»
Odpověď na příspěvek uživatele
Anonymní z 06.09.2024, 19:00:21
Vezmeme si například toto vlákno ano? A trošku pro ty méně chápavé. (Bral jsem to podle IP adresy xxx.xxx.141.100)
Váš první text.
“Velmi dobře souhlasím se vším co je tady napsáno, pan Jari je u mě ustrasenec, co leze těmto pomatencum někam.”
- Velice zajímavý text o chovu papoušků 😉
Druhý.
“Za mě jste jenom ovce,které jdou cestou kterou jim někdo zada a nesnaží se přemýšlet jestli je cesta správná nebo ne. Proto mám pro vás vzkaz . Beee.”
- Opět velice zajímavý text o chovu papoušků 😉
Můj první text.
“Za sebe bych jen dodal, že pozitivní seznamy mají všeobecně účel zrušit chov, protože údajně jedinci v zájmových chovech trpí (tento důvod, ale nebyla původní myšlenka k zavedení pozitivního seznamu). Původně šlo o zrušení chovu kvůli zamezení rizika “opětovného covidu -19” - snížit rizik přenosu nemoci ze zvířete na člověka (zoonóze) a účel úplně není zamezit výskytu nepůvodních druhů, přestože to bude mít na to vliv taky. Na toto téma jsem párkrát tady zveřejňoval link kde se o tomto tématu hovoří a pošlu ho sem znova. Zejména na invazní druhy a biologických invazí se zmiňoval p. Patoka. Celkově na téma pozitivních seznamu a invazních druhů. Jinak doporučuji shlédnout celé (hovoří se o vzdělávání veřejnosti, vliv soukromých chovatelů a jejich spolupráce se Zoo,…), ale jinak jen přednáška p. Patoky je od 5:34:00. https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Q5ufz3tyGF0 Ptactvo jako takové je dobrým přenašečem nemocí (viz holuby ve městech,…) a jedinec nemusí mít nutně zdravotní problémy, ale i tak můžou nakazit naše původní druhy ať už naše ptactvo nebo jiný druhy (p. Patoka to zmiňoval na Racích). Nechci dělat z komára velblouda, že hned nějaký Mníšek tady vyvolá další epidemii a apokalypsu, ale může to schytat náš původní druh a rozhodit tak zase o trošku víc naši biodiverzitu. Jinak například na přenos chřipky mám hezký článek který se tomu zabývá a je to i za mě hezky všechno popsaný - je v angličtině, ale v dnešní době překladačů to nebude pro nikoho problém. 😉 + je tam krásný orientační obrázek na začátku. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352771415000026 Ohledně problému s invazními druhy se nebudu nijak rozepisovat, ale osobně bych určitě nechtěl podpořit seznam invazních druhů další druhem. Krásně to tu napsal Jiri24 a krásný příklad s Mývalem Severním. Úplně bych neřekl, že je u nás přemnožený, ale nemá u nás přirozené nepřátelé a logicky se mu daří, protože má i široký jídelníček. Za sebe bych řekl, že je to krásný škůdce u nás a není divu, že je zakázaný s kombinací “neposlušných” chovatelů. 😀 Takže každý volný nepůvodní druh má negativní dopady - někdy i v něčem pozitivní, ale podle mě oproti negativním dopadům jsou pozitivní vlivy zanedbatelné.”
- Text kde jsem upřesnil důvod proč vzniknula myšlenka pozitivního seznamu, zveřejnil jsem link kde ing doc Patoka rozebírá problematiku invazních druhů a jejich hrozeb. Dále jsem nastínil rizika přenosu chorob z invazních druhů. Opět zveřejnil link kde je podrobně rozepsán typy a přenost chřipky mezi živočichy. Na závěr jsem dodal svůj pohled a názor na toto téma a problematiku. Pokusil jsem to složit text tak aby byl srozumitelný a posloupně dával smysl - Úvod → rozepsání problematiky → závěr.
Můj druhý text.
“Mně ta IP adresa je hodně povědomá. 😃😃 Hrozně mě baví jak tento typ lidí vlastně jen “uráží” ostatní jaké jsou “ovečky”, ale přitom oni jdou proti systému jen z principu bez rozumného nebo komplexního vysvětlení proč a vlastně jediný výsledek je jen jejich dobrý pocit jací jsou rebelové…. 😃 Ani se nějak nesnaží pohlédnout na problematiku z komplexnějšího hlediska - asi to ani nezvládnout, ale ostatní zas “uráží” ostatní, že neumí přemýšlet. 😃😃 Takovým lidem osobně říkám “Ortel skupina”. Ortel jako takový jsou fajn jen mi přijde smutný jaký obrázek si o nich udělala veřejnost díky jejich vlastních fanoušků. 😃 Co se nadělá no. Samozřejmě nemám rád škatulkování tak bych si dovolil říct, že aspoň Tom50 napíše vysvětlení a proč si to myslí takže jeho si aspoň cením, že všechny jeho nározy si odůvodní a jeho dlouhé texty si rád přečtu.”
- Moje reakce mířená na určitého člena diskuze za sdílení svého názoru který ano, nemá souvislost s daným tématem v tomto vláknu.
Když si shrnem dva příspěvky v tomto vlákně nás dvou. Tak můj první byl k tématu a druhý ne. Ve Vašem případě nebyl nijak k tématu ani jeden. 😉 Takže si osobně myslím, že jsem v richtigu (pochází to z němčiny tak si to dovolím psát s “g”) aspoň z tich 50% zatímco ve Vašem případě je to 0%.
Jestliže z matematického hlediska (nebo spíše z počtového hlediska - matematika jako taková nepracuje s čísly nýbrž s písmeny) nejste zdatný tak bych to možná ještě mohl kvůli Vám převést do Braillova písma, protože zřejmě nevidíte co píšete. 😉