- Příspěvek #225595
- Nahlásit
Bišonek může na palubu?
Dobré odpoledne.
Mám psa, bišonka, asi 7kg,
chystáme se letět do Káhiry /z Prahy/.
Mohli byste pomoci a navrhnout následující informace: jaké doklady jsou potřeba a jak je vyrobit /jsme z Děčína/
máme:
- veterinární pas,
- čip,
- standardní očkování
- titry proti vzteklině /sérologické vyšetření/
a možná byste mi mohli říct, která letecká společnost je lepší létat se psem, která je loajálnější
O cestování s letadlem byl nedávno fajn podcast zde: https://www.pejskarium.cz/cestovani-se-psem-nejen-letadlem-katerina-kurkova/
Nemám zkušenosti s létáním se psem, napište pak Vy nám, jak to šlo a jak to pejsek zvládnul…
Drzim palce.at vam to dopadne dobre. Ja bych na tohle nemela zaludek. Psa letadlem kvuli par dnum.
Nevím, zda létají do Kahiry, ale za mě nejlepší na létání se psem je KLM.
(Osobně jsme letěli KLM, Austrianem a Thai Airways, ale vybírali jsme z více prepravců. KLM na psech opravdu záleží, při přestupu a zpoždění dokonce psy i vyvencili, vyměnili jednomu z nich kennelku, protože dospeli k názoru, že jí je malá a tísní se tam,coz byla blbost protože v ní nalitala spousta hodin a na ten poslední 30min let by to zvládla taky, ale stejně 👍 za snahu.)
Psa do letadla bych brala pouze kdybych se stěhovala do země, do níž se nelze dostat jinak. Ale na dovču?
Bišonek může na palubu?
Pokud má pes do 8 kg, tak na palubu může, ale musí být v přepravce a nesmí se pustit. Takže bišonek to nejspíš splňuje.
Když jsme leteli na Kanáry, letěl s námi takovej nějakej trpaslík, paní ho měla na vodítku, kenelku( prostě takovou látkovou taštku) v ruce, až při nástupu do letadla ho tam dala a po vzletu ji otevřela a měla ho na klíně, dovolila se letušky. Pejsek celou dobu v úplný pohodě.
Doron:Když jsme leteli na Kanáry, letěl s námi takovej nějakej trpaslík, paní ho měla na vodítku, kenelku( prostě takovou látkovou taštku) v ruce, až při nástupu do letadla ho tam dala a po vzletu ji otevřela a měla ho na klíně, dovolila se letušky. Pejsek celou dobu v úplný pohodě.
Tak ono je to vždycky na personálu, co dovolí, že jo. Já se taky občas, když jsem jela se psem vlakem, setkala s tím, že mi nejen lidi, ale i průvodčí řekli, ať mu klidně sundám náhubek a ještě si ho hladili, pes byl v sedmým nebi. Ale jednou mě průvodčí seřvala, když jsem omylem nastoupila do vozu pro matky s dětmi, a taky když jsem třeba vezla štěně RegioJetem, tak po celou dobu muselo být zavřené v přepravce.