Směsí pro kachny určitě nic nezkazíte, nic lepšího stejně nejde vymyslet.
Čím krmit mladé labutě aby měly správný vývoj? Má to nějaká specifika oproti husám?
Čím krmit mladé labutě aby měly správný vývoj? Má to nějaká specifika oproti husám?
Směsí pro kachny určitě nic nezkazíte, nic lepšího stejně nejde vymyslet.
Spíš pro husy.
Krmivo pro volně žijící vodní ptáky, např.
https://www.zelenadomacnost.com/p/krmeni-pro-labute-a-kachny-wildlife-15kg
Tedy já na zvířatech nešetřím, ale tohle je vyhazování peněz do kanálu. Labuť je převážně býložravec, asi až na pár omylem spolknutých brouků. Bohatě jí musí stačit normální kvalitní krmení pro odchov hus, to je nejmíň 3xlevnější. Jako pochoutka pekingské zelí. K tomu můžete nasekat mladé kopřivy, když někde najdete v pravidelně sekané mezi.
drvodelkafialova:Spíš pro husy.
Směs pro husy neznám, husy se krmí kachní směsí nebo mám někde mezery?
😜 nemáte, spletla jsem to. Je to směs pro kachny a husy.
A dá se koupit i levněji. Než odkaz nahoře.
Jako malej kluk (zač 60. let) pamatuju v parku na jezírku v K. Varech bílého labuťáka, co s chutí chytal kolem letící vrabce v letu, následně topil a s chutí požíral. Takže žádný striktní býložravec 😉.
Je to možný. Třeba orangutani byli také považováni za víceméně býložravé, pak je měli někde na ostrově - záchranná stanice a tam se celá skupina naučila chytat ryby z vysychyjícívch tůněk. Takže proč ne. Ale třeba husa odchovaná kachnou nebo slepicí žere žížaly, ale pak prý trpívají na nějakou nemoc, nepamatuju si název. Prostě chutná jim to, ale nedělá dobře.
Naopak, živočišné bilkoviny potřebují. Čím jsou menší, tim vic. Proč myslíte že se potápí, pro čínský zelí?
A pro se tedy dle vás potápí ?😀https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Labu%C5%A5
Pro rohlíky házené lidmi do vody. Nebo si brousí zobák o dno…
Sbírají vedle vodních rostlin také drobné vodní živočichy. Konkrétně labutě v době vodění mláďat, “šlapou” vodu a víří tak živočichy žijící u dna blíž k mláďatům aby je mohla pohodlněji sbírat dokud na dno ještě sama nedosáhnou.
Labutě nelze dobře odchovat pouze na rostlinné potravě bez doplnění živočišných bílkovin. Dobré je v zajetí naučit je přijímat třeba tvaroh a podobné věci jako u domácích zvířat. Ostatně proto kompletní směsy i pro husy obsahují bílkoviny. Bez bílkovin neporostou a jenom koprivy v první fázi nestačí.
Moc vám nevěřím, ale labutě jsem neodchovávala a dohadovat se tak nemůžu. Osobně bych se spoléhala na směs pro husy a kachny.
drvodelkafialova:Moc vám nevěřím, ale labutě jsem neodchovávala a dohadovat se tak nemůžu. Osobně bych se spoléhala na směs pro husy a kachny.
Moc vám nevěřím
Heleďte, já taky žila léta v přesvědčení, že suchozemské želvy jsou býložravé a ty vodní masožravé. Než mi na IF Jirka5 (nyní J5) ukázal fotky svých Testudo, jak na zahradě s chutí požírají žížaly a šneky.
A o koních, kteří zblajzli svíčkovou nebo klobásy, jsem, pravda, jenom četla (můj teda žral akorát kočičí granule, když na ně narazil). Ale od lidí, jejichž informace považuji za spolehlivé.
Asi to dělení nebude tak striktní.
Vaše volba. Přijde mi zvláštní radit druhým o něčem o čem nic nevím. Takový místní kolorit
A dá se koupit i levněji. Než odkaz nahoře.
Jasně že dá, však píšu: například. Ale zrovna na malých labuťatech abych aspoň ze začátku nešetřila.
… bych ...
Přijde mi zvláštní věřit na první dobrou člověku, který ani nemá slušnost vystupovat pod přezdívkou a jako složku krmiva pro labutě uvede housku.
V tomhle budu brát do úvahy názory lidí, kteří sem pravidelně přispívají a o tom jestli alespoň minimálně zvířatům rozumí svědčí jejich předchozí komunikace. Názor anonyma má pro mě hodnotu plácnutí do vodní hladiny.
Ok. Než ale učiníte závěr a vyjadrite se, přečtěte si psaný text raději dvakrát. Hodí se to k lepšímu pochopení psaného, když jednou to nestačí. To jen tolik k té housce.