To je děs Dajo! Díky za aktuální popis od člověka, který to tam zná a který vidí tu zkázu…
Vy sama jste OK?
To je děs Dajo! Díky za aktuální popis od člověka, který to tam zná a který vidí tu zkázu…
Vy sama jste OK?
Dájo, mohla byste prosím kouknout do SZ. díky moc.
Daja:No my se už nastěhovali od Jindřichova a cesta s Opavy dobrá okruh, pak okruh Krnov dá se bez problému přejet. Přeji jedu až do Jindřichova, ale to co vidíte po cestě je děs a hrůza. Krnov , Opava , Jeseník jsou v popředí, ale ty malé vesničky za těma města jsou bez vody, elektřiny a hlavně pomoci. Vše se jen koordinuje na větší města protože jsou v popředí a co ty vesničky za nima? Holky šílenost.
Teď jsem byla v Albrechticích které byly na 90% zatopené a jde mi hlava kolem. Na náměstí stále bahno, nedá se jen tak umýt.
🥺Dája
Právě, ty malý vesničky, ty lidi z nich se zatím ani nikam nedostanou. Ale někde jsem četla, že by snad měly jezdit mobilní kanceláře ÚP, tak snad to není nějakej kec.
Jojo my jsme tak trochu na kopečku, k nám až ta voda nedošla, ale pod náma celá řada zaplavena. Potůček cirka 5cm a zbytek v korytu tráva tak měl 10- 15m. Na jedné straně nejsou mosty, břehy které byly zpevněné kamením, dokonce chybí cesty, alej náš je strana jen záhrady, garáže a sklepy. Vedle vesnici co patří k nám Arnultovice museli celé evakuovat.
My ujely na poslední chvíli a za týden až opadla voda e se stěhovaly. No a u nás v pohodě.
Dája
Blbě kecáte vy. Jste nejchytřejší vždycky až “po”. Takových kecalů a odborníků se vždycky “po” vyrojí nepočítaně.
Takže znovu, protože jsem vám to už minimálně jednou doporučovala - ozvěte se vládě a nabídněte své rady, tady na diskuzi jste a budete nedoceněná, tady nemáte možnost své jedinečné schopnosti uplatnit.
Co jsem se bavila na náměstí s prodavačkami tak nic od vlády nefunguje, všichni jsou zoufalí a pomalu rezignují , ale co budou dělat nikdo neví. Přichází zima je třeba vysoušet, ale jak ele. nejede a agregátů se nedostáva. Paní co má v Krnově obchod komplet zatopený a říká, že nějak ho musí s provozním protože se lidem už v Krnově nedostáva potravy, pití a základní lidské potřeby 😡. Tak to funguje z naší vládou, do prdele🖕a to se snažím být tady slušná.
Dája
Jj, vím o tom, ale radši už nekomentuju, nemá to cenu.
Já ráda přispívám přez Donio, vyhovuje mi poslat peníze na sbírku pro konkrétní lidi. Možná, jestli máte někoho, koho povodně postihly, by bylo fajn mu pomoct sbírku založit.
Přes Donio? I po tom, co umožnili sbírku na lidi, kteří rozhodně potřební nejsou? U mě tím kredit Donio dost ztratilo.
balu:Přes Donio? I po tom, co umožnili sbírku na lidi, kteří rozhodně potřební nejsou? U mě tím kredit Donio dost ztratilo.
Taky jsem koukala, 10 míčů na hypotéku. 🤮
To byl ústřel, ale na druhou stranu možná právě i proto. Můžu se rozhodnout komu pošlu, je to prostě adresný a v dnešní době si i já se svou minimální znalostí internetu dokážu o člověku, kterému peníze pošlu ověřit informace. Třeba člověku v tísni a podobným organizacím už nedávám nic. Tady vím komu posílám a dostanou to celé, což mi vyhovuje.
drvodelkafialova:To byl ústřel, ale na druhou stranu možná právě i proto. Můžu se rozhodnout komu pošlu, je to prostě adresný a v dnešní době si i já se svou minimální znalostí internetu dokážu o člověku, kterému peníze pošlu ověřit informace. Třeba člověku v tísni a podobným organizacím už nedávám nic. Tady vím komu posílám a dostanou to celé, což mi vyhovuje.
Peníze konkrétnímu člověku můžete poslat bez toho, že to půjde přes Donio.
Ali, to asi bylo myšleno někomu, kdo má na Doniu uvedený účet, ne? Jako ne někomu, koho Drvodělka přímo zná.
Tady ten případ je tragický - co se stalo…
No a vdova o založení účtu nevěděla. Ale je asi pravda, že platforma Donio si měla zjistit majetkové poměry pozůstalých, no…
Ona by o tom měla vědět, sbírka se zakládá se souhlasem člověka, kterého se týká nebo jeho zákonného zástupce.
Můžu samozřejmě poslat peníze tomu, koho znám, ale mě prostě v tomhle vyhovuje anonymita. Já prostě nechci být nikde uvedená a nechci dostávat jakékoli formy děkování. Donio to umožňuje přesně tak, jak mi vyhovuje. To je moje hodně soukromá věc a ani bych to tu nezmińovala, kdyby nebyl takový malér.
Vdova to věděla, sbírka byla založena s jejím souhlasem. Ještě jsem četla, jak sama uvádí, že je vlastně chudinka, sice má nemovitosti ale teď, zrovna teď, potřebuje peníze. Je mi z ní i jejích kamarádek, zakladatelek sbírky, špatně. Kolik opravdu potřebných lidí se stydí nebo je ani nenapadne sbírku založit, je jim blbé žebrat a snaží se sami, uskrovní se, žijí opravdu chudobně…
Já vás chápu. Léta pravidelně měsíčně přispívám jediné nadaci, kde všechny darované peníze nadace rozdělí potřebným, neukousne si nic na svou činnost, protože ta je placená sólo z prostředků zakladatele nadace. (není to Donio)
Jo, to mi jen potvrzuje, že určitá skupina lidí se cítí jako nadlidi a my všichni ostatní jsme pro ně jen póvl dobrý jen k tomu, aby je financoval a měli koho poučovat co je a co není správný.
Mě je na doniu sympatický, že si můžu vybrat, komu a na co pošlu nebo ne. Ono těch úletů tam má donio víc, ale těm nic nepošlu.
balu:Vdova to věděla, sbírka byla založena s jejím souhlasem. Ještě jsem četla, jak sama uvádí, že je vlastně chudinka, sice má nemovitosti ale teď, zrovna teď, potřebuje peníze. Je mi z ní i jejích kamarádek, zakladatelek sbírky, špatně. Kolik opravdu potřebných lidí se stydí nebo je ani nenapadne sbírku založit, je jim blbé žebrat a snaží se sami, uskrovní se, žijí opravdu chudobně…
Vybraly se skoro 3 miliony, které paní tak jako tak dostane, vracet se prý nic nebude. Když se člověk na ty dárce podívá, jsou to stovkové položky, ti lidi sami moc nemají. Připadá mně naprosto neetické a nemorální chtít po lidech příspěvek na životní starndard, který se mi nechce opouštět. Paní má několik možností, jak svoji situaci vyřešit, dělá to tak spousta lidí, kteří se do takové situace dostanou. Tohleto tedy skončilo naprostou ostudou a ty její děti, které vystavila na fotce, docela lituju, ale byla to její volba. Já si i myslím, že spousta starších lidí ani nevěděla, na co konkrétně přispívá. Znám v tomto třeba svoji mamku, které jakmile přijde do schránky nějaká složenka, tak si pořád myslí, že ji musí zaplatit. Už jsem jí několikrát říkala: Podívej se na odesílatele, nejsou to energie, nájem ani telefon, tak nekompromisně vyhodit do koše.
Fikovnice:Ali, to asi bylo myšleno někomu, kdo má na Doniu uvedený účet, ne? Jako ne někomu, koho Drvodělka přímo zná.
Jani, ale poslat můžeš někomu i bez Donia a i bez toho, že ho znáš přece. Je tolik lidí, kteří přišli o dům, nezůstala ani cihla, nemají kde bydlet, mají založené transparentní účty.