Ono těch 70 tisíc na základní potřeby dostane taky asi každý hned když chce, viděla jsem tv lidi jak říkali, že už je mají.
Jenže to se holt některým hejtrům na Ukrajince nehodí do krámu.
Ono těch 70 tisíc na základní potřeby dostane taky asi každý hned když chce, viděla jsem tv lidi jak říkali, že už je mají.
assil:Ono těch 70 tisíc na základní potřeby dostane taky asi každý hned když chce, viděla jsem tv lidi jak říkali, že už je mají.
Nu vida 🙂
nevim kolik, i kdyby jedna…
tohle jsou obrázky dvou přístupových cest jedné vsi
a to je ale velkej problém, je to díra, byli bez signálu a elektřiny a pojďme se vyfotit s premiérem, teda von se fotí, holky nosej dveře a nábytek
armáda tam měla být, než začlo lejt
u nás lilo od noci z neděle na pondělí a pak skoro týden nepřestalo
ale to sme všici věděli, že?
kašlu na to, jdu si dělat dovolenou, se rozčilovat s tímhle, aby mi zas někdo říkal, jak je pak každej generál, jo, jsem, chudáci zas to oddřeli obyčejný lidi a sráči se jenom fotěj
kolem fialy projde ženská s dveřma a on se nezeptá, esi nechce pomoc?
bych se do kanálu propadla
končim
ať jde do hajzlu dement jeden
Sarah - Alenko, nevíš, je potřeba pomoc obyčejných dobrovolníků v zatopených oblastech? Něco jsme si psaly soukromě, ale teď se ptám takto, ptž jsem se dozvěděla, že jedna členka famílie se tam rozjela pomáhat. A já četla opakovaně výzvy, ať dobrovolníci tam teď nejezdí - hrnou se tam - dle médií - davy lidí.
A nejni to tak, že se ta ármy nasazuje až podle toho, co a kde a kdy je potřeba? Já tomu moc nerozumim, asi prvoinstanční zásah dělá místní samospráva, teda že ti hasiči a třeba technické služby obcí, no a někde to stačilo, a armáda se přidělí teprve tam, kde to nestačilo, tak bych si to představovala.
dobrovolníci https://www.youtube.com/watch?v=LRO9gQofrcw
spousta lidí žádá o pomoc na fb atd.
Helejte, v Brně prší…ale ne nějak vydatně, zato se úplně zatáhla obloha. Na předpovědi jsem se teď nedívala.
Dobrovolníky potřebují. Ale ne divoce - chtějí, aby se zaregistrovali a pak je rozdělují podle potřeb jednotlivých obcí. Do mnoha lokalit se ani dobrovolníci sami nedostanou - policie je zastavuje a doporučuje registraci a pak jsou rozváženi minibusy a dodávkami. Je to i kvůli rabování, aby se tam nekontrolovaně nepotulovali zloději.
Přesně tak jak jste to napsala - už jste opět po bitvě generálem (nebo generálkou? 😀)
Vy se svými chytrostmi strčíte do kapsy celé bratrstvo fialovy pracky.
Co by tam asi armáda dělala před deštěm? Opalovala se? Ta je nasazena na likvidaci škod, ale zabránit by jim nedokázala… To snad pochopí i dítě.
a kdo měl dělat s pytlema písku, babička?
eště že ste se ozvala, už sem se lekla, že se vám něco rozbilo
a kdo dělá teď? spousta lidí točí videa a nikde ty dva litry vojáků vidět neni
asi pude sama černochová, co? když je ta generálka
ale vůbec se nebojim, že by se za jiné generálky dělo něco jiného
to bylo a bude - vemte si svetr
Jak by pytle s pískem pomohly v těch zatopených obcích? V Krnově? V Opavě?
Někdy je přání otcem myšlenky, ale tady ne.
Jsem ta poslední, která by obhajovala bratrstvo fialovy pracky, tim se netajím od jejich vítězství ve volbách. Tak si svetr natáhněte sama. A radši dva.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/povodne-polsko-tusk-bobri.A240925_085912_zahranicni_ert
Buggyra:Pani z Ukrajiny ten pracák asi neměla po kolena zatopený vodou, hádám.
Ono by šlo, ale co tam s penězma. Co si nakoupíte ve vytopenym Lídlu? Lepší, když vám dovezou rovnou chleba a pomazánku, ne? Sbírat peníze je fajn na ty větší investice, obnovu mobiliáře, rekonstrukce, teď se hodí spíš ty materiály, jako zrovna ty elektrocentrály, Sava, kýble a podobně.
Tak u nás je pracák v okresním městě a to zatopený není, Lidl taky vytopený není (možná v Krnově jo), ani žádný jiný obchod, ale SAVO jaksi není na skladě. V ostatních zatopených obcích žádný supermarkety nejsou, maximálně tak Hruška nebo malé potraviny.
Fikovnice:Sarah - Alenko, nevíš, je potřeba pomoc obyčejných dobrovolníků v zatopených oblastech? Něco jsme si psaly soukromě, ale teď se ptám takto, ptž jsem se dozvěděla, že jedna členka famílie se tam rozjela pomáhat. A já četla opakovaně výzvy, ať dobrovolníci tam teď nejezdí - hrnou se tam - dle médií - davy lidí.
Do Karlovic nebo Široké Nivy se dostat dá bez problémů, projela jsem, na Krnov to kontroluje policie a pokud vidí plné auto naložené nějakou pomocí a lidi v montérkách, tak pustí.
V zatopených? Nedává se písek před tím, než voda přijde?
Víte, kde ty lidi vzali písek? Kdo to pytlovat a nosil? Jak dlouho umíte manipulovat s 30kg břemenem? Máte na dvorku pískovnu?
Takže když to Krnov a Opavu sebralo zcela (což jsme věděli předem, samozřejmě), tak jinde se nebudeme snažit, budeme jenom blbě kecat.
Tak to je na nějakou cenu.
Vyhráváte první cenu. Vyhráváte diskuzi, všecko, blahopřeju.
Někdy mi přijde, že tohle nemůže bejt pravda.
A vona je.
Spánembohem.
(Vše řečnické otázky, zbytečné, marné, kecy se kecají a voda plyne.)
Třeba TopTrans, PPL atd. normálně doručuje, kam se dostanou, takže lidi si můžou objednat elektrocentrálu, vařiče, nářadí atd., ale ty dopravky nestíhají, asi tak jak všichni.
Co se týká těch pytlů s pískem, tak ho měly rozvážet obecní a městské úřady, ale bylo ho málo, a navíc se opravdu nečekalo, že ta voda stoupne tak vysoko, výš než v roce 97. Kromě toho třeba Jeseníkem, Městem Albrechtice a Krnovem se prohnala taková vlna, že by to žádné pytle s pískem nezadržely. Opava není celá zatopená, tam jde jen o jednu čtvrť, Kateřinky, a pak bylo zavřený obchodní centrum Breda, kde jsou podzemní garáže a dostala se tam voda.
V Kateřinkách mám právě známé. Starý pán se odmítl evakuovat. Je ve vyšším patře, ale zatopilo to vchod do baráku. To jsem měla info cca týden zpátky (nebo už je to možná i víc). Pánovi je 87 let, mám pro odmítnutí evakuace u starých lidí pochopení. I když na to možná doplatí - viz ta utopená paní, co se vrátila po evakuaci zpět do domova.
No my se už nastěhovali od Jindřichova a cesta s Opavy dobrá okruh, pak okruh Krnov dá se bez problému přejet. Přeji jedu až do Jindřichova, ale to co vidíte po cestě je děs a hrůza. Krnov , Opava , Jeseník jsou v popředí, ale ty malé vesničky za těma města jsou bez vody, elektřiny a hlavně pomoci. Vše se jen koordinuje na větší města protože jsou v popředí a co ty vesničky za nima? Holky šílenost.
Teď jsem byla v Albrechticích které byly na 90% zatopené a jde mi hlava kolem. Na náměstí stále bahno, nedá se jen tak umýt.
🥺Dája