Anonymní: Libtardí nesmysly. Doba plná totality jinakostí, ultra levicových uchylů kteří chtějí všem řídit každý prd, buzerací a daní úplně na všechno. Tak tohle může byt doba plná možností jenom pro zmanipulované pitomce.
Dokonale můj názor a fakt jsem to nepsal já. Jasně, stručně aby to i ti, co nechápou delší texty měli šanci vstřebat.
Dodám, že se jednou z té jinakosti všichni pose..te do vejšky.
------------------------
Proč jsem dával příklad s rybáři a nutností zkoušek? Dám příběh, který jsem zažil já sám. Ne někdo, ale já.
Aby mohl rybář dodržovat rybářský řád a věděl která ryba je kdy hájená a jakou má zákonem stanovenou míru, musí ryby poznat od sebe. To dá rozum, ne?
Jako politicky vadný jsem v místní muničce za treest dělal na pracovišti s většinou romů a nebo potrestaných. Nikdy jsem nebyl k těm našim rasista a jezdil s nimi na ryby. Jeden byl velký soudruh a jako takový nemusel vychodit kurz a ani udělat zkoušky.
Jednou slyším úpěnlivé volání a přepíšu ho doslova:
"Tómaš, honem choď ku mne, honéééém pobehni! Takého som chudého kapra chytil, ktorý najmenej tri týždně nežral, aký je chudý".
Kolega soudruh cikán chytil cejna. Jemu ale soukmenovci soudruzi vymohli výjimku a tak nevěděl, že to není kapr. Snad nemusím dodávat proč tvrdím, že včelař, než si pořídí včely, by měl projít kurzem a složit zkoušky. Je to prostě zkušenost.
Jiný npříklad ze stejné fabriky. Pořád si chtěl se mnou o včelaření povídat pán před důchodem, mě nebylo ani 30 a měl jsem úctu ke starším a tak jsem holt musel. Jenom jsem ho často vůbec nechápal. Jednou mi vykládal, jak vyházel mateřáky. Já v duchu žasnul, proč vyvozil na skládku mateřáky - kam jinam se vyhazuje něco? Jenže ten dobrý muž vylámal matečníky. Když mi to došlo děl: “Seš úplně blbej, tohle by pochopil každej”. Měl pravdu, každej třeba jo, já to nepochopil.
Pravda, pointu pochopí jen ten, kdo ví, co je mateřák. A vo tom to je.