Xerxová, prosím, nemáte tip, kde takové rybky zakoupit??
Edit: Koukám, že to není povolené. Koupi myší ve zveráku bych asi neuskutečnila, právě z důvodu týrání. No a ty rybky…to teda bude totéž.
Xerxová, prosím, nemáte tip, kde takové rybky zakoupit??
Edit: Koukám, že to není povolené. Koupi myší ve zveráku bych asi neuskutečnila, právě z důvodu týrání. No a ty rybky…to teda bude totéž.
Můžeš koupit elektrické (já mám dvě takové rybičky, ale kluky to nebaví - větší zábavu mají při lodičkách)
Stejně jako když jim na notebooku pustím cat video s ptáky - nemají zájem.
P.s. jinak jsem zapomněla ještě na jednu hračku, kterou zbožnují a to je CAT koberec.
Takový ten jutový? Nebo to je něco jiného?
Já dnes v noci myslela, že kočky přerazím 😀.
Nejdřív mě vzbudilo dávení vedle hlavy, naštěstí jsem stihla uhnout a kočka poblila jen polštář - chlupy. Jenže jak teda byla vyhozena z postele, tak si chtěla jít lehnout tam, kde ležel kocour, takže na sebe začali držkovat (pes dělal, že se ho to vůbec netýká)…vstala jsem podruhé a šla je rozsadit 😀….no a ráno nás čekala politá celá linka, protože jsme tam nechali kelímek s vodou a Willymu nestačí 3 misky, musel se jít napít z kelímku na linku (kam nesmí, že jo 😀 ) a celé to rozlil, protože je jako buldozer. Radost.
A to jsme ještě ráno přehazovali některé věci z linky na topení ať to uschne a než jsme stihli odejít do práce, bylo to vše záhadně zase na zemi…nikdo nebyl přistihnut při činu 😀.
viz. foto - jedná se o vlastní kombinaci - kombinace dvou koberců. spodní část kočičí koberec od Trixie, vrchní část koberce z Amazonu bez konkrétní značky. ( Trixie koberec má málo děr, ale spodní část má protiskluzovou vrstvu a tím pádem neklouže.)
p.s. jinak po dlouhé době jsem koupila mávátko v Bitibě a větší šunt jsem neviděla - nekupovat mávátka o Tiaki (obě dvě, která byla koupena jako odměna malému za odvahu, jelikož byl nemocný okamžitě vyhozena do koše.)
Můj kocour nezná zákon, nosí mi živé myši na hraní.
však to nejsou zákony pro kocoury, ale pro lidi
biaca:Můžeš koupit elektrické (já mám dvě takové rybičky, ale kluky to nebaví - větší zábavu mají při lodičkách)
Jani, moje kočičáky už žádné hračky prakticky nebaví. Ani interaktivní, na baterky atp. Takže asi největší radost mají z nasbíraných ptačích pírek, anebo třeba z cvrnkání žaludů. Jasně, že třeba Kuky by hrozně rád lovil, ale když jsem si přečetla příspěvek Janae, tak ano - bylo by to týrání…
Jani, ty kočičí spirálky máte - plastové pružinky (jedná se o nějoblíběnější hračku mého Igina) - pak má rád takové ty hračky typu vážky (kdy mávátko má průhledná křidélka.) a dalším hitem je papírová krabice (je jedno, že krabice 25X25 cm a můj kocour má 6,5 kg on se tam vejde.)
Kliminek má rád zase všechna mávátka s peříčky, šustící míčky, hračky z aktinii stříbrné….
Jinak co zdravíčko, už je Ti lépe?
Jani, zdraví (moje) nee, bohužel…
A spirálky jsi dávala odkaz někde výše?
Tak, to mě Fikovnice moc mrzí a doufám, že se to brzo zlepší.
Jinak zde máš spirály, kterými rozpohybuješ i největší lenochy.
Jani, já si tím nejsem jistá - jako těmi spirálkami. Zas je tam nutný ten interaktivní prvek = já. A to už si možná Kukáč víc vyhraje s těmi cvrnkanými žaludy…nebo s přetahováním se o pírko.😉Onehdá jsem venku našla přímo obří brko, netuším, z jakého ptáka bylo, ale to teda pipumy čučely!😄
Za přání úzdravy moc děkuji!❤️
Jeden z kocourů umí převrhnout i půl kýble vody. Jednou jsem po vytírání nevylila hned, tak to udělal za mne. Naštěstí v koupelně, která má sokly, takže to nezatékalo nikam, kde by spáchalo škodu 🤦 Po druhé jsem doběhla na poslední chvíli, kdy už ten kýbl měl nahnutý. Od té doby uklízím hned 😃
Jinak u nás vedou hračky na udici. Nejvíc přírodní tuhá brka (ne jemná pírka) nebo jen provázky. Ale vše vyžaduje mou interakci. Sami si hrají pouze navzájem, ale že by používali nějakou z mraky hraček, co mají koupené, to ne. Vlastně, kecala bych….tak dvakrát do roka posunou míček v koulodráze. 🤣
Včera jsem Kocourovi věnovala pekáč se zbytky z pečeného kuřete. Říkal, že tohle zpestření je bezva, a i já jsem ocenila nové podněty, když jsem ráno v koupelně šlápla na pár obratlů 🙂
Krabice, malé, velké je to fuk, miluji to kočky i děti
Já jsem nyní koupila kočkám takové průhledné krmítko - bohužel zde vyvstal problém, zatím se tam neobjevili žádní ptáci a pouze je to domeček na okně se zrním.
Nám třeba ptáci ke krmítku občas létají, ale vypadá to, že zrním pro venkovní ptactvo ze zverimexu pohrdají 😀 …tak jako nevím, co by se jim tam líbilo. Občas sem přiletí na čumendu i holub, ale jinde má asi lepší.
Jsou úplně stejně nevděční, jako Willy, když mu dám místo granulí konzervu…koukne, čuchne, znechuceně odchází 😀
hodně směsí zrní ptákům nechutná. Já krmím nejraději neloupanou černou slunečnici a lojové bezsíťkové koule. Mimochodem my máme už měsíc na krmítku neskutečný provoz - slunečnice mizí po kilech