Tak nám sem přišli vysvětlit báječný progresivní liberalizmus nevčelařky - feministické aktivistky a třtinový mladík s patrně nevyjasněnou orientací (podle nicku), který se válí v penězích, protože se o něj a jeho nejlepší mozek rvou nadnárodní korporace a on si vybírá. Se.e se do debaty původně o včedlách a včelu jakživ neviděl - to je podle něj asi ironie, ve skutečnosti je to chucpe. Jeho namachrovaná arogance o tom, jak má na placení nesmyslných účtů za energie, je na přesdržku a nikdo, pokud je slušným člověkem, by tohle neměl tolerovat. Je to stejná sprosťárna, jako radit proti zimě svetry těm, co na předražené energie nemají. Nikdo ho neokřikne? Karel kryl v jedné písni zpíval o katu, co o morálce káže, ano, vždy byli tihle arogáči, nadřazení nadlidé.
Sebevědomí některých je bezbřehé a sprostá drzost je výstižnější, i když jistě politicky nekorektní název pro totéž.
Jeden anonym sem píše pravdu, jiný mu jí vyvrací a pak vyrací i sám svoje tvrzení a tak to nemá v hlavě v pořádku a nebo, a to je horší, má každých pár minut, či hodin, jiný názor.
Je mi trapně, že jsem se nechal vyprovokovat aktivisty a feministkami. Není náhodou, že stejné madam, ač o včelách nevědí nic, nedávno ničily debatu v jiném vlákně o včelařině svými progresivistickými plky. Co k tomu tyhle lidi vede? Asi stejně jako fanatičtí Svědci neustále agitují, snaží se získat další a další progresivce. Proč? Protože dobře vědí a nebo podvědomně tuší, že dělají nesprávnou věc a tak chtějí zlanařit další aby jich bylo víc. Myslí si, že “až nás budou miliony”…
A nejvíc mě baví, jak se do učitelky, která se mi na chvíli zazdála jako partner do debaty a nakonec by vlezla třtině do zadele, tak třtina jí za odměnu utře a i jí poučuje, protože ví, že může a taky ví, že má mozek mnohem bystřejší a kvalitnější než každý, kdo něco dělá nanejvýš 5 let a ví, že ona za celý život učení není tak kvalitní, jako jeho fyzikář. No není báječné jak rychle oplácí tenhleten svět? Ze mě udělá udavače a pak tvrdí, že to byla sranda a kometa mlčela. Tak dostala co jí patřilo. V reálném životě to nebývá takhle bleskurychle.
-------------------
ZPÁTKY KE VČELÁM A ODBORNÉ DEBATĚ
Anonymovi, co by včelami vyhozenými do popelnice posiloval včelstva, připomínám, že to je proti předpisům i zdravému rozumu. Smutné je, že ani včelařský odborník Goro neumravní a nevrátí debatu na odbornou VČELAŘSKOU úroveň.
Tak konkrétně a ryze odborně. Goro myslí, že by to mohl být zalétlý pozdní roj, protože v kontejneru nevidí rámky, ale jen divočinu. Tak přátelé včelaři pozor. Pomiňme Gorův axiom o tom, že by teď měl pozdní roj tak silnou snůšku, aby relativně rychle a hlavně lidmi na sídlišti nepozorovaně postavil tolik plástů. Je tu jiná věc. Roj, jak říká pozdní, tedy po slunovratu a hlavně v červenci a později je pouze ze včelstva velmi nemocného a roj se snaží jakoby prchnout. Vlastně se tak brání původní hostitelská asijská včela původnímu roztoči, k nerozeznání od roztoče Varroa Destuctor a sice roztoči Varroa Jacobsoni Oudemans. Asijská včela, když má plod plný parazita, odletí a nechá plod i zásoby mrchožroutům a roztočům. Ti samosebou zaniknou. Ale na včelách je vždy přisáto více nebo méně dospělých roztočů, ale vždy dost na to, aby invaze začala nanovo. A tak dokola po miliony let. V Asii. Umím si představit, že i naše včela “zkouší” v rámci Darwinistického přírodního výběru systémem pokus-omyl (nic jiného příroda neumí) i to, co se osvědčuje pro přežití včele asijské.
A jestli se naše včela medonosná vyrojí po 1.7., je NUTNÉ ROJ USMRTIT kvůli reálnému nebezpečí včelích nákaz a to nejenom kvůli varroáze, ale HLAVNĚ kvůli moru, hnilobě plodu a dalším možným onemocněním. To nařizuje stát a to by mělo být jasné každému, kdo je včelař. Vše ostatní jsou jen neodborné angažované a krajně hloupé kecy v oboru nevzdělaných laiků.
I v době, kdy lidi postihoval mor, se část lidí snažila utéci a zanechala na místě své majetky, tedy domy a jiné nemovitosti, pole, lesy a další. Je to přirozené.
Já jen připomenu, že státní hasiči asi porušují zákon o týrání zvířat - včela je dle naší legislativy zvíře, tím, že vysavačem vysají ŽIVÉ včely. Tvrdím, že by je měli nejprve humánně usmrtit. Mě tu poučuje o morálce kde kdo. Ale tenhle prazáklad nikoho z moralistů ani nenapdne. Proto kdo nerozumíte včelám mlčte a “šoupejte bačkorama”! Já vám taky nechodím do vláken o čoklech, ještěrkách nebo strašilkách radit jak s nimi máte zacházet.