.216

Pokud jsou tak dlouhodobě chovány v izolaci od jiných chovů, tak jestli se nejedná o mutaci/ degeneraci. 
Pak taky je mi divný.  V inzerátu je uvedeno, že chovné hejno čítá 300 - 800 ks a na fotce jsou 3 slepice a kohout. 
Ta užitkovost by byla úžasná, jsem ale ostražitej. 

Varaxi
Varaxi 15.09.2024, 02:21:08 xxx.xxx.137.233

Mno… zajeďte se tam podívat. Líp se pravdu nedozvíte. Většina chovatelů Vám ráda své svěřence ukáže.

Už dlouho platí, že kdo chce dobrou nosnici, češky nekupuje. Jeden pán to nezmění, i kdyby se rozkrájel. Foti může být ilustrační.

Určitě by se měla dát dohledat nějaká zpráva o tom testování, a to jak genetiky, tak užitkovosti. Jestli je to vůbec pravda - taky se mi to zdá podezřele krásné. A ještě ta poznámka o prodeji kohoutů je zvláštní. Nadšenec do plemene by přece tak výjimečný genofond šířil s radostí, tak nač se omezovat na zajíce v pytli, což NV vždycky tak trochu jsou.

Ladd
Ladd 15.09.2024, 11:26:51 xxx.xxx.17.216

Češky chci i za cenu nižší snášky. Samozřejmě,  pokud by byla možnost dobře nesoucích, zvolil bych je. Ale hledisko je pro mne i exteriér.

sharingan
sharingan 16.09.2024, 12:22:27 xxx.xxx.137.199
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 14.09.2024, 19:34:40

Zdravím. Specializuji se spíše na české husy, ovšem jako další původní plemeno a genetický zdroj se občas mihnu i kolem kropenek. O pánovi z inzerátu vím ( J. Šlehofer), byť osobně jsem zatím neměl tu čest. Rok nebo dva nazpět se dostal do tvrdého konfliktu s oficiálním plemenitbu kropenek provádějícím útvarem  - klubem, v rámci svazu. Na základě pánova tvrzení (zjednodušeně), že geneticky čistá má zvířata už jen pouze on, a v klubu jsou už jen kříženci. Podpořeno genetickými testy. Rozebírala se i polemika ohledně ruských CZK. Velmi zajímavá diskuse na staré Ifauně.cz. Problém byl však mj., že za holotyp pán suverénně označil svůj vlastní chov (nevím přesně, na základě jakých dat a proč), a cokoli se od něj geneticky lišilo, “musí být samozřejmě kříženec”. Popřípadě, že mu prý z klubových NV často vykouklo něco exteriérem na hony vzdálené kropence.

Kde je pravda, nevím a zatím nehodlám zjišťovat, svou expertizu zaměřuju na jiná plemena a skupiny. Co ale fundovaně posoudit mohu, je fotodokumentace u inzerátu. Byť v exteriéru kropenek nejsem honěný, samotná kvalita (rozlišení a přiblížení) foto, počet zvířat na fotce, úhel objektivu - nesplňují to, co by dle mě mělo být fotopřílohou u inzerátu z kvalitního chovu. Může jít samozřejmě třeba o člověka, příliš se nekamarádícího s fotografováním…

Anonymní (neregistrovaný) 16.09.2024, 12:40:53 xxx.xxx.19.221

“nesplňují to, co by dle mě mělo být fotopřílohou u inzerátu z kvalitního chovu. Může jít samozřejmě třeba o člověka, příliš se nekamarádícího s fotografováním…”

A konkrétně je to co?

sharingan
sharingan 16.09.2024, 12:52:59 xxx.xxx.137.199
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.09.2024, 12:40:53

Foto, z nichž je dobře patrné chovné prostředí…to by zde jakž takž šlo. Ale fotky zvířat pěkně z úhlů a zaostření, aby se dal do slušné míry posoudit exteriér…běháky, lalůčky, ušnice, hřebínky, tvar trupu, nasazení ocasu, stvolová kresba…spíš něco jako je zde: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/190733017/ceska-kropenka-zlata-kmen-zarazen-v-genovem-fondu.php

či https://zvirata.bazos.cz/inzerat/190483893/ceska-zlata-kropenka-kohoutci.php

Ale koukám, že třeba v jiném inzerátu https://zvirata.bazos.cz/inzerat/191006068/ceska-zlata-kropenka-kurice-strakonice-pelhrimov.php

tam má pan Šlehofer i z mého úhlu pohledu dostatečně detailní fotku slepičky.

Anonymní (neregistrovaný) 16.09.2024, 12:58:14 xxx.xxx.19.221
»
Odpověď na příspěvek uživatele sharingan z 16.09.2024, 12:52:59

Aha, už chápu, jako že je na nich kulový vidět, takže je nejde dobře zhodnotit. Já to pochopil tak, že stojí apriori za h…

sharingan
sharingan 16.09.2024, 13:38:02 xxx.xxx.137.199
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.09.2024, 12:58:14

Přesně. Rád si posoudím z foto zvíře sám. Třeba v jednom z těch jiných inzerátů - z Trutnova - pěkně detailní foto kroužkovaného kohouta (loňský dle žlutého svazového kroužku) - dávám do přílohy. 

U až tam vidím, že pravý běhák má dovnitř směřovanou ostruhu, i vratiprst se stáčí do boku (kachní běhák tuším se tuším této vadě říká)…to bude asi genetika, ale možná i jen blbě natočený na foto či to má po úraze. Každopádně ale dále barva běháků vypadá z foto ne celoplošně břidlicově šedá (jediná možná uznávaná barva pro čistokrevné zvíře), ale černobíle strakatá?! Opravdu nic, co bych dal do chovu. 

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 16.09.2024, 13:59:35 xxx.xxx.19.221
»
Odpověď na příspěvek uživatele sharingan z 16.09.2024, 13:38:02

Zdá se to tak. K tomu ještě ocas bez srpů a dlouhé laloky a málo klenutá hruď…kresbu na prsou vidim v mobilu blbě ale na starýho kohouta je hodně černá. Taky bych ho do chovu nedal

sharingan
sharingan 16.09.2024, 14:17:29 xxx.xxx.137.199
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.09.2024, 13:59:35

Fotka je z tohoto inzerátu: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/190733017/ceska-kropenka-zlata-kmen-zarazen-v-genovem-fondu.php

Prostě kvalitní fotodokumentace je pro mě osobně u inzerátu to nejpodstatnější, abych si sám předem posoudil, zda se jedná o brak, průměr, nebo naopak pro mě potenciálně (opravdu detailní prohlídka lze samozřejmě až naživo, a v ruce) zajímavý chov. Majitel sám klidně nemusí být znalec či mít nějaký přehled, a v textu či telefonu o nabízených zvířatech bájit pohádky. Proto je právě mít detailní aktuální fotodokumentaci super.

Jan Šlehofer (neregistrovaný) 24.01.2025, 19:34:04 xxx.xxx.143.56
Přeji dobrý den! Dovolím si do zdejší diskuse také přispět, když už je tady o mně řeč. Doufám, že tak objasním některé nejasnosti. Předtím ale musím poděkovat zdejším diskutujícím za věcnou diskusi, neboť jste si svými správnými a věcnými úvahami v podstatě na většinu svých otázek odpověděli sami. Tedy, co se týče užitkovosti češek, je pravdou, že zde již po delší dobu není češka v podstatě vnímána jako užitkové plemeno. Užitkovost většiny populace je dle výsledků snáškových testů v MTD Ústrašice a dle výsledků mého vlastního testování naprosto neuspokojivá. Jestli ale jeden pán, tedy já, může na této věci něco změnit, je otázkou č. 2. Totiž, počet mnou chovaných jedinců zdaleka přesahuje počet všech češek chovaných v rámci specializovaného klubu chovatelů českých slepic. Pokud tedy pominu několik málo chovatelů, kteří jsou se svým chovem ČZK organizovaní pouze pod základní organizací ČSCH, a pokud vezmu v úvahu, že se většina slepic neorganizovaných chovatelů plemenitby neúčastní, vlastním zhruba polovinu populace plemene účastnící se plemenitby. Tedy ačkoliv jsem ,,jen" jeden, v současné době značnou měrou určuji směr dalšího vývoje populace celého plemene, byť jsou mezi chovateli samozřejmě i tací, kterým to není příliš po chuti. A můj názor na plemenitbu slepic, jakožto hospodářských zvířat, není žádným tajemstvím. Z mého hlediska je hospodářský užitek nekompromisně tím nejrelevantnějším ukazatelem, na který je potřeba se zaměřovat. Na srovnatelné úrovni pak stojí nenáročnost a přirozená odolnost. Až za těmito ukazateli pak je exteriér, neboť nechováme kanárky, nýbrž slepice, tedy zvířata hospodářská. Tím samozřejmě nechci říci, že by snad byl exteriér nedůležitý. Fenotypové vlastnosti samozřejmě spoluurčují plemennou příslušnost každého jednotlivého kusu, tedy samozřejmě, co nevypadá jako češka, to ani češkou nemůže být. Jestli je ale slepice za 96, nebo za 88 bodů, není pro mě zdaleka tak podstatným rozdílem, jako to, jestli mi nanesla 180, nebo 130 vajec. Tolik tedy k otázce, jestli mohu s problémem užitkovosti plemene něco nadělat. Co se týče zpráv z testování užitkovosti, mnoho informací se dá dohledat v Chovatelském zpravodaji (https://www.genetickerezervy.cz/chovatelskyzpravodaj). Postupně tam prozrazuji některé prameny svých informací. Výsledky snáškových testů je také možné nalézt ve výročních zprávách VÚŽV na tomto odkazu: http://genetickezdroje.cz/publikace/ A proč prodávám plemenné kohouty pouze omezenému okruhu zájemců? Protože když tak koukám na to, jak nezodpovědně vede Klub chovatelů českých slepic plemenitbu své populace, popravdě řečeno nemám nejmenší chuť do této populace stále znova dodávat plemeníky, kteří by ji alespoň trochu (a bezpracně) opravovali. Udržení kvality mého chovu mě totiž stojí statisíce korun ročně a tisíce hodin mravenčí práce. A jedná se o práci mnohem složitější, než je výběr několika exteriérově kvalitních jedinců z odchovu na každoroční klubovou speciálku. Nadšenci do plemene sice kvalitní genotyp jistě šíří rádi (alespoň po té exteriérové stránce), ale mezi nadšencem do plemene a šlechtitelem s profesionální úrovní plemenitby je propastný rozdíl. Pokud byste se zeptali některého vlastníka prarodičovských syntetických linií slepic, ze kterých se produkují užitkoví hybridi, jak rád šíří kvalitní genofond, který v těchto syntetických liniích vlastní, jistě by Vám vysvětlil, že takovéto prošlechtěné genofondy mají milionové hodnoty a nejsou běžně k prodeji. Mohu Vám zaručit, že si ze syntetické prarodičovské linie dominantovské bílé leghorny nekoupíte kohouta ani v případě, že byste za něj nabízeli desetitisíce korun. Pokud tedy má někdo chov s prokazatelným původem z mých genetických rezerv, kohouta mu samozřejmě poskytnu, aby mohl pokračovat v chovu bezeztráty kvality zvířat. Pokud ale někdo chová zvířata, jejichž původ a kvalitu nemám ověřeny, bohužel mu kohouta poskytnout nemohu. Výjimku jsem učinil pouze v jednotlivých případech, kdy se jednalo o chovatele, o kterých jsem na základě osobních doporučení, případně testování jejich odchovů, nabyl přesvědčení, že si na plemenitbě opravdu dávají záležet. S výše uvedeným souvisí i otázka chlubení se se svými svěřenci. Většina chovatelů se se svými svěřenci opravdu ráda pochlubí. Ostatně, pokud chovají zvířata převážně na exteriér, v podstatě to s tím souvisí. Pokud se jim pak do chovu zanese nějaká infekce, snadno si pořídí nové chovance. Vlastníci vysoce prošlechtěných nukleových hejn si ale žádné chlubení jednoduše nemohou dovolit, a to právě z důvodu zoohygienických bezpečnostních opatření. Pokud opět použiji jako příklad firmu Dominant, do haly, kde se chovají rodičovské kombinace, se rozhodně nepodíváte, natož pak do haly, kde se chovají prarodičovské linie. Každý pohyb osob, které nejsou nezbytně nutné k zajištění provozu, je zde vysoce rizikovým faktorem hrozícím způsobením statisícových až milionových škod. Pokud se pak jedná o chovatele drůbeže, nejlépe ještě bez pravidelné veterinární kontroly vlastního chovu, riziko se ještě násobí. Z tohoto důvodu se tedy zvířaty z nukleových hejn nejen že nechlubím, ale dokonce ani nikde nezveřejňuji místa jejich ustájení. Drůbež určenou k prodeji expeduji vždy na místě, které je k tomuto účelu vyhrazeno. V místě tohoto chovatelského zařízení se nacházejí pouze zvířata určená k expedici a 1 hejno složené ze 150 ks zvířat několika chovných linií, které slouží jako chovná rezerva pro případ biologické události v hlavním nukleu, a které se mimo krizové situace plemenitby neúčastní. Jinak máte pravdu, fotografie v mých inzerátech jsou většinou ilustrační. S fotoaparátem, zvláště pak digitálním, skutečně nejsem příliš kamarád. A co si budeme povídat, živá zvířata se nesnadno fotografují. Vzhledem k tomu, že mi připadá smysluplnější se věnovat plemenitbě, než pořizování obrázků slepic, resp. nemám ani čas na to běhat s fotoaparátem slepici za ocasem tak dlouho, až se dá dobře vyfotografovat, fotografií opravdu mnoho nemám. Pečlivěji se věnuji pouze fotografování některých jednotlivých význačných zvířat pro účely dokumentace stavu plemenného nuklea. Tedy fotografie v mých inzerátech sice vždy pocházejí z mých vlastních chovů, nicméně nebývají to fotografie konkrétních prodávaných zvířat. Požadavek na kvalitní fotografie u inzerátu ale je jistě opodstatněný, neboť samozřejmě ne každý chce jet přes půl republiky se podívat na slepice jen tak naslepo. A samotná exteriérová kvalita je, jak jsem již uvedl výše, nepopiratelným plemenným znakem. Chtěl bych však upozornit na to, že čistě pole exteriéru není vždy možné odlišit zvíře čistokrevné od zvířete s poměrně vysokými podíly cizí krve. Mám potvrzeny i případy, kdy na místních výstavách dostávají čestné ceny zvířata s významným podílem cizích plemen. V neposlední řadě také myslím, že je vhodné upozornit na to, že současná češka, tedy to, na co jste zvyklí, svým tělesným rámcem vůbec neodpovídá charakteru CZK. Zmíněnou diskusi ze staré Ifauny jsem včas zachránil jako jeden z dokladů toho, jak si KCHČS neví rady s plemenitbou. Mám ji staženou v PC a snad ji někdy i znovu nechám spatřit světlo světa prostřednictvím Chovatelského zpravodaje. Pro zasvěcené mohu k této diskusi doplnit informaci, že pan Herynek, předseda KCHČS, na mě skutečně prostřednictvím Klubu podal slibované trestní oznámení. A musím dodat, že na to, že ho sepisoval placený právník, bylo sepsáno podivuhodně. Natolik podivuhodně, že posloužilo ku zábavě policistů i mé. Samozřejmě se nikterak neprokázalo, že bych o činnosti KCHČS šířil nepravdivé informace, jak jsem byl osočen, a samozřejmě, šíření pravdivých informací trestné v současné době není. A konečně k otázce čistokrevnosti jednotlivých subpopulací plemene, které se zde nacházejí. Ona totiž čistokrevnost je věcí do značné míry diskutabilní. Otázkou je, a je to otázka k diskusi, pokud by se do ní někdo chtěl pustit, co vlastně považujeme za čistokrevnou drůbež? Sám ČSCH ve svých vlastních materiálech připouští, že rodokmeny drůbeže nejsou potvrzením čistokrevnosti, ale pouze potvrzením o původu. Nadto je prokázáno, že i s vedením rodokmenů má značné problémy, a to takové, že jsou původy slepic v podstatě falešné (podrobnosti v Chovatelském zpravodaji). Všichni také víme, tedy alespoň zkušenější chovatelé, že si odchovy každý značí a nahlašuje sám. Na co navlékne kroužek a jako jaké plemeno to nahlásí, je v podstatě pouze na něm. Tedy z toho plyne, že svazové původy slepic potvrzují nejvýše původ od konkrétního chovatele. O potvrzení čistokrevnosti se nejedná a ani jednat nemůže. Je tedy zárukou čistokrevnosti nákup z výstavně úspěšného chovu? Zřejmě nikoliv. To by v tom případě muselo být potvrzením čistokrevnosti zvířete posouzení posuzovatelem. Jak vědí všichni zkušení chovatelé, posuzování probíhá stylem ,,vypadá to jeko češka, je to češka". Zkuste ale například chovatelům arabských plnokrevníků říci, že araba arabem dělá jeho typicky malá hlava... Arab se totiž musí jako arab narodit. Má zcela uzavřenou plemennou knihu a původ každého hříběte je vysledovatelný až k samým zakladatelům plemene. Žádný kůň se nemůže stát arabem proto, že někdo posoudí, že jako arab vypadá. Proč? To vidíme právě na tom, že posouzením na výstavách, jak všichni víme, běžně prochází drůbež s určitým podílem cizí krve, někdy i dosti vysokým. Pokud se koukneme na definici plemene (https://www.google.com/url?esrc=s&q=&rct=j&sa=U&url=https://cs.wikipedia.org/wiki/Plemeno&ved=2ahUKEwiWwpfHka-JAxUgSvEDHUVyD2AQFnoECAIQAw&usg=AOvVaw321qVyUn0yUMPxnGEUl8ja), ze které by bylo možné definovat pojem čistokrevného zvířete, zjistíme, že žádné plemeno drůbeže v ČR nelze považovat za čistokrevné. To, že posuzovatel uváží, že zvíře vypadá jako ČZK, neznamená, že přenáší své charakteristické znaky v dostatečné míře na potomstvo. To přece víme všichni. Také posuzovatel neví, jaká je užitkovost tohoto zvířete. Užitkovost zvířete je ale jedním s charakteristických plemenných znaků, které by podle definice plemene mělo toto zvíře přenášet na potomstvo. A fylogenetický původ? Ten je v rámci ,,plemene" u každého zvířete jiný, a to v důsledku toho, že v každém zvířeti na nakřížen jiný podíl cizí krve. Ani výstavně velmi úspěšný chovatel nikdy neví, kolik další cizí krve si zavleče do svého chovu s novým kohoutem. Proto vždy říkám, že se i v Klubu chovatelů českých slepic nalezne mnoho kvalitních chovatelů, ale bohužel, ani jedna čistokrevná slepice. Problém je, jak vidíte, v systému plemenitby. A jak splňuje definici plemene má subpopulace? Je vedena ve zcela uzavřené plemenitbě. Příliv cizí krve je na úrovni 0. Přenos fenotypových a užitkových znaků na potomstvo je u každého uchovňovaného zvířete opakovaně testován, a to v každé další generaci. Původy jednotlivých zvířat jsem schopen, díky spolehlivé plemenářské evidenci, dohledat naprosto spolehlivě. Přitom při počtu mnou chovaných zvířat se jedná o dlouhodobě udržitelnou populaci, která příliv cizí krve zvenčí, při dobrém managementu plemenitby, nepotřebuje ani do budoucna. Jestli to stačí k označení takové populace za čistokrevnou, nevím sám. Má nejstarší linie je vedena v uzavřené plemenitbě již od 60. let minulého století, nicméně už tou dobou se zde běžně do češky křížila vlaška. Myslím tedy, že ani mé slepice neobsahují 100% krve slepic Škodových a Sedlákových, zakladatelek plemene. Uvážíme-li ale, že se od doby uzavření mého chovu do samostatné plemenitby do zbytku populace dále kříží opakovaně kde co, což potvrzují i genetické analýzy, je jisté, že čistokrevnější populace ČZK zde již neexistuje. Ostatně, genetické analýzy také ukazují některé alelické kombinace, které před několika lety v populaci ještě nebyly. Zatímco dnes se tyto introdukované alely nacházejí napříč populací CZK, v mém chovu nejsou obsaženy. Má úvaha mě tedy nevyhnutelně vede k závěru, že dnes jediným chovem češky, který lze označit za čistokrevný, je ten můj, s uzavřeným plemenným nukleem, a potom chovy, které z něj pocházejí a jsou dále udržovány v čistokrevné plemenitbě za pomoci mých plemeníků. Byť je to závěr jistě neskromný, dosud se nenalezl nikdo, kdo by jej dovedl věrohodně vyvrátit. Samotný ČSCH, jakožto organizace, prozatím tento můj závěr pouze potvrzuje, když se jeho neschopnost vést čistokrevnou plemenitbu hospodářských zvířat odhaluje postupně v celé skandální nahotě. Za případné náměty do diskuse v otázce definice čistokrevných zvířat budu rád. Přeji chovu zdar! Jan Šlehofer
Obrázek
UGD (neregistrovaný) 01.02.2025, 17:52:44 xxx.xxx.36.276

jsem rád že jsem narazil na tuto diskuzi a optám se rovnou odborníků na chov tohoto našeho národního klenotu jakým česká zlatá kropenka je.

Jak je to s jejich reakcí na stresové faktory? Vysoký hluk, mráz, špatné krmivo. Prý jsou hodně vnímavé ke stresu, je to pravda případně jak se to projevuje?

Ladd
Ladd 03.02.2025, 19:32:34 xxx:xxx.9a8f:f518
»
Odpověď na příspěvek uživatele UGD z 01.02.2025, 17:52:44

Čekal jsem, že odpoví někdo, kdo je chová.  Odpovím tedy jako chovatel čzk zatím pouze bývalý.
Co se týče hluku. Čzk jsou ostražité, takže plaše reagují na všechny nezvyklé podněty. Pokud s nimi ale zacházíte klidně, časem se chovají klidně jako jiné slepice.  
Mráz - naopak jsou otužilé. 
Špatné krmivo - tím doufám krmit nemíníte. Krmivo by mělo obsahovat vše, co zvíře potřebuje a mělo by ho být dostatečné množství. Čzk je shánlivá, takže pokud má velký prostor dokáže si najít spoustu potravy sama, ale chceme od ní užitek, tak bychom ji měli krmit dostatečně. 

Klatovak
Klatovak 10.02.2025, 14:15:32 xxx.xxx.105.75
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 16.09.2024, 08:01:52

Trefil jste to přesně. Vystupování tohoto pána odpuzuje. Jedná o typické vystupování podvodníka, či, “Hujera”. 

Tedy ta ohromná a urputná snaha zaujmout, vzbudit velkolepý dojem. Ale místo důkazů ( třeba aspoň právě ta fotodokumentace) skutek utek. Následují nesmyslné dlouhosáhlé výmluvy stylem odpovědí mimo, za účelem odvedení pozornosti od původního dotazu atd. atd., Snaží se pouze vzbudit dojem, že je to člověk mimořádně vzdělaný a také schopný, neboť i práci s PC a na internetu zvládá skvěle (vkládá odkazy, edituje, upravuje fitografie, je aktivní na fórech i sociálnícj sítích, atd.), dokonce umí zachránit a archivovat staré diskuse na iFauně apod., ale pak neumí vzít průměrný mobil do ruky a cvaknout pár fotek ke svým inzerátům 😀? 

Nu a když si vyhledáte jeho jméno na internetu, nedohledáte na něj žádné pozitivní reference od chovatelské veřejnosti, natož od odborné, ale naopak snadno dohledáte, že má bydliště vedené na magistrátě (zřejmě ho z původního bydliště vyklopli) a je vůči němu vedena exekuce na bezmála půl milionu.

Určitě doporučuji objednat si u něj nejlépe návštěvu a udělat si z toho obrázek ;) 

Anonymní (neregistrovaný) 10.02.2025, 19:33:03 xxx:xxx.262e:b9cc

Logicky nemůže dávat své fotky jako důkaz.
Jeho zvířata téměř nemají peří, jsou oškubaná, skoro holá.
Holé krky, holá záda. Bída.

Ladd
Ladd 10.02.2025, 20:37:40 xxx.xxx.28.206
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.02.2025, 19:33:03

Pokud má v každém kmeni více kohoutů tak pak ta odrbaná záda u oblíbenkyň chápu.
V přípěvku mne ale třeba zarazilo, jak se kvočny vracely z polí až s odrostlými kuřaty. Že někde kuřata vysedí, Ok. Že ale pak přežijí tak dlouho v přírodě? Liška uloví bažanta, natož slepici..
Ještě to pro mne není na pořadu dne, ale časem se k inzerátu vrátím a dojedu se podívat, pokud bude možnost. Třeba budu příjemě překvapen (bylo by to super). 
V odkazech jsou i nějací lidé jmenováni, takže je i možnost je zkontaktovat a vzit si reference. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.