Mate nekdo zkusenost, ze by vase micka nezvladla bastit veprove a hovezi maso? Nase mica ho pokazde vyzvraci takze uz ho nedavame, ani vet nam nedokazal poradit tak me zajimaji vase zkusenosti. Maso dostavala premrzle i cerstve a je to stejne. Problem neni jen u kraliciho a kureciho masa.
Nějak si nemyslím, že by se alergie projevila zvracením. Není to spíš tak, že jí tyto dva druhy masa mnohem víc chutnají, tak je zhatlá, pořádně nekousá, přežere se? Přeci i kočkám se kupují protihltací misky ( já tedy tento problém nemám, naše kočky se v jídle nimrají)
Alergie se spíš projevuje jako svědění, pupínky, prostě červené fleky na kůži.
Vepřové maso u nás nadělalo paseku - mladšímu ze zásady nesedlo až se to rozvinulo v zánět. (podle všeho příliš tučné). Natolik, že se nám podařilo dostat zánět a ve výsledku leukocytozu.
P.s. jsme přesvědčena, že vepřové je příčinou, jelikož jsem jim ho dala poprvé a nebyli zvyknutí (jediná změna v jídelníčku)
Veterinář mi doporučil krmit hovězím (mladší ho jí bez problémů) , ale to bohužel starší kocour nechce. Z toho důvodu základem čerstvého masa je čerstvé kuřecí, kupované každý týden přemražené. (někdy doplněné o krutu či krevety.)
Vepřové maso se doporučuje - nedoporučuje ze dvou důvodů. Je tučné a kočky, povětšinu kastrované po něm kynou😉 Za druhé kvůli smrtelné Aujezskyho chorobě prasat, která je přenosná na kočky - smrtelná a neléčitelná. U masa pro lidi či převařeného je to riziko minimální a co vím, větši kočkařů vepřovým krmí.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 11.09.2024, 10:36:04
U masa pro lidi či převařeného je to riziko minimální
Divočák je taky maso pro lidi😉Já bych to formulovala jinak. Domácí vepřové je v pohodě i v syrovém stavu, divočáka bych šelmě pro jistotu nedala ani tepelně upraveného.
Se omlouvám, ale divočák mi nepřijde jako maso pro lidi, tedy běžně se v marketu neprodává. Taky asi nejsem lidi😜 protože bych to v životě nejedla🙄 A ne, nedala bych to ani zvířectvu, ani omylem.