Tak to určitě vyzkouším, mě začal růst v zahradě asi před třemi lety. Já bych ale osobně tipoval že je spíš jedovatý když jsem viděl ty tuhé červené stonky. Připomíná mi to vzdáleně fikus.
Já ho už zkusil. Kolegině z práce si z něj dělá saláty. Také jsem si myslel, že je to něco jedovatého. Mě to zas připomíná sukulent. Každopádně díky za tip.👍
Jenom prosím(jsem zahradnice😉 je to šrucha, nikoliv šrůcha🙂 A ano, letos se nastěhovala i k nám a to jsme ji tu neměli, nevím odkud ta mrcha přicestovala🙄 Jíst to nebudu, i když léta vím, že se z toho dělají saláty, ale jak už tu někdo psal, ten ,,sukulent" mě k pojídání v salátu fakt neláká. Papouchy nemám, takže v cestě vydlážděné kostkama, dostala dávku roudupu🙄 Bylo tam si milion pidirostlinek. Nesmíte nechat vykvést, jinak se jí už nikdy nezbavíte😉
Jenom prosím(jsem zahradnice😉 je to šrucha, nikoliv šrůcha🙂 A ano, letos se nastěhovala i k nám a to jsme ji tu neměli, nevím odkud ta mrcha přicestovala🙄 Jíst to nebudu, i když léta vím, že se z toho dělají saláty, ale jak už tu někdo psal, ten ,,sukulent" mě k pojídání v salátu fakt neláká. Papouchy nemám, takže v cestě vydlážděné kostkama, dostala dávku roudupu🙄 Bylo tam si milion pidirostlinek. Nesmíte nechat vykvést, jinak se jí už nikdy nezbavíte😉
Jen taková maličkost, když vyčítáte zadavateli chybu v názvu rostliny tak ten přípravek co zmiňujete vy je roundup ne roudup. 🙂Já papoušky mám, ale zatím se šruchy ani nedotkli.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 31.08.2024, 11:49:46
Je to pro lidi velice zdravé a naše andulky to zbožňuje aj králíci a morcatum to dává vitamín c. Je to chuťově jako šťovík.tez dělám salát a přidávám i do vareneho jídla.