…tamti s psím jogurtem to vozí z Německa…
to jako Yoggies?
Vybírám nové granule pro psa a nestačím se divit kolik je najednou v ČR výrobců granulí. Je opravdu reálné aby v ČR vyráběli granule z čerstvých pouze chlazených ryb z Atlantiku??? A ještě za cenu 3kg 379Kč. https://www.magnumdogfood.cz/magnum-iberian-pork-ocean-fish/ Tomu se mi nechce věřit. Jaký máte názor.
Nevím, jak si můžu ověřit, že ten pašík je opravdu z Iberského poloostrova a ryba z Atlantiku.
Ale já jaksi obecně nejsem přívržencem granulí.
No jo, prej regionální suroviny, jsem netušila, že máme Atlantik a tak 😀
Kvalitní čerstvé regionální suroviny Polodivoké Iberské vepřové, ryby z Atlantského oceánu, hnědá rýže. Maso se zpracovává čerstvé!
Recept vypadá na PrimaDog, což je společnost, kterou si koupila firma Vafo.
Tedy Brit, Ontario, PlanetPet, HauHau, Freddy, Sam´s Field, Profine, Canvit, Nutri Can, Nutri Fel, Nutri Horse, Pavo, Prospera, Elbeville,…
Pod Vafo patří Allco Heimtiernahrung GmbH & Co. KG, Prima Pet Premium Oy, VAFO Sverige AB, Pandivere LT OÜ, Carry Pet Food sp. z oo, Pooch & Mutt Ltd, Lupus Foder AB a Dagsmark Petfood Oy. (Ctl c ctrl v petfoodindustry.com).
Pak je tady Dibaq, což už nepatří Čechům, byla výrobna kolem Žamberka, to je u nás Fitmin.
Něco je ještě na jihu, Partner in petfood nebo nějaký takový název, myslím, že to patří Maďarům, ale nevím, lovím z paměti, měla by to být značka Propesko např.
A Lipník, slavné kanadské granule s kanadským listem - Anka, K9, tak to jsou české granule… a Nativia a Delikan, to se dělá, myslím, tamtéž.
Pak tu máme milion značek (každý velký obchod; zverimex), si nechává u někoho velkého vyrábět své krmivo - Plaček (superzoo nebo jak to je) má Ontario, Prospera,… JK Animals má Sam´s Field, Juko IronPet (Puffins V. Pavlovice) např.
Marp se dělá v UK, tamti s psím jogurtem to vozí z Německa (asi, protože Luposan Markus Mühle), Krmimkvalitne má BestBreeder, což je stejný případ jako Marp,
Goodstuff je od Belcando z Německa asi (podle receptur si myslím).
No prostě tady jsou asi dvě tři fabriky a zbytek je, jak se moderně říká, privat label. Řeknete, co chcete, aby bylo v granulích, a on to někdo vyrobí a pošle poštou. Bez dobírky.
A teda když jídlo nezamrazím, tak je čerstvé, takže esi někdo pošle lososa rychlíkem, tak je furt čerstvý.
Nesmí mu ale koupit lístek u Arriva.
To by 1) nedojel třeba nikdy 2) furt jim něco plápolá, takže grilovaný losos.
megi-the-pes:A teda když jídlo nezamrazím, tak je čerstvé, takže esi někdo pošle lososa rychlíkem, tak je furt čerstvý.
To by 1) nedojel třeba nikdy 2) furt jim něco plápolá, takže grilovaný losos.
🙂 🙂Teď mi zaskočilo u večeře, jak jsem se začala tlemit.
…tamti s psím jogurtem to vozí z Německa…
to jako Yoggies?
Řeknete, co chcete, aby bylo v granulích, a on to někdo vyrobí a pošle poštou
ne 🙂 vyrobi, co linka dokaze a povoli jeji technolog. Pak se prave nenaplnuji ty reklamni kecy o lokalnich surovinach 🤣
slogan zustava, technolog veli 🤣
Lupus Foder AB
To je lupusova fabrika?
Myslíte Lupuse, místního propagátora granulí? 🤣
Je to tak, když tu výrobu zadám někomu, kdo rozhodně nemá šanci ráno na dvoře sklízet lososy…
Ale šla bych asi sem, tam nějaké rybky a jakýsi standard jsou,
psala jsem to, že tu tolik továren nemáme,
to samé bude asi na Slovensku.
Je jasné, že by se neuživily, ale bylo by hezké, kdyby řekli - krmivo nám dělá podle našeho vymakaného receptu tahle fabrika, protože jsou to profíci…
No neřeknou.
Eště jsem zapomněla na tu hromadu nových lisovaných (Lyopet Yolopet), co jsou ultra podobné Platinum, někdy jsem to hledala, vyráběly se v tom Platinum (Německo?), což se ukázalo náhodou, protože insolvence.
A lisované, co se vydávaly za cz značky, se dělaly někde v Holandsku, jelo to pod Bardog nebo tak, názvy už nevím, možná už ani neexistují, teď distribuuje Lara, Domovina atp., to je ze Slovenska.
Hulín dělá fakt v ČR lisované a Bohemia Pet Food jsou sušené granule a taky se asi dělají tady.
Lis není tak drahý jako extrudér, to je jasné.
No a jak bylo řečeno výše, nebudu mít nikdy svoje granule, protože stroje tolik masa neumožní, což je škoda, už mám dávno vymyšlený obal. :-/
😂
😂
Uka obal! 🙂
A sušené maso obalené v na prášek rozemletých kostech, doplněné o extra přírpdní ingredience ala Megi, to by taky nešlo technologocky vyrobit?
Plaka:Uka obal! 🙂
Ale prosim vás, ne abyste to někde šířili, je to zatim v utajení, jako výrobní tajemství, kdyby se to totiž dozvěděla konkurence, tak………. víte jak, takže ticho, neřikejte to nikomu. Bude to trhák na trhu 😀
Megi raffaello. 😀
Mrkev nepapá a myslíš, že nevidí tu škrtlou jedničku? Otočila se hlavou do rohu a nemluví.
Ty už znáš jenom zrzavou barvu, co. Megi má hnědou žíhanou.
Si to předělej, strašný.
megi-the-pes:Megi raffaello. 😀
🤣