Aktuálně: 3 780 inzerátů209 112 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Povodně

assil
assil 27.09.2024, 12:36:20 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.09.2024, 12:17:03

No třeba teď zrovna byli ti lidi co jim to vytopilo byt, smetlo nově zakoupený dům a pojistku měli moc krátce, takže nedostanou nic, takže nemají nic, jen hypotéku. Transpasrentní účet byl u článku.

Donio mi připadá čím dál horší, už tam ani moc nelezu.

Fikovnice
Fikovnice 27.09.2024, 13:09:28 xxx.xxx.32.51
balu:

Vdova to věděla, sbírka byla založena s jejím souhlasem. Ještě jsem četla, jak sama uvádí, že je vlastně chudinka, sice má nemovitosti ale teď, zrovna teď, potřebuje peníze. Je mi z ní i jejích kamarádek, zakladatelek sbírky, špatně. Kolik opravdu potřebných lidí se stydí nebo je ani nenapadne sbírku založit, je jim blbé žebrat a snaží se sami, uskrovní se, žijí opravdu chudobně…

Aha, to jsem nevěděla. Tak to je smutné až k naštvání.

Skeeve
Skeeve 27.09.2024, 13:51:14 xxx:xxx.de50:2242

Vdova po doktoru Ptáčkovi uvádí, že ten majetek, z jehož vlastnictví je ‘ obviňována’, zahrnuje garsonku s nevyjasněnými majetkovými právy, a kousíček orné půdy kdesi, takže ani z jednoho rodině žádné peníze neplynou, zakladatel platformy Donio o obou nemovitostech věděl, dle vlastního vyjádření.. 

Nemusíte jí přispívat, pokud nechcete, ale vlna hate připomínek jim určitě teď velmi pomohou.. 

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 14:38:42 xxx.xxx.162.253

Peníze jí v této těžké chvíli nepomůžou, to mi věřte. Stát se o ni i její děti postará dobře, v tomhle máme systém nastavený výborně, alespoň já jsem spokojená a jen díky tomu syn dostuduje. Pokud její manžel měl čistý příjem cca 50 tisíc, ona dostane na vdovském důchodu cca 25 a každé dítě asi o 3 tisíce méně. Myslím, že s tím se dá pohodlně žít.

lesnizinka
lesnizinka 27.09.2024, 15:52:11 xxx.xxx.82.191

Hmm, když to tak čtu, asi si měla mamka zřídit účet na Doniu🙄 Ovdověla v 46letech, jako obyčejná dělnice v moravské fabrice s malým platem. Protože měla dvě děti do 22let, už jsme byli oba dospělí. Jako moc mladá žádný nárok na vdovský důchod neměla, protože v době taťkova úmrtí nepatřila do  ,,chráněných osob".  A nemá na něj nárok ani teď, když už je sama v důchodu. Žili spolu moc hezky, stát nemusel řešit jejich rozvod např, přesto nárok na důchod po taťkovi nemá, tak musí šetřit jak šílená. 

megi-the-pes
megi-the-pes 27.09.2024, 16:04:56 xxx.xxx.124.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 27.09.2024, 15:52:11

Jaká chráněná osoba, to bylo kdy? To je u svědků. 
Stačí, aby byla dostatečná doba pojištění, jako u všeho. Když ten otec nepracoval/neměl něco podobného s pojištěním dost dlouho, tak samozřejmě nárok není. Je to důchod.

Když není nárok na tohle, je na něco jiného, jiné patro úřadu, na bydlení teď daj prachy všem. 

balu
balu 27.09.2024, 16:22:34 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 27.09.2024, 13:51:14

Vdova pracuje, těžko za minimální mzdu, jistě mají nějaké úspory, nejeli od výplaty k výplatě, a do budoucna může potřebu peněz, bude-li nějakou mít, řešit prodejem domu a koupí levnějšího nebo bytu, nebo bydlením v nájmu. Tak jak to dělají jiní. Jak píše Sarah, asi nouzí trpět nebude - vdovský a sirotčí důchody. 

Nemusím jí přispívat a ani by mě to nenapadlo, ale považuji sbírku na někoho, kdo na tom není špatně, jako zneužití dobroty lidí, kteří přispějí, i když sami nemají na rozhazování.

Leithian
Leithian 27.09.2024, 16:22:43 xxx.xxx.44.69
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 27.09.2024, 10:11:18

Jo letos tam byla holka žebrající na operaci kobyly…měla další dva zdravé prodejné koně a s partnerem fungl novej barák a dva veterány dohromady skoro za mega na prodej plus čtyřkolku za 100tis a žebrala o 80 na operaci že nemá kde vzít peníze 😁😁😁

lesnizinka
lesnizinka 27.09.2024, 17:08:58 xxx.xxx.82.191
megi-the-pes:

Jaká chráněná osoba, to bylo kdy? To je u svědků. 
Stačí, aby byla dostatečná doba pojištění, jako u všeho. Když ten otec nepracoval/neměl něco podobného s pojištěním dost dlouho, tak samozřejmě nárok není. Je to důchod.

Když není nárok na tohle, je na něco jiného, jiné patro úřadu, na bydlení teď daj prachy všem. 

Otec pracoval od školy do smrti. A to ve vyšší funkci. Umřel v nedožitých 51. Chráněná tam znamená (řeknu to přibližně, je to 25let, přesně si to nepamatuju) Neměla nezabezpečené, tedy invalidní, nezletilé či ještě studující děti. Nestarala se o bezmocnou osobu. Neměla míň než 10let do svého starobního důchodu. Můžete si klidně ověřit, tak to bohužel je. A ten nárok zaniká navždy. I když jí všechny vdovy tvrdily, že až půjde do svého důchodu, dají jí i po taťkovi. Leda prd👎

Ještě dopíšu k té poznámce o bydlení. Ano, poslední rok, co zdražily energie, jí brácha vyřídil žádost o podporu bydlení, protože to by neutáhnula. Tu dostává. 

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 17:34:21 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Otec pracoval od školy do smrti. A to ve vyšší funkci. Umřel v nedožitých 51. Chráněná tam znamená (řeknu to přibližně, je to 25let, přesně si to nepamatuju) Neměla nezabezpečené, tedy invalidní, nezletilé či ještě studující děti. Nestarala se o bezmocnou osobu. Neměla míň než 10let do svého starobního důchodu. Můžete si klidně ověřit, tak to bohužel je. A ten nárok zaniká navždy. I když jí všechny vdovy tvrdily, že až půjde do svého důchodu, dají jí i po taťkovi. Leda prd👎

Ještě dopíšu k té poznámce o bydlení. Ano, poslední rok, co zdražily energie, jí brácha vyřídil žádost o podporu bydlení, protože to by neutáhnula. Tu dostává. 

Žínko, nevím, kdy vám tatínek zemřel, ale i za min. režimu pobírala manželka zemřelého vdovský důchod po dobu jednoho roku, pokud byly děti starší a už vydělávaly. Moje tchýně na tom totiž byla podobně. Po tom roce bohužel nárok zaniká. 

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 17:38:05 xxx.xxx.162.253
megi-the-pes:

Je někde seznam těch účtů?

Seznam nikde není, ale dají se najít u různých článků nebo přímo na stránkách obcí, u které si to i můžete ověřit, jak na tom ti lidi jsou. Jo, a neposílat přes QR kód, to jsem někde četla, že se na to napojují různí podvodníci a falšují je. Já tomu moc nerozumím, jak to lze udělat, ale vy budete vědět.

megi-the-pes
megi-the-pes 27.09.2024, 19:00:26 xxx.xxx.124.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.09.2024, 17:38:05

V tom obrázku, QR kódu, můžete mít jakékoli informace (generátor najdete). A okem je nerozluštím. Takže nevím, komu peníze posílám.

Určitě lepší normální ban. převod, hezky ručně vyplnit čísla. 

lesnizinka
lesnizinka 27.09.2024, 19:14:19 xxx.xxx.82.191
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.09.2024, 17:34:21

Ano, díky Sarah, mám dojem, že ten rok ho brala, už si nejsem jistá. Taťka umřel 1998. Odpracovaných měl myslím 32 let .

balu
balu 27.09.2024, 19:55:06 xxx.xxx.162.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 27.09.2024, 19:00:26

Když načtu QR kód do svého bankovnictví, tak se mi vyplní číslo účtu, částka, variabilní symbol. Tak si mohu zkontrolovat, zda to odpovídá údajům uvedeným u QR kódu…

megi-the-pes
megi-the-pes 27.09.2024, 21:20:02 xxx.xxx.124.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 27.09.2024, 19:55:06

To je dobře.

Ale u toho kódu se nic psát nemusí; č. účtu nemusí být nikde, nemám co ověřit. 

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 28.09.2024, 15:20:15 xxx.xxx.82.191
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 28.09.2024, 14:05:02

Já si myslím, že jsem ji prodělala právě, jak jsem psala, že jsem asi měla žloutenku. Dá se to nějak zjistit i po letech, že to člověk měl (protilátky?) Já jsem za sucha týden chodila v blátě v potoku a lovila ještě živé ryby. Cca za týden mi došlo zničehožnic strašně blbě, byla jsem na prochajdě s pejsama a málem jsem odpadnula (nikdy se mi právě nic takového nestalo) myslela jsem, že od tlaku by to mohlo být. Když jsem se doplazila k mamce, naměřila mi trochu vyšší, ale nic hrozného. Další dva dny jsem měla horečku, tak jsem si pak myslela, že to bylo od toho, že jsem prostě něco chytnula. Asi za měsíc potom onemocněl Berry a za další dva umřel. A mě se to všechno rozjelo naplno, zežloutla jsem atd., dál už to znáte. Postupně jsem se z toho dostala, ale už se to nikdy nevrátilo do stavu ,,jako před Berunkou", nějaké problémy přetrvávají do dnes, proto vlastně s pár malýma přestávkama beru stále ostropestřec. Mezitím jsem si říkala, že to asi všechno nějak vyvolala psychika, pak Gucci, Leonek, nakonec Woruška…jak bych se z toho taky mohla dostat🙄 A teď to byl zase Viktík👎

Daja
Daja 28.09.2024, 18:44:03 xxx:xxx.e072:a7b4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 28.09.2024, 18:24:29

Dobrý podvečer 😉,

takhle vypadá cesta od Opavy směrem na Krnov a pak směr Albrechtice až PL Prudnik. Ty vesničky mezi městy jsou úplně v prdeli. U nás v Jindřichově to taky tak vypadá.

Já dnes v Prudniku šla koukat na tu jejich vodu, no napáchala i jim hooodně škody, ale pro ně dobrá zpráva, dnes jim tam přijelo vojsko a hodně vojenské pomocné techniky. Sama jsem to vydělá na vlastní oči 👀.

Dája

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.