Aktuálně: 2 684 inzerátů230 642 diskuzních příspěvků18 561 uživatelů

Zvraceni - alergie na maso?

biaca
biaca 25.03.2025, 13:54:55 xxx:xxx.49da:9a53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.03.2025, 13:00:46

Existují misky na čip kdy by každá kočka měla svou misku s krmivem a pak by kocour mohl mít lososa. 

Odberryho
Odberryho 25.03.2025, 14:16:24 xxx.xxx.35.113
Varaxi:

No oni žerou maso. Kuře s příchutí lososa asi nesežene… 

Momentálně má kortikoidy, čeká se, jestli zaberou.

Jako neustále jen maso z lososa? To mi nepřijde úplně vhodné jako jediná strava.  🤔 Ale jestli kocour problém nemá, tak opravdu jedině oddělenou stravou. Hádám, že maso neleží na misce non-stop, takže neustále k dispozici analergenní granule + kocoura odděleně krmit? Čipová miska je fajn do doby, něž druhá kočka nepřijde na to, jak ji občůrat. A to jsem si myslela, že to možné není. Ale náš kocour se po nemoci stal velmi vynalézavým v získávání jídla. 

Kortikoidy zpravidla zaberou….ale jen řeší následek, ne příčinu. 

Varaxi
Varaxi 25.03.2025, 16:27:13 xxx.xxx.137.233

Takže jsem vyzjistila, co a jak.

Kočky jedí ryby a rybí konzervy. Granule sice nějaké mají, ale moc je neberou. 

Kocour je pozorován akorát u toho, jak žere lososa a lososí konzervy. Jiné prakticky nepřijímá.

Nicméně dotaz nebyl na to, jak to zařídit, protože jsem u kamarádky nikdy nebyla a prostě nevím, co je reálné a co ne. Ona ví, že jsem řešila alergii u kavalíra, a tak se na mě obrátila. Mně by vlastně stačilo vědět, jestli mají kočičí alergie nějaká specifika, nebo to je v podstatě stejné jako u psů. 

Je zvýšené IgE znakem toho, že je to atopická/zánětlivá alergie? Dělá se test z krve? Jak se takovému malému zvířeti vůbec krev odebírá?

Případné oddělení by se asi řešilo velkovní voliérou s tím, že přes víkendy a odpoledne by byly obě kočky spolu. 

kometa
kometa 25.03.2025, 16:40:42 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.03.2025, 16:27:13

Jak se takovému malému zvířeti vůbec krev odebírá?

To je jediné, na co můžu odpovědět. Odebírá se ze žíly stejně jako u psa.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.