- Příspěvek #223872
- Nahlásit
Ještě přidávám detail oka. Děkuji
Dobrý den. Zadost o radu. Mame u domu tohoto kocoura co k nam prisel od sousedů. Nikdo se k nemu nemá a ma jiz docela dlouho toto zranění. Vypada to, že ho to nebolí, normálně s tím funguje, ale presto i když to nikoho nezajima, by si zaslouzil pomoc. Otázka je, mam to řešit a zda nevite kolik muze stát tato pomoc. Zasilan dnesni aktualni foto. Kocour zije na okrese Pisek, tak kdyby jste mel nekdo tip na dobrou a prijatelnou pomoc. Dekuji moc
Ještě přidávám detail oka. Děkuji
Upřímně, tohle bez veta asi nepůjde.
Znám vety v ČB, v Písku nemůžu sloužit.
Je od vás hezké, že se staráte o cizího kocoura.
Hm, podle mého toto už není potřeba řešit. Vypadá to čistě, okraje rány se zatahují, zjevně z toho neteče žádný sekret ani hnis… Když doteď zvládal, nechala bych tak.
Jinak pokud budete chtít příště něco takhle konzultovat, vemte tu fotku a pošlete ji mailem na nějaké ty veterináře v okolí. Někdo se vám s cenovkou určitě ozve.
Jen teda upozorňuju, že na rozdíl od komety nejsem veterinář, jen lajka. Takže pokud veterinářka kometa říká, že by to chtělo ošetřit, tak věřte spíš jí…
Jde o to, že já jsem na oči extrémně háklivá. Právě, že jsem vet, tak vidím katastrofické scénáře přestupu infekce do mozku a tak.
Jinak s vámi souhlasím.
kometa:Jde o to, že já jsem na oči extrémně háklivá. Právě, že jsem vet, tak vidím katastrofické scénáře přestupu infekce do mozku a tak.
Jinak s vámi souhlasím.
A nebylo by dobré tu díru sešít ? Když tam oko není ? Nebylo by to pak tolik zranitelné následně.
….jsem laik, ale nechala bych u veta zrevidovat a zašit….
Anonymní:Dobrý den. Zadost o radu. Mame u domu tohoto kocoura co k nam prisel od sousedů. Nikdo se k nemu nemá a ma jiz docela dlouho toto zranění. Vypada to, že ho to nebolí, normálně s tím funguje, ale presto i když to nikoho nezajima, by si zaslouzil pomoc. Otázka je, mam to řešit a zda nevite kolik muze stát tato pomoc. Zasilan dnesni aktualni foto. Kocour zije na okrese Pisek, tak kdyby jste mel nekdo tip na dobrou a prijatelnou pomoc. Dekuji moc
Standardně se provádí enukleace očního bulbu odpreparuje okolní měkká tkáň oka (spojivka, vazy, víčka, okohybné svaly se přeruší), a provede se sutura (sešití) rány.
Děkuji všem za radu, odvezu ho na veterinu ať rozhodnou. Ještě jednou děkuji
Kilian:….jsem laik, ale nechala bych u veta zrevidovat a zašit….
Také by to tolik neděsilo. I kocourkovi by asi bylo líp. A lidi jsou zlí, možná by tak viditelně nemocného kocoura pronásledovali.
Jste moc hodná.
normálně enukleace, proč nechávat na zvířeti nějaké torzo oko a divné hojení, do kterého se může dostat infekce, mouchy, cokoliv. že se netváří že to bolí celkem nic neznamená a i kosmetický efekt bude lepší.
Anonymní:Děkuji všem za radu, odvezu ho na veterinu ať rozhodnou. Ještě jednou děkuji
Pak dejte vědět jak to dopadlo🙏
Luca:Standardně se provádí enukleace očního bulbu odpreparuje okolní měkká tkáň oka (spojivka, vazy, víčka, okohybné svaly se přeruší), a provede se sutura (sešití) rány.
Snad bude paní veterinářka pro tento zákrok
Bodlinka:normálně enukleace, proč nechávat na zvířeti nějaké torzo oko a divné hojení, do kterého se může dostat infekce, mouchy, cokoliv. že se netváří že to bolí celkem nic neznamená a i kosmetický efekt bude lepší.
Jako laikovi mi taky přijde na hlavu nechat takovou hnusnou otevřenou ránu, ještě by si to někde rozškrábl o plot.
Prosím, je to složitý zákrok?🙏 Řeší se běžně takový případ i nějak jinak?🤔
…souhlasím….
Popravdě, to vyseknutí/úraz je jistota? Napadají mě i jiné smutné možnosti…
A i za mě Vám posílám poděkování, že máte starost o de fakto cizího kocourka. Snad to dopadne dobře! Vám👏!
Bodlinka:normálně enukleace, proč nechávat na zvířeti nějaké torzo oko a divné hojení, do kterého se může dostat infekce, mouchy, cokoliv. že se netváří že to bolí celkem nic neznamená a i kosmetický efekt bude lepší.
To by pomohlo s infekcí.👍
J:Jako laikovi mi taky přijde na hlavu nechat takovou hnusnou otevřenou ránu, ještě by si to někde rozškrábl o plot.
Prosím, je to složitý zákrok?🙏 Řeší se běžně takový případ i nějak jinak?🤔
Otevřené to žádný příčetný vete určitě nenechá.🙂