- Příspěvek #223875
- Nahlásit
Velice Vám děkuji za radu, “požehnání” od Vás mi moc pomohlo❤️ Aktuálně jsem spojena s paní, která spolupracuje s útulkem “Na konci světa”, snad nám nějakou dušičku vyberou….
Máte zkušenost? Rádi bychom dali domov mladému menšímu pejskovi z útulku, ale popravdě v těch českých v dojezdové vzdálenosti od Otrokovic na Zlínsku nějak nenacházím. Kvůli dětem nemůžeme vzít psa s komplikovanou povahou. Zato nacházím spoustu (dle popisu) vyhovujících psů v útulcích na východním Slovensku, kde nabízejí i přiblížení psa. Máte zkušenosti s takovými psy? Lžou o jejich povaze organizace, jen aby je za každou cenu udali?
Mám ve svém okolí asi pět takových pejsků a jsou bezva.
Není mezi nimi žádný labil.
Jestli si budu zase někdy brát psa z útulku, taky budu hledat na Slovensku.
Zrovna včera jsem potkala dalšího, byla to fenka z Tuláčika, úplně úžasná, poslušná, laskavá k dětem, podvraťák všech podvraťáků, jmenovala se Treska🙂))
Mám pocit, že ti psi jsou povahově lepší, nemůžu si pomoct.
Sehnat “ normálního” psa v českém útulku je těžké.
…nicméně co paní odkázat třeba na Impact?
Fikovnice:…nicméně co paní odkázat třeba na Impact?
Já teď nemám. Jsme až po střechu plní bíglů. 🙂
Ale s adopcí ze Slovenska jsem taky naprosto cajk. Spolupracujeme nejvíc s útulkem Na konci sveta a OZ Východoslovenské labky. Jejich cílem není umístit psy za každou cenu, ale spíš umístit psa doživotně. Takže se od nich nedočkáte nějakých leváren a vždy se snaží vyladit rodinu se psem tak, aby si to sedlo. Se štěňaty a mladými psy to není tak moc komplikované.
Velice Vám děkuji za radu, “požehnání” od Vás mi moc pomohlo❤️ Aktuálně jsem spojena s paní, která spolupracuje s útulkem “Na konci světa”, snad nám nějakou dušičku vyberou….
Velice děkuji za sdílení zkušenosti, jsem si hned o něco jistější, že takového pejska zvládnem❤️
Tak pak dejte foto 🙂!
Otik je z utulku v Sale.
Saggi je z SOS Psiky Bardejov.
Oba v pohode, povahy po rozkoukani ve smecce vicemene odpovidaly.
Sala psa umi priblizit.
Bardejov trva na osobni navsteve.
Anonymní:Velice Vám děkuji za radu, “požehnání” od Vás mi moc pomohlo❤️ Aktuálně jsem spojena s paní, která spolupracuje s útulkem “Na konci světa”, snad nám nějakou dušičku vyberou….
Není to Danica?
Pokiaľ v OZ Na konci sveta figuruje Gaba Hrazdilová, tak to no comment.
Ona stála pri zrode a (ne)fungovaní útulku hrôzy, ktorý sa volal Malá Farma, dokonca to existuje stále, ale neviem, kto je tam teraz, mám pocit, že práve Gaba odišla a založila Na konci sveta.
Akože, psa by som si odtiaľ vzala, ale čím skôr.
impact:Já teď nemám. Jsme až po střechu plní bíglů. 🙂
Ale s adopcí ze Slovenska jsem taky naprosto cajk. Spolupracujeme nejvíc s útulkem Na konci sveta a OZ Východoslovenské labky. Jejich cílem není umístit psy za každou cenu, ale spíš umístit psa doživotně. Takže se od nich nedočkáte nějakých leváren a vždy se snaží vyladit rodinu se psem tak, aby si to sedlo. Se štěňaty a mladými psy to není tak moc komplikované.
Impact, a co je s Kevinkem? A takovým tím ovčákoidem, co se líbil mně a Lupusovi? Jsou u nových rodin? To by bylo super!👍
No já mám lidožravku. A tím vůbec nechci hanět Slovenské útulky. Opravdu. To já tenkrát se neptala moc, nenapadlo mě to. Ale stejně měla osudem určeno, že si jí vezmu já. Kdo jinej by to s ní vydržel… 😀 😀. Vy co mě znáte dýl víte….A přivezli mi jí na třičtvrtě cesty a zadarmo. I ona byla zadarmo. No ona je zadarmo drahá 😀 😀, ale je moje.
Mně se taky líbil a mám dojem, že se stal trvalou součástí smečky RR 🙂.
Fikovnice:Impact, a co je s Kevinkem? A takovým tím ovčákoidem, co se líbil mně a Lupusovi? Jsou u nových rodin? To by bylo super!👍
Holka zlatá, ztrácíš linku krásného příběhu! Kevin je doma u Impact a druhý chlapík šel už taky domů, a to ke své sestře, která u páníků bydlí už rok…to nevymyslíš takovej hezkej koneček 😍👏
A co Ty, jak balancuješ v procesu?
Ovčákoid tuším bydlí u své sestry a dělá průsery tam 😀
Nepotřebujete pro Rumouška bráchu? Je krásnej a mladej….
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci-detail-iframe?objid=93125
I videjko je tam s ním….
Znám osobně 2 psy z “ciziny”.
Jeden je něco jako mohutná border kolie z Bosny nebo Chorvatska (prostě bývalé Jugoslávie), který je takový samorost a samorostem zůstal, ale neškodí, neútočí a páníčkům to nevadí. Jediné, co by mne dost nepříjemně zarazilo bylo, že vybírali podle fotek a celou dobu žili v dojmu, že jim k tenkrát asi 7leté holčičce dorazí pes do roka a do cca 8 kg. Prý jim to bylo, že je to malý pes. Dorazil cca 1,5 letý vykastrovaný velký chlupatý asi 25 kg vážící pes. Pes pro holčičku to teda nebyl, bála se ho, on s ní nekomunikoval, byl divoký svéráz, který ji neublížil. Časem pes zestárnul a holčička taky, takže se komunikace vylepšila a snad s ním i začala chodit na cvičák, aby se sehráli, takže to dobře dopadlo.
Druhá je taky jako border kolie ze slovenské osady, je krátkosrstá a má plotny a v nich takové jako puntíky (neumím to pořádně popsat). Panička se domnívala, že bude mít společníka na dlouhé procházky přírodou. Štěně bylo od malička bázlivé, nedůtklivé a takové zůstalo, je jí už asi 7 let a je strašně ustrašená, uštěkaná, je taková nevyrovnaná, nevychovaná a skončila na kšírách a flexině. Bylo to problematické štěně a páničci se k tomu tak nějak nepostavili čelem, nebo to neuměli, nevím. Už si nepamatuji, jak k ní přišli, jestli byla v ČR útulku nebo si pro ni jeli do SR útulku, jen vím, že byla z osady.
Vím, že s tím nemají útulky na Slovensku (nebo kdekoli jinde) nic společného. Spíš je to o tom, že nebyl správně vybraný pes k té správné rodině. K rodině bez zkušeností se psem a s malou holkou bych asi 25kg divocha úplně nenapárovala. A k paničce, která vypadá jako víla a ráda by se hodiny procházela po lukách a lesích s “věrným Pátkem” u nohy, bych taky asi nevybrala bojácnou jako border kolii řízlou ohařem.
Určitě Vás nechci zrazovat od adopce ze Slovenska, jen jsem popsala jaké znám 2 adoptované psy mimo ČR.
Vahine, tenhle mladej pejsek potřebuje spoustu, spoustu času, aby se mu člověk pořádně věnoval. I proto, že máme kočku a germán …., vím co umí. Nechci, aby Mourísek přišel o domov, nebo něco horšího. Já při vybírání nového člena už musím zohlednit spoustu věcí. A taky ten čas já teď nemám. Jedeme tu přestavbu opravdu poctivě, čtvrtým rokem, někdy toho má člověk fakt plný kecky, teď bylo před odchodem Bubinky období, kdy se hodně věcí točilo kolem ní. Nechci jim teď zase sebrat svou přítomnost , čas a pozornost. On si mě ten správný pes, či spíše fenka, protože to lépe zapadne, najde. Vím to.
Popravdě nevím, jak se paní jmenuje, píše z FB stránky “Psi z útulků nabídka”, je možné, že se jmenuje Vendula. Je z ČR a pomáhá útulku zprostředkovat adopce.
Myslím, že majitelkou útulku je Vámi zmíněná paní. Zatím mám ale z celkové komunikace velmi dobrý pocit, jak píše Impact, opravdu nedají člověku psa, na kterého ukáže, pokud jim přijde, že se k sobě nehodí. Máme v jednání fenku, dle videa vypadá velmi dobře socializovaná, na její slabší stránky jsme byli upozorněni…