😀😀no jo, je to modrá 👍…ten briťak tam určitě bude😂…doma jednu čistou britku ,Viktorku, máme..syn ji dostal k 15tým narozeninám..už jí je 12….to to letí
jéžiš, ančovička, co mi to děláš….😊
vidím dobře, že Mína má jednu z barev šedivou (modrou)?
jéžiš, ančovička, co mi to děláš….😊
vidím dobře, že Mína má jednu z barev šedivou (modrou)?
😀😀no jo, je to modrá 👍…ten briťak tam určitě bude😂…doma jednu čistou britku ,Viktorku, máme..syn ji dostal k 15tým narozeninám..už jí je 12….to to letí
tak to jsi dost ušetřila 😀, britku zdarma a donáškou až do domu👌
Mína dostala tabletku proti blechám
Můžu vědět, co to bylo za tabletu?
.ano..do stala AdTab na půl kila👍
😂😂jj, to je výhra 😂..hodně jsem ušetřila 👍..ode dneška sbírám vyhozené kočky 😂😂👍
Koukám až dneska…ta je nádherná😍 Sice se mi povedlo tuláka Macka celkem krmením vylepšit(do prvního mrouskání👎) ale takhle krásný teda nikdy nebude😉
ančovička:.ano..do stala AdTab na půl kila👍
Děkuji. Neznala jsem. Asi fajn věcička.
Asi ano..dcera AdTab dává už dlouho mopsikovi Igorovi v pravidelných intervalech..žádná blecha😀👍..tato tbl, 0,5 - 2 kg,je na měsíc..potom další ,větší s delší dobou působení.. Mína už žádné blechy nemá 👍😄..působí to i na klíšťata…takový mopsik nemůže mít obojek proti parazitům,protože nemá krk🤦🤦🤣..dělá si,co chce,ale děti ho milují 😂
Tenurri:Já přidám naši zkušenost, která se vám asi nebude líbit.
Naší kočce se rýma rozjela dost nehezkým způsobem a stále se vracela, nakonec bylo zjištěno zánětlivé autoimunitní onemocnění, které nejspíše rozjela špatně/nedostatečně léčená rýma? Projevilo se to až po druhém ruce. Léčilo se to různými antibiotiky/vitamíny, nic moc nezabíralo, nebo to zabíralo chvilku a velmi ráda se rýma vracela. Honili jsme duchy přes dva roky. Vyšetření a testy nic moc neukázaly, nakonec až endoskopie v dýchacích cestách objevila zánětlivá místa - tvořící se pouze v jedné nosní dírce. Při intenzivní rýmě ale měla ucpané vždy obě a tam pak byl problém s přijímáním potravy.
Aktuálně musí každý večer inhalovat Flixotide přes inhalátor - 1x střik - 10 nadechnutí.
Jednou skončila na kapačkách. Každopádně kýchá sem tam stále, ale nemá ucpaný nos a může normálně dýchat/fungovat. Při změně ročního období se to občas na pár dnů zhorší. Přidáváme beta glukan (kočkám chutná).
Inhalovat bude nejspíš už do konce života.
Kdybych něco napsala nepřesně, tak se omlouvám, nejsem veterinář.
No, asi jsem dostala odpověď na to, co jsem přišla hledat. Kocour už potřetí tento rok dostal rýmu. Ze tří koček vždy jen on, což mě vede k tomu, že nějaký takový problém bude mít. Tu endoskopii jste dělali po vyléčení či mírných příznacích, nebo v době, kdy ji zrovna prodělával? V pondělí s ním zajedu na vet, zatím to není nijak akutní, abych to řešila pohotovostí. Tak abych se s nimi mohla domluvit na nějakém vyšetření. Kdyby pomohly pravidelné inhalace, aby se to nerozjelo do stavu, kdy nebude chtít přijímat potravu, byla by to úleva pro všechny. Teď ho cpu imunoglukanem a zdá se, že to pozitivní efekt má.
Endoskopie se prováděla v době, kdy se to už po několikáté vrátilo, ale co si pamatuju, nebylo to ještě bůhví jak rozjeté.
Vetka si nejdřív myslela, že to budou “jen” polypy, nakonec se ukázalo toto. kometa mi psala do sz radu, že je dobré udělat i rentgen zubů, ale k tomu jsem se nedostala…že to mají kočky často i od toho - tu rýmu.
My teď přidáváme i ve stavu zhoršení do betaglukanu imunnovet (eliminuje to hořkost) a přijde mi že je účinek lepší. Teď máme zase chvíli klid…teda sem tam si kýchne, ale to už je (bohužel) běžný stav.
Ona je kočka vždycky i o dost protivnější, když se jí rýma rozjede, což je pochopitelné…ale chudák kocour. Jí snad občas vadí i to, že dýchá…
Přeju vám, ať to podchytíte, vyléčíte a nemusíte se s tím potom donekonečna trápit. My v těch horších obdobích měli kočičí soplíky i na stropě…