Mě adorace sršní nějak zavání. Podobně jako slibování lékařů a inženýrů z východu. V době, kdy mejnstrýmová média lhala tolikrát by mě nepřekvapilo, že adorace našich sršňů je přípprava na zákaz ničení invazních asijských sršní. Vážně bych se tomu nedivil.
Stačí selský rozum a souvislosti, a ty souvislosti je to, co drtivá většina lidí neumí (nebo nechce) vidět.
Například. 25.7. na Jakuba přestanpou naráz ÚPLNĚ zpívat ptáci. OK, to víme a je to tak odjakživa. Ale ptáci měli přestat zpívat, NE ALE ÚPLNĚ ZMIZET!!!!!! Jediné co vidím jsou straky, sojky, havrani a vrány, ve městech holubi a kavky. V zimě se na krmítkách objeví severští pěvci ze Skandinávie, Finska, Pobaltí, Běloruska, Karélie, tedy severního Ruska. Foltýn určitě zakáže krmítka a vykrmování ptáčků od zavilých nepřátel! Ať si je laskavě švábi živí sami.
Rapidně ubylo hmyzu, některé zdroje tvrdí, že až o 90%. Jestli vosy hlavně žerou hmyz a jeho vývojová stadia, pak nemají co žrát a otravují lidi. Mimochodem, drtivá většina pěvců jsou hmyzožravci.
Postřiky zemědělců za tím nejsou, EU přece omezila množství ze 2 kg/rok na hektar polí o 20% na 1,6 kg. Jen pro úplnost, to naše zemědělce bolelo (vzalo jim to už tak malou konkurenceschopnost) a Německé zemědělce to zabolelo málo, ti měli spotřebu 14 kilo na hektar a tak jim pořád zbylo 11,2 kg chemine na hektar polí. Holandsko spotřebovávalo 24 kg/ha a ti se smějí. Přitom komunisti lili po polích víc chemie a horší, plné balastních, často jedovatých příměsí. A hmyzu bylo za bolševika “správné” množství, i ptactva a ryb plné řeky a potoky. A tak v chemizaci to být nemůže. V čem to tedy je? Co nebylo před cca 25 - 30 lety? Co ničí ptactvo, hmyz v lesích, kde zavilí zemědělci nestříkají? Co ničí vodní život, že ryby pak nemají co žrát? Splachy to být nemůžou, nyní je chemie v zemědělství méně a hlavně je “čistší”. Co se to vlastně děje?
A tak dále, ale zase jsem napsal moc dlouhý článek, který zejména mladší nečtou celý (ne, že by nechtěli, oni to po třech větách přestanou chápat, je to moc složité na jejich mozky schopné chápat jen ANO/NE, kdo chce tak jedničky a nuly) a tak se nedozvědí nic a nezačnou pochybovat o mejnstrýmových pravdách vnucovaných globalisticky progresivistickou agendou. A to jsem nastínil jen maličký segment ze škály palčivých problémů. Vosy jsou jen důsledkem nějakých příčin.
Za povšimnutí stojí, že chemizaci a jiné vlivy přežívají škůdci a zbytečný protivný hmyz, ony kromě vos, protivných pro občany, letos drtily zemědělce třeba dřepčíci, ale o tom Seznam jistě nepíše. Zemědělec je přece ten, na koho se všechno svede, hlavně na jeho postřiky.
A ano, něco je s tak zvanou přírodou špatně a já se domnívám, že vosy jsou doslova sranda proti tomu, co velmi brzy přijde.